MuscleMeat

Genetisch testen (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

manderijn

Novice
Lid geworden
23 dec 2010
Berichten
28
Waardering
4
Lengte
1m80
Massa
82kg
Vetpercentage
11%
Deze week een reportage op TV gezien waar ze mensen genetisch testen en zo te weten kwamen wat hun potentieel was qua sport alsook welke vormen van sport het effectiefst zijn per persoon. Vind zulke zaken best interessant en speelde vooraf ook al met het idee om is een genetische screening te doen, voor bv. erfelijkheid van ziektes te achterhalen.

Iemand hier ervaring met zulke dingen? Lijkt me best wel geloofwaardig dat we over 10 jaar allemaal via het testen van genen specifieke op maat gemaakte trainingen gaan kunnen doen die op die manier veel efficiënter zijn.
 
Las ergens dat er onderzoek was gedaan waarbij een aantal mensen op dieet werden gezet, na eerst genetisch getest te zijn om te kijken hoe het dieet ontworpen moest worden. Het bleek effectiever te zijn
 
heb de reportage ook gezien en ook het onderzoek, voornamelijk de vorm van HIT training qua cardio, 20 seconden per training en dat 3 keer per week ofzo?
 
heb de reportage ook gezien en ook het onderzoek, voornamelijk de vorm van HIT training qua cardio, 20 seconden per training en dat 3 keer per week ofzo?

Ja dat was best wel opvallend. Nu zal zeker wel correct zijn, 1000 testpersonen en allerlei metingen in het bloed. Er zijn er ook die gelijkaardige dingen beweren met krachttraining, met name gewoon heel kort hard in het rood gaan en dan veel rusten.

Maar wat zeker een interessante evolutie zal worden is het op maat maken van zowel training, voeding, etc. Zoals ook in het artikel wordt beschreven is er natuurlijk ook een sterke wisselwerking, zowel gezonde als ongezonde gewoontes
die genwijzingen teweegbrengen. Best interessant.
 
Back
Naar boven