MuscleMeat

Gesloten keten beenoefeningen + blessure

Bezoekers in dit topic

Ano_1986_2

Competitive Bodybuilder
10 jaar lid
Lid geworden
5 apr 2006
Berichten
2.663
Waardering
40
Kom net van de specialist en die vertelde mij dat ik open keten beenoefeningen moet gaan vermijden vanwege mijn ontstoken patellapees in de rechterknie maar eerder gesloten keten oefeningen moet gaan doen zoals:

squat,
legpress, etc...

Welke oefeningen kan ik zo nog gaan doen die typisch gesloten keten zijn en die goed zijn om wat massa mee te pakken. Qua benen zit ik altijd een beetje met het vervelende feit dat ik die precies moet enorm zwaar trainen of er anders geen deugd van gehad heb, maar ik zie dat m'n knieën dat precies niet aankunnen voor de moment. Duwde vroeger nog 400kg op de legpress, squatte 10x 115kg, enz maar ik denk dat de boosdoener de oefeningen van vorige week was:

10x50
12x40
15x30
failurex20kg legextention met voettoppen naar buiten gericht

Dit is dus ook een open ketenoefeningen en mag die dus niet meer gaan doen.


Verder heb ik wellicht ook een cyste in mijn linkerknie, waarvoor ik volgende week een MR moet laten maken. Heb er geen pijn van maar het zit er wel met wat vocht erbij.


k*t dus!


help?
 
gewoon squats zou ik doen. Pistols, glute ham raises.
stiffed leg dl. hack squat
 
luisten niet naar topics hier maar ga naar een (sport)fysio. (kinesist/kinesioloog)
Zoek er wel 1 uit die over een sportschool-achtige trainingsruimte beschikt!
 
Wat zijn "open/gesloten keten" beenoefeningen?
 
Nu heb je chance dat open keten been oefening toch niet opwegen tegen squats ed
 
Een gesloten keten oefening is een oefening waarbij je in aanraking komt met iets vast, of de grond: zoals legpress, squats, etc...
 
Ik begrijp dat je wel squats mag doen? what else do you need, een betere beenoefening is er niet
 
ja maar squats, ik zit nog altijd met een verschuivende pees aan de buitenkant van m'n rechterknie, dat ook niet super gezond is, en ik zit met een cyste in de linkerknie, dus heel wat problemen momenteel.

Ik deed voordien ook zware hacksquats, ass to the grass, redelijk hardcore, en ik ga die buiging ook halveren tot 90% of iets meer, maar niet meer ass to the gras want is niet zo gezond voor de gewrichten.
 
Back
Naar boven