Fitness Seller

explosief (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

willempie3

Novice
10 jaar lid
Lid geworden
14 mei 2009
Berichten
25
Waardering
0
hoi allemaal.

een tijdje geleden was ik aan het trainen en toen vroeg ik aam me trainer..... wat kan ik bij mezelf verbeteren? hij zei: probeer explosief te worden.wou wis ik wel wat dat was maar niet hoe ik dat moest trainen, daarom vraag ik jullie: hoe moet ik explosief worden kwa sprinten want ik zit op voetbal
 
Laatst bewerkt:
Lijkt mij dat je trainer je daar bij zou moeten kunnen helpen. Ik zou gewoon zoeken naar oefeningen voor sprinters. Die moet je vast en zeker kunnen vinden op het inet en anders in boeken enzo. Ik weet dat hier wel een paar mensen zitten die ook atletiek doen mischien kunnen die je wat beter helpen.
 
ja ik vraag het ook aan hem fighter.. en youssouf helpen die oefeningen ook bij het sprinten? volgens mij niet
 
Laatst bewerkt:
De oefeningen van youssef helpen wel bij het sprinten.. Als je sterker word in het algemeen wordt je ook sneller aangezien je hetzelfde energiesysteem gebruikt voor sprints. Power cleans is echt de ultieme oefening voor explosiviteit.. Omdat hij redelijk makkelijk aan te leren is en erg effectief is. Jump squats zou ik niet met gewicht doen maar gewoon met BW (of licht gewicht).
 
Je zult waarschijnlijk dan ook explosiever starten wat weer in je voordeel werkt...
 
k die jump sqauts gaa ik denk doen maar van die buikspieren begrijp ik niks want.... wat heeft dat te maken met explosifiteit?
 
Laatst bewerkt:
Je bedoelt explosiviteit? En het trainen van sterke abs, ofwel je "kern" spieren in het algemeen verhoogd je wendbaarheid en kracht. Train dus je buikspieren, schuine buikspieren en (lage) rugspieren. Als ik jou was zou ik de jump squat eerst gewoon zonder barbell oefenen want dat is zeker geen beginnersoefening.
Verder kun je hyperextensions doen om je onderrug te fixeren. Voor sprints zijn korte intervaltrainingen het beste, de spieroefeningen zijn puur ter ondersteuning.

Of je flikkert wat buskruit door je voer, helpt ook.
 
dat laatse zal ik maar niet doen maar thx voor de hulp maar een vraag hoe train ik schuine buikspieren en lage rugspieren?
 
je kan ook gewoon korte sprintjes heel explosief doen...
Heb je als voetballer denk ik iets meer aan...
 
Als je traint op explosiviteit, moet je dan juist hele zware gewichten doen, of lichte?
 
en moet je voor meer explosivieit ook korte serie's doen bijv 3 keer 3 en zwaar of moet je veel herhalingen doen bijv 3 keer 15 met een lichter gewicht , voetballers hebben niet veel aan massa
 
De oefeningen die je kunt doen zijn inderdaad snel proberen te squatten, en dan met een gewicht waarbij je in 1 seconde een hele rep kunt maken (dus dat is echt wel snel).
Daarnaast zijn oefeningen als stepups en cleans ook super. In feite komt het erop neer dat je je benen wilt trainen in een explosieve setting, dus korte maar explosieve reps.

Maar ik denk dat je het meeste hebt aan werk buiten de gym:

http://www.youtube.com/watch?v=qhSpF0hDQXg
http://www.youtube.com/watch?v=R-DS0RqMko8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DoJ1RI5neKY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0t29...9A829432&index=12&playnext=1&playnext_from=PL

Zoveel te vinden op youtube, zoek maar op power/agility/speed drills
 
thx voor de filmpjes... de strand oefeningen doe ik al maar dan doe ik het berg op. is wel zwaar maar velen zeggen dat het nog beter is dan vlak te rennen maar t' idee is wel werg leuk thx
 
Back
Naar boven