MuscleMeat

Gehaktballen

Users who are viewing this thread

AlexT

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
23 okt 2005
Berichten
7.963
Karma
0
Prima bulkvoer:

BENODIGDHEDEN:

500 gram gehakt, niet gekruid (half om half of rundergehakt)
6 afgestreken theelepels zout (of meer of minder naar smaak)
1/2 theelepel peper
1 theelepel nootmuskaat
2 grote eieren (zie: Info)
120 gram paneermeel
2 zeer volle eetlepels klein gesneden verse basilicum
1 zeer volle eetlepel klein gesneden verse rozemarijnblaadjes
2 zeer volle eetlepels klein gesneden verse salieblaadjes
50 gram margarine



eventueel:

1 tomaat en circa 1 eetlepel maïzena (voor de 'jus')

BEREIDINGSTIJD: circa 40 minuten



BEREIDEN:
Doe het gehakt in een schaal en prak het gehakt los met een vork (het gehakt is dan straks makkelijker met de rest van de ingrediënten te mengen).

Strooi het zout, de peper en de nootmuskaat over het gehakt.

Breek de eieren boven het gehakt en voeg daarna het paneermeel en de tuinkruiden toe.

Meng de inhoud van de schaal met een vork losjes door door elkaar tot alles goed gemengd is.



Verdeel het gehakt in 6 gelijke porties.

Kneed een portie gehakt met de handen verder tot een samenhangend geheel en vorm er een bal van. (Tip: Doe dit kort en losjes - Van gehakt dat te lang gekneed is maak je geen mooie luchtige bal gehakt maar echte taaie 'stuiterbal'.)

Maak van de overgebleven porties gehakt op dezelfde manier nog 5 gehaktballen.

Verhit de margarine in een (braad)pan tot de margarine niet meer schuimt en bak de gehaktballen er rondom bruin in.

Voeg een beetje water toe (ongeveer 1 centimeter in de pan) - en voor extra lekkere jus ook nog een in kleine blokjes gesneden tomaat.



Zet de hittebron hoog tot de inhoud van de pan kookt, zet de hittebron daarna lager - maar let er wel op dat het water net blijft koken - en leg een deksel iets schuin op de pan.

Wacht 20 minuten tot de gehaktballen gaar zijn, controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit - voeg zo nodig wat water toe.



'Jus':

Haal de gehaktballen uit de pan. Giet 1/3 liter bouillon of water in de pan (of meer of minder indien gewenst).



Breng aan de kook en bindt de 'jus' met maïzena tot de gewenste dikte (Tip nodig? Klik hier).



Proef en breng de 'jus' zo nodig nog op smaak met wat voorhanden is (bijvoorbeeld: Een bouillonblokje of bouillonpoeder, peper, zout, een scheutje maggi).

Van dekooktips.com
 

SanderM

Huge Freak
+10 jaar member
Lid geworden
20 feb 2006
Berichten
7.437
Karma
1
klinkt prima, weet je ook kcal per bal of dat niet?
 
OP
A

AlexT

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
23 okt 2005
Berichten
7.963
Karma
0
Zal wel rond de 300 liggen oid.
 

Marky

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
27 jun 2003
Berichten
12.706
Karma
333
Varkensvlees = wack.

Pak gewoon puur rood beef met wat kruiden en verslind die. Gehakt zet voor een BB'er geen zode aan de dijkl.
 
OP
A

AlexT

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
23 okt 2005
Berichten
7.963
Karma
0
Varkensvlees = wack.

Pak gewoon puur rood beef met wat kruiden en verslind die. Gehakt zet voor een BB'er geen zode aan de dijkl.

Varkensvlees = good stuff, kcals, verzadigd vet en eiwitten, wat is daar mis mee?
 

KaLe

Mommy's little monster
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
26.154
Karma
413
Lengte
1m69
Massa
95kg

punani

Ripped Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
31 okt 2004
Berichten
3.338
Karma
0
varkensvlees= witte koppen +slecht man..eet gewoon kip/rood vlees/vis
 

Mosquitos

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
13 jan 2007
Berichten
451
Karma
0
Lengte
1m74
Massa
100kg
Puisten ;)



Niet iedereen krijgt er last van natuurlijk. Maar heel veel mensen wel.

Heb geen last van wormen en puisten.
In de periode dat ik 108 kg woog :o durfde ik soms 1kg rauw gehakt in 1 keer op te eten :o
 

AnaboliC

Huge Freak
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
9.602
Karma
3
varken dat je bent
 

mammoth

Advanced Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
10 jan 2006
Berichten
1.175
Karma
4
varkens vlees is bagger vet. Beter gewoon rundvlees, en als je het mager wilt houden tartaar
 

Mosquitos

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
13 jan 2007
Berichten
451
Karma
0
Lengte
1m74
Massa
100kg
varkens vlees is bagger vet. Beter gewoon rundvlees, en als je het mager wilt houden tartaar

Was wel altijd runds of kalfsgehakt.
Soms kippegehakt.
Wat is tartaar? american nature?
 

mimango

Dutch Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
11 mrt 2003
Berichten
295
Karma
0
Kan je niet een soortgelijk recept maken maar dan met kipfilet? Gewoon in blokjes snijden en de blender in! Balletjes van maken en bakken maar :P
 

RougeMonkey

King of the hill
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
6.263
Karma
2
Je kan beter rundertartaar gebruiken imo. Smaakt prima als je het goed bereidt.
 

AnaboliC

Huge Freak
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
9.602
Karma
3
true, eet ik 2 keer per dag. Ik verwerk het in m'n pasta (recept staat bij 'recepten').
 

Naar boven