MuscleMeat

Furazabol

Bezoekers in dit topic

200px-Furazabol.png


Furazabol

IUPAC naam

17-alpha-methyl-5-alpha-androsta- 2,3-furazan-17b-ol

Ook bekend als

Miotolan

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

330.4692 g/mol

Biol. beschikbaarheid:

?

Halveringstijd:

?

Gebruik:

Toediening:

Oraal

Effectieve dosis:

20 mg - 50 mg / dag

Verkrijgbare dosissen:

1 mg tabletten

Straatprijs:

0.25 - 0.40 euro per 1 mg tablet

Furazabol (Miotolan) is een anabole steroïde die qua structuur erg veel lijkt op stanozolol. Het verschil is echter dat de 2,3-pyrazoolgroep aan het molecuul vervangen is door een 2,3-furazaangroep. Hierdoor verliest de stof de androgene werking, maar niet de anabole werking. De stof is gemethyleerd als een c17-alpha alkylaat waardoor het oraal ingenomen kan worden, maar ook licht hepatoxisch is.


Geschiedenis
Tot 1990 was deze steroïde niet detecteerbaar bij dopingtests en kon door atleten dus zelfs op de dag van de wedstrijd genomen worden.

Medisch gebruik
Miotolan is geschikt voor langdurige behandeling van aderverkalking en hypercholesterolemie. Miotolan verlaagt het cholesterolgehalte en verhoogt de 'goede' HDL-waarde. In Japan is Miotolan een standaard behandeling om het cholesterolgehalte te verlagen.

Gebruik in bodybuilding
Eigenschappen
De structuur van furazabol doet denken aan stanozolol (Winstrol). Het ziet er vergelijkbaar uit in die zin dat het een DHT-molecuul is met een 17-alfa-methyl-groep om het oraal beschikbaar te maken, en heeft geen 3-keto groep, die nodig is voor androgene binding. Maar in plaats van een 2,3-pyrazool groep, heeft furazabol een 2,3-furazan groep. Het verschil is misschien niet zo heel groot; beide groepen bevatten 2 stikstofatomen en 2 dubbele bindingen en zijn beiden aanwezig in plaats van de 3-keto groep. Het voordeel is dat het niet gemakkelijk gedeactiveerd kan worden, en dus ongeacht welke invloed het heeft, is deze consistent. Het nadeel is dat het ontbreken van een 3-keto-groep, de algemene androgene potentie vermindert. Dus in dat aspect is het weer vergelijkbaar met stanozolol. Anabolics 2002, zonder twijfel de beste steroïden referentiegids op papier, vermeld furazabol echter als uiterst androgeen, wat volgens experts gewoon een vergissing moet zijn (3). In bijna alle opzichten moeten de eigenschappen van furazabol identiek zijn aan die van stanozolol.

Het is een eerder obscure steroïde. Het wordt alleen vervaardigd in Japan en in tabletten van 1 mg. Geringe beschikbaarheid maakt de kosten van deze steroïde nogal hoog, en het is niet erg gemakkelijk te vinden. Misschien is het een tikkeltje potenter dan stanozolol, de doseringen liggen in dezelfde buurt, 20 tot 50 mg per dag. De hogere dosering heeft de voorkeur. De vraag is ook al niet erg groot, omdat Winstrol (of stromba) populairder en relatief goedkoop te krijgen is. Het enige voordeel van de obscure status is dat er een zeer lage kans is dat er nepproducten van op de markt zijn. Dus wanneer een gebruiker furazabol vindt, is de kans groot dat het echte is.

De wetenschappelijke literatuur vermeld niet vaak furazabol, maar wat er te vinden is ondersteund de zwakke aard van de steroïde (1). In één geval werd vastgesteld dat furazabol een goede behandeling was voor hyperlipidemie, en dit zonder een invloed uit te oefenen op proteïnurie (de preventie van de uitscheiding van aminozuren, waarbij men zou verwachten van een steroïde dat het de proteïnurie verhoogt en geen effect heeft op hyperlipidemie). De lage binding aan androgenen kan het gebrek aan effect op proteïnurie verklaren. De gebruikte doseringen waren evenwel aanzienlijk hoog, ten minste voor furazabol: 1,1 mg per kg per dag. Dat betekent dat een 100 kg wegende bodybuilder ongeveer 90 tot 100 mg per dag zou gebruiken.

Furazabol kan dus worden beschouwd als een relatief lichte steroïde. Het is als gevolg van de dihydro structuur op geen enkele manier oestrogeen, en het ontbreken van een oestrogene werking en de lage androgene binding maakt dat het vrij weinig invloed heeft op de eigen testosteronproductie van het lichaam. Net als Winstrol (stanozolol) en Anavar (oxandrolon). Op lange termijn zal er natuurlijk wel een onderdrukking optreden, maar omdat het veel langzamer tot stand komt zal een gebruiker minder last hebben van testiculaire atrofie en dus makkelijker herstellen wanneer een kuur afgelopen is. Er is een kleine kans op androgene risico's, zoals bij Winstrol, maar deze zijn niet frequent of ernstig. Acne, toename van haar op gezicht en lichaam en zelfs een verergering van haarverlies/kaalheid kan optreden, maar het is een stuk minder waarschijnlijk dan bij meer androgene middelen.

Bijwerkingen
  • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

  • Acne en vette huid

  • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen (na langdurig gebruik)

  • Toename van het lichaamshaar

  • Vermannelijking (bij vrouwen)

  • Licht hepatoxisch
Stacken en gebruik
Furazabol is een 17-alfa-gealkyleerde steroïde, en is daarom tot op zeker niveau hepatoxisch. In het belang van de bescherming van de lever, mag gebruik niet langer dan 6 tot maximaal 8 weken duren. Het is een milde steroïde met geen oestrogene activiteit, dus logisch gezien kan het best gebruikt worden bij een cut (bodybuildingdieet) of in een stack met Equipoise (boldenon), trenbolon of Primobolan en de nodige fatburners. In tegenstelling tot de meeste steroïden, heeft deze drug een relatief korte halveringstijd (2). Het compenseert dit met een heel lange activiteit (15 tot 33% uitscheiding van metabolieten ongewijzigd na 24 uur), zodat een enkele dosis per dag genoeg moet zijn. Maar op grond van de korte halveringstijd, kan men overwegen de dosis te splitsen in twee doseringen per dag.

Omdat het niet aromatiseerd en niet beschikt over een sterk androgeen deel, is het gebruik van ondersteunende middelen beperkt. Het gebruik van Clomid of Nolvadex na een kuur wordt zeker aanbevolen, maar de waarde daarvan zal vrij beperkt zijn. Er is geen behoefte aan anti-oestrogenen of bloeddruk medicatie tijdens de kuur.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Merken & producten
Daiichi Seiyaku

Miotolan (Japan)

1 mg tabs
Referenties
  • 1. Suzuki Y, Honda Y, Ito M. Pharmacological studies on experimental nephritic rats. (4) Improvement of hyperlipemic models in rats utilizing anti-rat kidney rabbit serum and effects of anti-hyperlipemic agents on serum lipid levels. Jpn J Pharmacol 1978 Oct;28(5):729-38

  • 2. Kim T, Suh JW, Ryu JC, Chung BC, Park J. Excretion study of furazabol, an anabolic steroid, in human urine. J Chromatogr B Biomed Appl 1996 Dec 6;687(1):79-83
 
Naar boven