MuscleMeat

Gekruide koolvis

Bezoekers in dit topic

DumphuiZ

Ripped Bodybuilder
15 jaar lid
Lid sinds
4 sep 2003
Berichten
3.347
Waardering
0
Ok, koolvis kan je gewoon in een schaal met water doen en dan in de oven, maar dit is wel erg simpel :), vandaar:

De koolvis doe je in een glazen schaal en bekruid de blokken dubbelzijdig met peper en zout. Bekruid vervolgens een enkele kant met dilletoppen en doe op elk van de vier blokken een reepje boter. Vervolgens een laagje water erin en circa 35 minuten in de oven op circa 275 graden celcius.

Lekker en spicy ;)
 
Ik bereid m'n koolvis meestal in de magnetron. Van tevoren er wat kant en klare viskruiden overheen strooien en het is erg goed te eten :)
 
ben ook geen voorstander van boter, maar klinkt wel smakelijk:)
 
Boter of bak-olijfolie , is allebei goed!

Dille is een klassieker bij vis.

Espi
 
Koolvis uit de oven.

Neem aluminium folie (dubbel),
smeer het in met wat boter (margarine / olijfolie),
leg er een stuk koolvisfilet op.
Beetje citroensap, zout, peper
Gooi er worteltje, stukje prei, uitje, courgette, tomaatje bij (hoeft niet alles wat je maar hebt liggen).
En een theelepel Italiaanse kruiden. (plus eventueel wat kappertjes)
Dichtvouwen
en in de oven klaar stomen. (25 minuten onder de grill of op 200 graden)
Pakketje op je bord dumpen en smulle maar.

Met een gepoft aardappeltje en een salade (of niet als je er genoeg groente hebt bijgegooid)
 
Back
Naar boven