Fitness Seller

Geweldig artikel over de onzin van nakuren!

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hier een man die uit z'n losse hand de gehele principes van nakuren even omzeep probeerd te helpen :D Lees en geniet:

Drugs tegen drugs. Anti-oestrogenen en 'opstarters'…Door Danny Sterman​

Beste NeCeDo,

Ik train nu ongeveer 6 jaar en af en toe doe ik een kuurtje (meestal vrij licht: bijv. Deca en Stromba), maar nu wil ik een zwaardere kuur gaan doen (met Test en Primo erbij). Jongens bij mij op de sportschool zeggen, dat ik dan ook dingen als Proviron of Nolvadex en Clomid of Pregnyl erbij moet gebruiken. Wat ik graag wil weten is: wat zijn deze producten en werken ze?

Alvast bedankt,

Robert N.


Beste Robert,

Dat wordt een flinke kuur! Het enige wat volgens mij ontbreekt is Viagra… Is het allemaal voor jou alleen of ben je soms verzorger van een Zuid-Europese wielerploeg? Maar goed, daar schrijf je niet voor; je wil weten, wat je vrienden je nou eigenlijk aanraden en of die middelen doen, wat ze zouden moeten doen. De producten, die je noemt, zijn samen te vatten onder de noemer(s) anti-oestrogenen (Proviron en Nolvadex) en zgn. 'opstarters' (Clomid en Pregnyl) .Deze middelen worden in het bodybuilden gebruikt om de negatieve gevolgen en bijwerkingen van 'bollen'-gebruik tegen te gaan. Hoe zit dat dan?

Anti-oestrogenen
Oestrogenen zijn vrouwelijke geslachtshormonen, zeg maar de vrouwelijke tegenhanger van testosteron. Wat heb je als mannelijke bodybuilder nou met vrouwelijke hormonen te maken (behalve als je ruzie of coïtus hebt met je vriendin)? Meer dan je denkt: in ieder menselijk lichaam komt namelijk - in een mannenlichaam weliswaar in andere verhoudingen dan in een vrouwenlichaam - zowel mannelijk als vrouwelijk geslachtshormoon voor. Dit evenwicht wordt nauwkeurig gereguleerd, d.w.z. je lichaam zal proberen die balans in stand te houden of te herstellen, wanneer dat nodig is.Wanneer het evenwicht tussen die twee verstoord wordt (en een kuurtje anabole steroïden is de beste manier om de boel eens goed in de war te schoppen), kan een teveel aan testosteron in oestrogeen omgezet worden. Aangezien het enzym dat bij deze omzetting betrokken is, aromatase heet, wordt dit proces (1ste prijs voor originaliteit!) 'aromatiseren' genoemd.

Als je nu benieuwd bent naar het effect, dat zo'n plotselinge stijging van de hoeveelheid vrouwelijk hormoon in je lichaam, op je fysiek kan hebben, ga dan eens voor de spiegel staan en probeer jezelf voor te stellen met de borsten van een vrouwelijke chimpansee, het vochtvasthoudend vermogen van een kameel na een reis door de Sahara en de spierdefinitie van een walrus! Je begrijpt niet bepaald een Mr.Olympia-kanshebber…Omdat aromatiseren (en de vervelende gevolgen ervan) voor veel gebruikende bodybuilders een groot probleem is, kijken velen dan maar weer een plankje hoger in het medicijnkastje (hoewel sommigen van hen inmiddels een tweede hypotheek voor dat 'kastje' hebben afgesloten!). En daar staan ze dan….

Nolvadex
Nolvadex is eigenlijk een geneesmiddel voor (of eigenlijk tegen) bepaalde vormen van borstkanker. Het werkzame bestanddeel hiervan is tamoxifeen citraat. Tamoxifeen kan niet voorkomen dat er aromatisering (dus vorming van oestrogenen) plaatsvindt, maar 'bezet' een groot deel van de oestrogeenreceptoren, zodat het vrouwelijk hormoon daar niet aan kan hechten en dus geen 'boodschap' door kan geven. Je hoeft geen professor in de biologie te zijn om te kunnen voorspellen wat er gebeurt als je stopt met het gebruik van Nolvadex: aangezien er nog een hele hoop oestrogeen vrij in je lichaam rondzwerft en er plotseling een groot aantal receptoren vrijkomt, lijkt de reactie nog het meest op Marco Bakker, die op een feestje gratis wodka-jus ziet staan: een ware stormloop is het gevolg! Dit 'rebound'-effect zoals het ook wel genoemd wordt, kan er dus voor zorgen, dat datgene, wat je probeerde tegen te gaan, bij beëindiging van het gebruik, dubbel en dwars terugkomt!

Naast het feit, dat het gebruik van Nolvadex dus eigenlijk meer uitstel in plaats van afstel betekent, heeft dit middel ook nog niet geringe bijwerkingen, waarvan de bekendste misselijkheid, 'opvliegers' , een verslechterd gezichtsvermogen, en/of een verdoofd gevoel in delen van het lichaam zijn. Bovendien kan het gebruik van welk preparaat met tamoxifeen dan ook de winst in spiermassa en kracht als gevolg van een kuurtje behoorlijk teniet doen! Tel maar uit je winst….

Proviron
Proviron is een andere veel gebruikte anti-oestrogeen. De stof, waar het eigenlijk om gaat in dit middel, is mesterolon. Als die naam je bekend voorkomt, kan dat kloppen: mesterolon is een androgeen anabool steroïd. Je gebruikt dus steroïden tegen de bijwerkingen van steroïden! De reden daarvoor ligt in het feit, dat mesterolon zeer sterk androgeen (=vermannelijkend) is en niet of nauwelijks anabool (=spieropbouwend). Hoewel dat normaal gesproken voor bodybuilders ongeveer net zo interessant is als baspartijen zingen voor Gerard Joling, kan het er in dit geval voor zorgen, dat het aromatiseren van steroïden (het omzetten in oestrogenen) voorkomen wordt (in tegenstelling tot Nolvadex). Hier staat echter een flinke rij negatieve bijwerkingen en neveneffecten tegenover: Proviron behoort namelijk tot de groep van zogeheten 5a-varianten; dezelfde groep, waar ook bijv. oxandrolon (Anavar) en oxymetholon (Anadrol) toe behoren. Bijwerkingen kunnen zijn: agressief gedrag, toename van lichaamsbeharing, acné, 'male pattern baldness' (bovenop je hoofd kaal worden, je kent het wel; en dan met spuug een lange lok van de ene kant naar de andere plakken), daling van het 'goede' HDL-cholesterol en 'last, but not least' hypertrofie (=groei) van de prostaat. Ook het gebruik van dit middel heeft trouwens als vervelende bijkomstigheid, dat het je uiteindelijke winst van een kuur flink afzwakt. Al met al kan dus gezegd worden dat bij deze middelen uiteindelijk de bijwerkingen een ernstiger probleem vormen, dan wat je er mee probeert te bestrijden.

'Opstarters'
Een kuur is in feite alsof je Kate Moss en Roseanne samen in een roeiboot zet; een zware verstoring van het evenwicht ! Aromatisering is één van de oplossingen, het verminderen van je eigen testosteronproductie een andere. Waarom zou je lichaam tenslotte testosteron aanmaken, als er meer dan genoeg van buitenaf binnenkomt? De reactie van je lichaam kan zelfs dermate heftig zijn, dat de productie helemaal stil komt te liggen (can you say: Wiener Sängerknaben?)! Omdat een lage testosteronspiegel nou niet bepaald bovenaan het verlanglijstje van iedere bodybuilder staat (meer op gelijke hoogte met de symmetrie van Pino uit Sesamstraat en op een ochtend wakker worden en eruit zien als Theo van Gogh), hebben veel bodybuilders maar weer eens een stiekeme blik in moeder's medicijnkastje geworpen en kwamen zowaar een paar dingen tegen, die wel bruikbaar leken, namelijk middelen, die de eigen testosteronproductie weer op gang zouden kunnen brengen: Clomid en HCG.

HCG
HCG staat voor Humaan Chorion Gonadotrofine en is het werkzame bestanddeel van producten als Pregnyl en Profasi. Het is een stof, die qua werkingsmechanisme erg veel op het hormoon LH (=Luteïniserend Hormoon) lijkt. Dit LH wordt door het lichaam zelf aangemaakt in de hypofyse (een kliertje onderaan de hersenen). Bij mannen stimuleert het LH de zogeheten 'Leydig-cellen' in de zaadballen om testosteron te produceren.

Om maar met de deur in huis te vallen; HCG komt niet uit de hypofyse (zoals LH), maar uit urine. Duizenden liters urine zelfs. Urine van zwangere vrouwen. Vrouwen, die hun urine belangeloos afstaan, omdat ze daar mensen mee kunnen helpen, die problemen hebben met het krijgen van kinderen. Aangezien HCG bij mannen de zaadballen kan stimuleren (en bij vrouwen de eierstokken), in combinatie met HMG (=Humaan Menopausaal Gonadotrofine), kan daardoor de vruchtbaarheid van die mensen verbeteren. Dat klinkt prachtig, toch? Bodybuilders blij; onvruchtbare mensen blij; wij blij, dat iedereen blij is, één grote blije familie, één grote blije planeet! Yeah! Peace! Groovy,bro' ! ..Ahem, sorry, ik liet me even gaan. Helaas is de situatie op dit moment niet zo mooi als hierboven geschetst. De vraag naar HCG overtreft het aanbod vele malen. Niet in de laatste plaats omdat een deel van het geproduceerde HCG naar de zwarte markt (en dan bedoel ik niet die in Beverwijk) verdwijnt, waar het terecht komt bij bodybuilders, wiens testosteronproductie (door hun eigen schuld!) volkomen op z'n gat ligt. Het mag dan vreselijk soft klinken, maar dat is nou echt misbruik.

Maar hebben bodybuilders er ook echt wat aan? Waarschijnlijk niet. Allereerst is het effect van HCG alleen aangetoond bij mannen, die van nature minder testosteron produceren. Het is dus nog maar de vraag of dat ook opgaat voor mannen, die door het gebruik van anabolen minder testosteron aanmaken. Daarnaast is het zo, dat, wat voor de aanmaak van testosteron geldt, ook geldt voor de aanmaak van LH: als van buitenaf de hoeveelheid in je lichaam verhoogd wordt, zal de eigen productie afnemen of stopgezet worden. D.w.z., bij het gebruik van HCG daalt je eigen aanmaak van LH; als je dan stopt met HCG, zit je opeens met een hele lage LH-spiegel, wat inhoudt dat de Leydig-cellen nauwelijks gestimuleerd worden. Met als gevolg, dat er ook nauwelijks testosteron aangemaakt wordt! Het gebruik van HCG is dus (net als het slikken van Nolvadex) uitstel in plaats van afstel, doordat je het probleem alleen maar verplaatst van de zaadballen naar de hypofyse. Ook kan het gebruik van HCG ervoor zorgen, dat je vocht vasthoudt, vet opslaat (voornamelijk op de heupen) en er borstvorming optreedt. Wacht even: vocht vasthouden, vetopslag, borstvorming ? Ja maar…, dat ken je wel: aromatisering! ("Geen nood", zegt je dealer dan, "dan zet je er toch gewoon wat Nolvadex of Proviron onder?" Ping! Kassa! Mag ik effe vange?)

Clomid
Clomid is een merknaam van de generieke stof clomifeen citraat (zoals Deca dat is voor de stof nandrolon decanoaat) net als Clomifen en Dyneric. Dit geneesmiddel wordt doorgaans gebruikt om de eisprong te bewerkstelligen bij vrouwen, die graag zwanger willen worden, maar bij wie de eierstokken niet helemaal goed functioneren (!). Het stimuleert de hypofyse om o.a. meer LH af te geven met als uiteindelijke doel een hogere testosteronproductie in de inmiddels bekende Leydig-cellen. Hierin zit dan ook het verschil met HCG: HCG 'imiteert' LH, terwijl clomifeen zorgt, dat er meer LH in het lichaam terecht komt. Mooi, denk je , meteen dat probleem met HCG omzeild! Zo blijft je lichaam (of eigenlijk de hypofyse) gewoon LH produceren en daarmee testosteron. Toch? Je begrijpt het al; helaas, zo makkelijk kun je je lichaam niet voor de gek te houden. Je had het kunnen raden: ook de productie van LH in de hypofyse wordt weer aangestuurd door een ander hormoon, namelijk. GHRH (Gonadotrofinen Releasing Hormoon) vanuit de hypothalamus (het regelcentrum van je lichaam). En het is dit hormoon, dat door clomifeen geïmiteerd wordt (het lijkt zo langzamerhand de Soundmix playbackshow wel). Je kan het bekende liedje inmiddels meezingen: het refrein is dat het gebruik van Clomid alleen maar uitstel betekent van je post-kuur-dip, doordat het subtiele evenwicht tussen de verschillende hormonen verstoord wordt! Bovendien heeft clomifeen ook nog z'n eigen bijwerkingen: 'opvliegers', een verstoord gezichtsvermogen en een verminderde leverfunctie. Maar daar heeft je dealer ongetwijfeld ook nog wel een rijtje wonder-drugs voor!

Tot slot
Iedereen kent het spreekwoord: 'wie z'n billen brandt, moet op de blaren zitten." En bij het gebruik van anabole steroïden geldt dat net zo. Een kuur zonder bijwerkingen bestaat niet, net zo min als André Hazes zonder alcohol. Je zal altijd iemand tegenkomen, die zegt te weten, hoe je anabolen kan gebruiken zonder nadelige bijverschijnselen, maar hopelijk is nu duidelijk, dat de enige gezonde manier van anabolengebruik geen anabolengebruik is. Anders is op een gegeven moment alle Viagra in de wereld nog niet genoeg om je te helpen!


Sport & Fitness 88, september/oktober, 1998
Bron: Eigen Kracht - Website over fitness, afvallen en doping
 
Ik moet dan nog even uitzoeken hoe zoiets voor mij wel zou kunnen werken. Waarom? Omdat ik niet accepteer dit formaat te behouden, ik heb pas 2 kuurtjes gedaan, weet hoe te trainen en eten, maar toch wil je over die grens he! ;)
En ik pleit niet voor lichte kuurtjes hoor, maar als een ander dat graag wilt..
Ik zou voor een zware kuur gaan met 2 producten, maar ik ben een ander niet, een ander die only wilt, heeft daar waarschijnlijk zijn eigen beweegreden voor..

Het is die beweegreden die ik altijd wil horen, in de puurste zin. Want vaak heeft het betrekking tot angst voor naalden, het gevolg van een verkeerde beweegreden om te gebruiken of gewoon een algemeen gedacht dat gezondheid minder belangrijk is dan gebruiksgemak. En die dingen zijn voor mij eerder een reden om iemand aan te raden niet te gebruiken. Zeker niet om verkeerd te gebruiken.

Het eerste is het meest voorkomende, maar niet het meest gehoorde, omdat ze ook weten dat als ze ervoor uitkomen dat het angst voor naalden is, ze heel wat kritiek zullen krijgen. Terecht ook. Als je niet tegen naalden kan, begin er niet aan. Meestal zullen die zich dan qua gegeven excuus bij de tweede groep scharen, dan hoor je vaak :

"Jamaar, ik doe lichte kuurtjes want ik wil geen bodybuilder worden, ik wil er alleen goed uitzien"

Als je die mensen hun foto dan ziet, ziet hoe ze eten en trainen, dan zie je ook makkelijk dat ze geen producten nodig hebben, maar een andere werk-ethiek. Ik heb al duizend maal gezegd dat AAS niet voor luierikken zijn. Ze hebben maar echt effect (zelfs zware kuren, laat staan lichte) als je ook goed traint en goed eet. Als je dat niet kan, gebruik het dan niet. En als je echt niet veel bij wil, leer dat dan eerst en dan merk je vaak dat je die dingen ook niet nodig hebt om je doel te bereiken.

Voor alle anderen geld, als je dan toch een risico neemt, beperk dat risico dan, en grijp dan ook alle massa die je kan voor een zelfde periode die je je blootstelt aan risico.

Even over vit E, ik vond het eerlijk gezegd ook vreemd, dat deze vitamines, alleen de prostaat doof voor androgenen maakte, maar ging blindelings van Ergogenics uit, waar ik idd jaren mn info vandaan haalde en moet zeggen dat veel onderzoeken van hun erg aannemenlijk overkwamen.
Maar je moet je bronnen idd uit verschillende hoeken halen!

Het probleem is dat Willem Koert vroeger samenwerkte met het Necedo, en zijn visies waren daarom ook eerder subjectief getint.

Dat maakt het geen slechte site hoor, vaak post hier iemand eens iets en dan lees ik de link, en krijg ik weer ideeen voor verder onderzoek. Een artikel over een pubmed artikel omtrent nandrolone heeft me op weg gezet om te ontdekken dat de estrogene effecten van nandrolone door de AR kwamen.

Maar dat is het nu net, het is een mooi beginpunt om een interesse te pieken, en dan verder te onderzoeken, maar niet als informatiebron op zich. Gelukkig, en ik geef het ook toe als Koert iets goed doet, zet hij tegenwoordig wel altijd zen bron onder zen artikels, zodat je altijd zelf kan verifieren of zijn extrapolaties wel kloppen. Zo zet hij toch een deel van zijn eigen fouten recht.

Maar de vitamines lijken mij nu te helpen, het is erg rustig daar, maar als het hele lichaam dus doof voor androgenen word, is het anderzijds weer gevaarlijk, neem ik aan? Mja, zal het wel even proberen op te zoeken..

Het zijn nog altijd vitamines hoor :) Hun invloed is beperkt. Een supplement vitamine E innemen zoals die in multi-vitamines zal je geen lichtjaren achteruit zetten hoor. Wat je hieruit moet leren is dat je geen hogere dosis Vitamine E moet nemen omwillen van die aspecten.

En als het je helpt, neem het dan ook. Het kan best zijn dat je een vitamine tekort hebt. En als je denkt dat test veel functies heeft, dan ben je nog veel langer zoet met de functies van alle ingredienten in een multi-vitamine.
 
Recent advances in vitamin E metabolism and deficiency.Eggermont E.
Department of Pediatrics, UZ Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000, Leuven, Belgium, kindergeneeskunde@uz.kuleuven.ac.be.

Alpha-, beta-, gamma- and delta-tocopherol are present in many foods and are, in the absence of fat malabsorption, well absorbed from the gut. Their anti-oxidant property is well known and protects arteries and capillaries as well as blood lipids and nervous tissue against oxidative stress. In contrast to beta-, gamma- and delta-tocopherol, alpha-tocopherol is preferentially conserved by the discriminating action of the liver alpha-tocopherol transfer protein, which also maintains plasma alpha-tocopherol concentration within a range of 20 to 40 muM. In the circulation, alpha-tocopherol, in association with the transfer-protein, is assembled into the very low-density lipoprotein and low-density liprotein particles and released for use by the peripheral tissues. Recent data suggest that alpha-tocopherol is not only an anti-oxidant but also a regulator of gene expression through its binding to nuclear receptors. The precise mechanism of regulating gene expression, however, is still unknown. The four tocopherols are ultimately degraded by omega-oxidation and subsequent beta-oxidations followed by the elimination of the metabolites in the bile and in the urine. Patients with a defect of the alpha-tocopherol transfer protein are unable to maintain their alpha-tocopherol reserves and progressively lose tendon reflexes and have signs and symptoms of spinocerebellar ataxia while plasma vitamin E level drops below 2 mug/ml.

PMID: 16491383 [PubMed - in process]Terug koppeling op het nakuren :D

Effect of vitamin E on tamoxifen-treated breast cancer cells.Peralta EA, Viegas ML, Louis S, Engle DL, Dunnington GL.
Department of Surgery, Southern Illinois University School of Medicine, Springfield, Ill, USA. eperalta@siumed.edu

BACKGROUND: Induction of apoptosis by tamoxifen has been postulated to involve oxidative stress. Tamoxifen (TAM) may act on estrogen receptors (ER) located in the plasma membrane. Our hypothesis that supplemental antioxidant vitamin E (alpha-tocopherol) acts at the plasma membrane to alter the effectiveness of tamoxifen was tested in ER-positive breast cancer cell lines, MCF-7 and T47D. METHODS: Cells were treated in vitro with 20-muM TAM alone and in combination with 10-muM alpha-tocopherol (AT). Estrogen growth signals were quantified by immunohistochemical staining for the mitogen-activated protein kinase p-ERK. Rapid changes in intracellular calcium were detected in TAM-treated MCF-7 and T-47D cells by fluorescence microscopy of cells loaded with the calcium-sensitive dye Fluo 4AM. Apoptosis was assayed by flow cytometry. RESULTS: Proliferating cells in normal medium exhibited strong p-ERK staining. Addition of TAM abolished p-ERK staining and caused cell rounding and death. The addition of AT led to the restoration of cell proliferation and p-ERK expression even in the presence of high-dose TAM. Intracellular calcium rapidly increased in MCF-7 and T47D cells upon exposure to TAM, followed by an increase in caspase activation and eventual apoptosis. The increase in intracellular calcium was abolished by the addition of 10muM AT to TAM, and pan-caspase staining decreased at 5 hours from 72% to 41%. CONCLUSIONS: These studies suggest that supplemental vitamin E decreases the inhibitory effect of TAM on the proliferation of ER+ breast cancer cells and eliminates the rapid rise in intracellular calcium that leads to apoptosis stimulated by TAM. The use of vitamin E acetate supplements may be inadvisable for women taking tamoxifen.

PMID: 17011908 [PubMed - indexed for MEDLINE]
 
Goeie vondst, die kende ik nog niet. Kan inderdaad erop wijzen dat je beter Vitamine E supplementen achterwege laat tijdens je nakuur.

Toch raar dat Vitamine E de ER activeert zonder ligand, terwijl het de ligand-gerelateerde activatie van de AR tegenwerkt.

Het is ook niet volledig ondenkbaar dat een deel van de anti-oxidant werking van Vitamine E het gevolg is van activatie van de p-ERK cascade.
 
Dat maakt het geen slechte site hoor, vaak post hier iemand eens iets en dan lees ik de link, en krijg ik weer ideeen voor verder onderzoek. Een artikel over een pubmed artikel omtrent nandrolone heeft me op weg gezet om te ontdekken dat de estrogene effecten van nandrolone door de AR kwamen.
Waarom eigenlijk niet je eigen onafhankelijke site maken Ergogenics style, soort blog software erop en je kan het eenvoudig up to date houden, bigcat.be ofzo. Als het wat drukker wordt (en dat zal het snel) haal je de kosten en tijd die je erin steekt er makkelijk uit met google adsense of andere adverteerders. Het is maar een idee :)
 
Waarom eigenlijk niet je eigen onafhankelijke site maken Ergogenics style, soort blog software erop en je kan het eenvoudig up to date houden, bigcat.be ofzo. Als het wat drukker wordt (en dat zal het snel) haal je de kosten en tijd die je erin steekt er makkelijk uit met google adsense of andere adverteerders. Het is maar een idee :)

ongetwijfeld
 
Ga je nu dus eindelijk je kennis "verkopen".............:p
 
Waarom eigenlijk niet je eigen onafhankelijke site maken Ergogenics style, soort blog software erop en je kan het eenvoudig up to date houden, bigcat.be ofzo. Als het wat drukker wordt (en dat zal het snel) haal je de kosten en tijd die je erin steekt er makkelijk uit met google adsense of andere adverteerders. Het is maar een idee :)

Haha, dat was ik al van plan :D

Maar dat kost wel heel veel tijd.
 
Goeie vondst, die kende ik nog niet. Kan inderdaad erop wijzen dat je beter Vitamine E supplementen achterwege laat tijdens je nakuur.

Toch raar dat Vitamine E de ER activeert zonder ligand, terwijl het de ligand-gerelateerde activatie van de AR tegenwerkt.

Het is ook niet volledig ondenkbaar dat een deel van de anti-oxidant werking van Vitamine E het gevolg is van activatie van de p-ERK cascade.

Tocopherol activeerd de ER volgens mij niet, zoals je zegt gaat dit nogal moeilijk zonder de aanwezigheid van een ligand. Laat staan dat tocopherol uberhaupt dient als ER activator.

Misschien bindt de Tocopherol simpelweg met de Ca2+ waardoor transport via Ca2+-channels onmogelijk wordt.

Tocopherol veroorzaakt, naar mijn weten, alleen de down-regulatie van de AR en bindt ook hier niet aan.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Naar boven