AndroidHealthClinic

EU/VK & NAVO

Bezoekers in dit topic

D0Q8B_cWkAE6lXn.jpg


Zeer spontaan
 
Boris Johnson laatdunkend over Europese Unie: “Ik heb geen idee hoe die smeerlappen kunnen worden ontslagen”

05245504_xl.jpg

Een nieuw brexitreferendum zou tot woede van de Britten leiden, verklaarde de voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, voorvechter van een Brits-Europese boedelscheiding. Hij haalde ook uit naar de “smeerlappen” die Europa leiden.

Johnson kreeg op een conferentie in het Indiase New Dehli een vraag over de toenemende druk om een nieuw referendum te organiseren. “Ik denk niet dat dat mogelijk is”, zei hij. “Ik denk dat de woede en de verveling bij de bevolking zo intens zou zijn. De mensen zouden totaal gek worden door het idee om opnieuw over deze zaak te moeten stemmen.”

De campagne voor het referendum van 2016 was “erg scherp en verdelend”, aldus nog Johnson. Hij vermoedt dat een tweede referendum hetzelfde resultaat zal opleveren.

Boris Johnson stapte vorig jaar uit de regering van premier Theresa May, om te protesteren tegen haar ontwerpakkoord met de Europese Unie. Het Britse parlement verwierp dat akkoord, wat May in een politieke storm bracht nu de datum van de brexit, 29 maart, met rasse schreden nadert.

Johnson verwierp nog het idee dat de brexit een “xenofoob, nationalistisch en reactionair” fenomeen zou zijn. “Mijn bezwaar tegen de EU is niet dat ze door buitenlanders wordt geleid. Het probleem is dat we niet echt weten wie haar leidt”, zei hij.

Hij liet zich laatdunkend uit over de voorzitters van de verschillende Europese instellingen. “Ik zou u niet kunnen vertellen wie ze zijn, wat ze doen, hoe ze aan hun job geraakten of hoe ze kunnen ontslagen worden. Ik heb geen idee hoe die bepaalde smeerlappen kunnen worden ontslagen. Ik zeg niet dat ze smeerlappen zijn. Maar miljoenen en miljoenen mensen in het Verenigd Koninkrijk hebben geen idee hoe het systeem werkt. Het is hen compleet vreemd.”
:lol:
 
Helft van leeflonen gaat naar niet-Belgen
Nooit werden zoveel leeflonen uitgekeerd in ons land als het voorbije jaar. En nog opvallend: de helft van die leeflonen gaat naar niet-Belgen. Dat blijkt uit cijfers van minister van Maatschappelijke Integratie Denis Ducarme (MR), meldt Het Laatste Nieuws.

In 2018 werd door de OCMW’s in ons land 990 miljoen euro aan leeflonen uitgekeerd aan mensen die niet genoeg geld hebben om rond te komen. Dat is een record: een jaar eerder was het nog 940 miljoen euro.

Opvallend is ook dat 440 miljoen euro, net niet de helft van dat bedrag, uitgekeerd wordt aan niet-Belgen die in ons land wonen. Ook dat cijfer stijgt elk jaar, blijkt uit de cijfers die minister Ducarme gaf op vraag van Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas. In 2012 was het aandeel van buitenlanders in de leeflonen nog een derde van het totale budget.
Hongaarse premier Orban haalt uit naar CD&V en CDH
De Hongaarse premier Viktor Orban heeft scherp uitgehaald naar CD&V en CDH, de partijen die samen met het Luxemburgse CSV willen dat zijn partij Fidesz uit de Europese Volkspartij gezet wordt. “Nuttige idioten van links”, noemt Orban hen in een interview met Welt am Sonntag. CD&V-voorzitter Wouter Beke noemt de uitspraken van Orban “fake news”.

De positie van Viktor Orban binnen de Europese Volkspartij (EVP) staat al jaren ter discussie. Volgens CD&V-voorzitter Wouter Beke is het moment gekomen om hem uit de EVP te zetten. “Wie continu ingaat tegen de christendemocratische ideologie en waarden, heeft bij ons geen plaats.”

Orban reageerde al met een omstreden Hongaarse regeringscampagne waarin Orban het Europese migratiebeleid en Europees Commissievoorzitter én EVP-boegbeeld Jean-Claude Juncker op de korrel neemt aan de hand van grote campagneborden langs de wegen.

Maar zondag gaat hij nog een stap verder in een gesprek met het Duitse Welt am Sonntag. Achter de vraag om uit de EVP gezet te worden, ziet hij een sluw manoeuvre van links. “Ons doel is en blijft om de EVP te versterken”, zegt Orban. “Maar links wil dat niet. Het valt Hongarije niet aan voor haar eigen goed, maar om de EVP te verzwakken. Zodra wij weg zijn, zullen ze hun vizier richten op de Italianen en dan de Oostenrijkers. Er zal altijd wel iemand zijn om aan te vallen, dat is de essentie van hun werking.”

Een salamitactiek, noemt Orban dat. “Zodat de socialisten de leiding over Europa kunnen overnemen. Dit is geen strijd om ideeën, het is een strijd om macht. Dat begrijpt niet iedereen. In de wetenschappelijke politieke literatuur worden ze, in navolging van Lenin, omschreven als nuttige idioten. Ze denken dat ze een intellectuele strijd voeren, maar ze dienen gewoon de belangen van hun tegenstanders.”

Orban herhaalt even later nog eens dat zij die de EVP willen verdelen - duidelijk doelend op de Belgische partijen die zijn partij willen verbannen - “nuttige idioten” zijn. “Ik heb geen sympathie voor onze Scandinavische EVP-leden, maar ik zou nooit voorstellen om hen te verbannen. Kritiek en diversiteit zijn belangrijk, maar eenheid is het belangrijkst. Politiek is geen debatclub, het is ook een machtsstrijd. Als we niet willen dat links de macht grijpt in Europese, moeten we onze positie verdedigen. We kunnen dat, maar nu zijn we onze eigen kansen aan het beschadigen.”

Volgens Wouter Beke staat het interview “bol van fake news”. “Het interview met Orban in Welt am Sonntag staat opnieuw bol van #fakenews en bewijst waarom wij de lijn trekken”, dixit Beke op Twitter. “Met nakende brexit, klimaatuitdagingen, veiligheidsvraagstuk... hebben we nood aan bouwers, niet aan slopers. @cdenv wil een EVP van bouwers. #dewegvooruit.”
 
In de Vlaamse pers zag ik een artikel voorbijkomen alsof het een recent fenomeen is. Dit nihilistische geweld is al jaren aan de gang. De moord op Rhys Jones was in 2007. In 2008 kreeg Katie Piper zuur in haar gezicht.

Ik wil 'echte' criminelen niet gaan prijzen, maar achter hun geweld zit doorgaans een enigszins rationele redenering.

Waarom zou je een jong meisje, dat op een bankje zit, neersteken? Cui bono?
 
Laatst bewerkt:
 
Laatst bewerkt:
Nieuwe Brexitcrash: Brits parlement stemt akkoord Theresa May massaal weg
Voor de tweede keer heeft het Britse parlement het Brexitakkoord van premier Theresa May weggestemd. May had het akkoord dat ze maandag sloot met de EU nochtans met de moed der wanhoop verdedigd, maar opnieuw stuit ze op een njet. Uitstel wenkt nu voor de Brexit. Theresa May is, ondanks deze nieuwe vernedering, niet van plan om op te stappen en blijft gewoon aan.

Het was voorspeld, en het is ook zo uitgekomen: met een stevige meerderheid heeft het Britse parlement het Brexitakkoord weggestemd dat premier Theresa May had afgesloten met de EU.

May had van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker enkele “verduidelijkingen” gekregen die werden toegevoegd aan het eerste akkoord dat twee maanden geleden al werd weggestemd door het parlement. Onder meer over de Ierse grenskwestie of backstop, het eeuwige struikelblok, waren er volgens May nu “wettelijke garanties” dat dat een tijdelijke oplossing zou blijven.

Maar dat heeft het parlement dus niet overtuigd, hoewel May er dinsdagmiddag nog alles aan deed. Met hese stem en duidelijk vermoeid had ze de deal verdedigd. “Als dit akkoord afgekeurd wordt, dan kan het zijn dat Brexit verloren is”, zei ze.

En nu? Morgen wordt er nu opnieuw gestemd: dit keer over de vraag of het parlement wil dat de Britten zonder akkoord uit de EU stappen: het zogenaamde “no deal”-scenario. Boris Johnson, de voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken, had die oplossing in het parlement nog de “enige veilige uitweg” genoemd. Maar zo’n no deal dreigt enorme politieke en economische chaos met zich mee te brengen.

Als het parlement ook “nee” stemt tegen zo’n no deal, dan wordt de dag nadien gestemd over de vraag of de Britten uitstel moeten vragen aan de EU of niet.

Komt die vraag er, dan is uitstel van de brexitdatum voor België een optie. “Maar dan moeten we wel weten waarvoor”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Ons land schaart zich daarmee achter onder meer de Franse president Emmanuel Macron.

Voor Theresa May zelf is het nieuwe neen opnieuw een enorme opdoffer. De vraag is hoe lang zij nog in het zadel kan blijven als premier, als ze elke keer op dezelfde muren blijft botsen in de Brexitkwestie.

Het belangrijkste struikelblok voor de Britten is de “backstop”, het “vangnet” dat een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland moet vermijden bij een harde Brexit. Ze willen de keiharde garantie dat die backstop tijdelijk is en dat de Britten er na een soort opzegtermijn zelf uit kunnen stappen.
Ik word moe van dat volk.
 
Ohja nice de Saudi's op die commisie was dus nog niet erg genoeg :o
 
InB4 Een Roemeen met 10 uitkeringen aan de Costa del Sol.
 
Back
Naar boven