Fitness Seller

Extra genen voor groeihormoon kun je ook slikken

Bezoekers in dit topic

Elmar

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
16 okt 2002
Berichten
1.493
Karma
1
Extra genen voor groeihormoon kun je ook slikken


Onderzoekers van het Baylor College of Medicine [Link] in het Amerikaanse Houston experimenteren met het injecteren van groeihormoongenen. De techniek is bedoeld voor kankerpatiënten en moet hun conditie opvijzelen na zware chemokuren en bestraling opvijzelen. Critici maken zich echter bezorgd over het preparaat en vrezen dat het stukje biotechnologie vroeg of laat in het dopingmilieu opduikt.


De pil bevat genen die cellen opdracht geven om groeihormoon te produceren. De genen zijn geplakt op een plasmide ring, een stukje DNA dat genen kan laten functioneren. De onderzoekers willen het injecteren in de spieren van kankerpatiënten, maar een ethische commissie onderzoekt of dat wel mag. Dat vertelde genetisch sleutelaar Malcolm Brenner van Baylor aan een journalist van het financieel magazine Forbes.(1)


De nieuwe technologie zou als voordeel hebben dat de groeihormoonaanmaak precies plaatsvindt op de plek waar het hormoon zijn werk moet doen. De kans op bijwerkingen is dan kleiner.


Het gebruik van plasmide ringen werkt makkelijker dan het werken met gemanipuleerde virussen. Virussen injecteren ook nieuw DNA in cellen, maar wat de cellen daarna met de nieuwe genen gaan doen is - net als het verloop van een verkoudheid - onvoorspelbaar.(2)


Daarom hebben onderzoekers tot laat in de jaren negentig gewerkt aan allerlei ingewikkelde constructies om de nieuwe genen te controleren. Baylor plakte de groeihormonen bijvoorbeeld vast aan een moleculaire sensor die reageert op kleine concentraties van RU486, de actieve stof in de 'abortuspil'. Door de hoeveelheden RU486 omhoog of omlaag te schroeven kunnen de artsen precies bepalen hoeveel groeihormoon de nieuwe genen aanmaken. De concentraties RU486 liggen een factor duizend lager dan de concentraties die vrouwen bij een abortus binnenkrijgen.(3)


Plasmide ringen maken al dat gedoe overbodig. Meer genen in je spuit = meer hormoon in het organisme. Het toedienen van nieuwe genen is nu zo simpel dat zelfs de veterinaire onderzoekers van Baylor de mogelijkheden van de nieuwe technieken aan het verkennen zijn. Deze maand nog publiceerden ze een onderzoek naar biggen die injecties met de genen voor de groeihormoonbooster GhRH hadden gekregen. De dieren groeiden veertig procent sneller.(4)


Genen die je op een plasmide ring in een organisme injecteert zijn niet duurzaam. Na verloop van tijd breken ze af. De erfelijke eigenschappen veranderen dus niet door de behandeling. Denken de onderzoekers.


Maar het kan allemaal nog simpeler. Het Canadese bedrijf Genteric heeft in 2001 patent aangevraagd op een technologie waarbij je nieuwe genen via een pil in een organisme kunt krijgen. Het bedrijf ontwikkelde een technologie waarbij genen in een pil worden opgenomen door de cellen van de darm. In het geval van het patent gaat het om genen die de darmcellen extra insuline laten aanmaken.


Hoe het systeem precies werkt is niet bekend - het bedrijf heeft alleen het allereerste onderzoek naar proefdieren gepubliceerd.(5) Toen al experimenteerde Genteric niet alleen met insuline, maar ook met groeihormoon. Het patent dat Genteric heeft bemachtigd dekt trouwens meer eiwitten dan alleen insuline.


Het grote voordeel van de orale dosering is dat er zo weinig fout kan gaan, denkt Genteric. Darmcellen vernieuwen zich elke drie dagen. Een paar dagen niet slikken en nagenoeg alle hormoon is uit je systeem. Het grote nadeel is echter de dosering. Er komt maar heel weinig DNA in de darmcellen terecht. Genteric heeft investeerders 22 miljoen dollar uit de zak geklopt en werkt nu aan een oplossing.(6)
Bronnen

1. Matthew Herper. Performance Drugs Outrun The Olympics. Forbes via Forbes.com, 15-2-2002. [Link] Laatst bezocht op 25-2-2003.
2. Pill can be used to help control gene therapy. Baylor College of Medicine via Public.bcm.tmc.edu/pa, 18-1-1999. [Link] Laatst bezocht op 25-2-2003.
3. Richard Heller. Non viral summary. American Society for Gene Therapy, 5th Annual Meeting. Fall 2002. [PDF] Laatst bezocht op 25-2-2003.
4. Gene therapy yields larger, healthier pigs. Baylor College of Medicine via Public.bcm.tmc.edu/pa, 10-2-2003. [Link] Laatst bezocht op 25-2-2003.
5. Goldfine ID, German MS, Tseng HC, Wang J, Bolaffi JL, Chen JW, Olson DC, Rothman SS. The endocrine secretion of human insulin and growth hormone by exocrine glands of the gastrointestinal tract. Nat Biotechnol 1997 Dec;15(13):1378-82. [PubMed]
6. Debra Robertson. Gene Pill patents a surprise for gene therapy. Analysis. Nature Biotechnology, July 2001 Volume 19 Number 7 pp 604 - 605.
 
ik weet niet waar jij deze tekst vandaan heb, maar er zitten wel erg veel fouten in dat gewoon niet kan kloppen, heb je dit zelf uit het engels vertaald ofzo?
 
Komt van ergogenics...
 
Originally posted by freakyfreek
ik weet niet waar jij deze tekst vandaan heb, maar er zitten wel erg veel fouten in dat gewoon niet kan kloppen, heb je dit zelf uit het engels vertaald ofzo?

komt idd van ergogenics
 
Uhm, in de mens health stond een potje waarmee onderzoekers (tjah, whehee) hadden aangetoond dat je natuurlijke groeihormoon met 70% zou zijn verhoogd binnen zoveel dgn.....

kost 100 euro voor 2mnd....
 
Originally posted by Floyd
Uhm, in de mens health stond een potje waarmee onderzoekers (tjah, whehee) hadden aangetoond dat je natuurlijke groeihormoon met 70% zou zijn verhoogd binnen zoveel dgn.....

kost 100 euro voor 2mnd....

maar mens health is ook weer zo slim om er niet bij te zetten wat de leeftijdsgroep van de onderzochte mensen waren, zou me niks verbazen als ze 65+ waren en dat hun gh aanmaak van 0,2 iu naar 0,34 iu ging.

dan betwijfel ik of je ook een toename van 70% krijgt bij iemand van 20+ of een toename van 0,14 iu.

Want als iemand van 20+ die rond de 2,5iu hgh per nacht aanmaakt, zou die nu 2,5X1,7 = 4,25 iu per nacht moeten aanmaken, lijkt me sterk......... , want dan zou iedereen dat potje kopen voor maar 100 euro per 2 maanden.
 
Laatst bewerkt:
Nou er stond wel bij dat het voor sport-doeleinden waarschijnlijk niet veel effect heeft. Vond het gewoon even aardig om te vermelden.

Was ook geen advertentie van het product, maar meer zo'n artikel dat het middel bestond. Denk inderdaad dat het meer voor oudjes is.....
 
Ik denk niet dat het mogelijk is om DNA te infecteren. Wel om de cel te infecteren en bij een reproduce een geïnfecteerde cel te maken. Maar DNA...
 
HEt lijkt me ook erg sterk, maar ja wie weet wat de toekomst brengt. misschien kom je dan MET een supplement wel 50 kg in 2 jaar aan! :D

tog R.:p
 
de Gen therapie is al ver. maar het mag nog niet toegepast worden.

Als het eenmaal toegepast mag worden zijn er geen grenzen meer.. mensen die nooit meer ziek zijn. mensen die hun geamputeerde been kunnen laten aangroeien enzo.

Dit duurt nog wel 50 jaar..

als je op je 16e levensjaar bijv 3 ui aanmaakt ik zeg maar wat. dan is dat 100%

als je 60 bent is het aardig gedaald. zeg maar 70% gedaald.
dus als je dan die shit neemt kom je niet hoger dan wat je lichaam zelf al aanmaakte. Dus je hebt er nix aan.. helemaal nix. want je lichaam heeft alsnog niet de kans om te herstellen.. je hersteld vanaf dat moment sneller maar je hersteld niet van de wonden van vroeger.

Dus het toppunt is nog steeds GH van buiten af!
 
khem vraagske, rond wanneer bereik je je hoogtepunt van groei met goede voeding en training ?? ben niet van plan om er mee te beginnen maar zijn prohormonen veilig en goed of is het hetzelfde als steriods??
 
Back
Naar boven