Fitness Seller

Geroosterd brood of normaal

J

  • J

    Stemmen: 1 25,0%
  • N

    Stemmen: 3 75,0%

  • Totaal stemmers
    4

Bezoekers in dit topic

Dominikator2.0

Cool Novice
Lid geworden
16 jan 2018
Berichten
49
Waardering
5
Lengte
1m60
Massa
60kg
Vetpercentage
12%
Gerooster brood in een tosti apparaat dinges en normale brood heeft het meer kcal ? Of gwn hetzelfde
 
Hetzelfde. Waar moeten die extra kcal vandaan komen volgens jou?

De gist in het brood zet de warmte, het water en co2 om in naar glucose doormiddel van tostisynthese. Daarom zijn tosti's ook zo droog, al het water is verbruikt.
 
Hetzelfde.
 
Nu wil ik ook een tosti... :o
 
Ik heb liever abnormaal brood ipv normaal brood.
 
Licht verteerbaar
Geroosterd brood is allereerst lichter verteerbaar dan een normale boterham. Het is vaak ook wat gemakkelijker weg te krijgen dan een klef broodje, zeker in de ochtend. Het zetmeel in brood bevat zogenaamde ‘lange moleculen’ die door het roosteren korter worden. De vertering van deze kortere moleculen begint, in tegenstelling tot de langere, al in onze mond. Hierdoor is het zetmeel in geroosterd brood veel makkelijker en sneller te verteren dan het zetmeel in ongeroosterd brood.

Spijsvertering
Maar hoe gezond het ‘licht verteerbare’ gedeelte ook klinkt, het is niet persé beter voor je darmen. Want als alleen korte moleculen gezond zouden zijn, dan zouden we bij wijze van spreken alleen nog maar babyvoeding en sapjes moeten drinken. De meeste magen en darmen functioneren echter veel beter als ze wat meer hun best moeten doen, dit zorgt namelijk voor een goede spijsvertering en stoelgang. Licht verteerbaar zorgt er ook voor dat je sneller weer trek hebt, het vult dus korter. Als je een broodje roostert, kan je het beste een volkoren boterham nemen. Die darmen worden dan wel goed aan het werk gezet en je hebt langer een voller gevoel. Let er wel op dat je het brood niet te lang roostert. Want hoe langer je roostert en hoe zwarter je broodje, hoe meer er van het kankerverwekkende stofje acrylamide in zit.
 
Back
Naar boven