XXL Nutrition

Glutenallergie > opgeblazen buik

Bezoekers in dit topic

EEN GLUTEN-VRIJ DIEET

· Wat moet je niet eten?

Vermijdt consequent alle voeding met gluten zoals:

tarwe, rogge, haver, gerst, kleefrijst, brood, knäckebrood, pasta, bami, muesli, koek, koekjes, beschuit, seitan, etc.etc., verder spelt, semolina, kamut, triticale, couscous, bulgar, gort, mout, maltose (moutsuiker), bier, tarwekiemen, MSG (ve-tsin), tarwezetmeel, paneermeel (gebakken vis, patat) en alle producten die ook maar kleine hoeveelheden gluten bevatten zoals "gemodificeerd tarwezetmeel", dranken gemaakt van granen of melk ("brooddrank", bamboe, rivella, alle alcohol gemaakt van graan), liever maar helemaal geen alcohol.

Productinformatie altijd nauwkeurig bestuderen

· Wat kun je eten?

Rijst (en rijstbloem, mihoen), wilde rijst, amaranth, gierst, quinoa, boekweit, lijnzaad, maïs en bonen (kleine hoeveelheden), sorghum, aziatische mungbonen vermicelli, sojaproducten als bonen, tamari, sojamelk, sojavla (alle zonder tarwe!), rijstwafels (broodvervanger) en noten, zoete aardappelen, agar-agar, gelatine, johannesbroodpitmeel, verder alle fruit, groenten en aardappelen, yam, tapioca. Biologische producten hebben altijd de voorkeur. Sommige mensen, vooral diegenen die vermagerd zijn of bovengenoemde symptomen hebben - onder hen relatief veel vegetariers! - hebben baat bij het (tijdelijk) eten van vlees, vooral rundvlees, vis en eieren. Consulteer hiervoor Uw dokter.

NB: "Zondigen" komt over het algemeen duur te staan, omdat men daardoor (ernstige) achteruitgang van het darmslijmvlies en verergering van symptomen kan verwachten. Een gluten (melk en lactose) vrij dieet is daarom heel vaak een "alles of niets" beleid. Nogmaals besef dat tarwemeel, lactose en maltose in talloze producten verwerkt zijn. Ook is het verstandig een onderzoek naar mogelijke complicerende factoren - zoals amalgaam, electrostress etc. - te laten verrichten.

Bron: http://worldhealthprogram.tripod.com/gluten.htm

Ik ben er momenteel ook erg hard over aan het lezen, om binnen aanzienlijke tijd gluten-zuivel-vrij te eten.
 
Back
Naar boven