XXL Nutrition

Glycemisch index -> Tarwebloem? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

omega369

Cool Novice
Lid geworden
13 mei 2012
Berichten
240
Waardering
2
Lengte
1m81
Hallo,

weet iemand hoeveel % Tarwebloem scoort bij de glycemische index?
 
Hallo, lees dit maar even door;

The Glycemic Index

Many bodybuilders follow the gylcemic index (GI) religously, and they shouldn't! Why so? Well, the GI is based on eating carbohydrates on an empty stomach without the addition of protein, lipids, fiber, water, etc. Therefore, it obviously has it's shortcomings and is not the be all end all choice for chosing our carbohydrate sources. Truth is, it's quite irrelevant when it comes to bodybuilding purposes. Let's take white potatoes for example. This food species is often avoided mainly because of it's high GI rank. Foolish. White potatoes are a very nutritious food and should be incorporated in a sound nutrition program. See, we're already spotting shortcomings challenging the elements and principles of the GI. But wait, there's more. The GI of that white potato can be drastically altered by combining it with the addition of protein, lipds, fiber, and other carbohydrates. In conclusion, the GI should not be followed religiously by bodybuilders and nutrient-density should be the main principle in one's nutrition plan, not the GI.
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=492749
 
Ja maar ik heb nu tortilla's gekocht in de supermarkt en er staat 58% Tarwebloem...

Is dit dan volkoren tarwebloem of niet?
 
Ja maar ik heb nu tortilla's gekocht in de supermarkt en er staat 58% Tarwebloem...

Is dit dan volkoren tarwebloem of niet?


Neen, naar mijn weten niet, aangezien ze volgens mij 'volkoren' erbij vermelden als het om een volkoren product gaat.
 
Ja maar ik heb nu tortilla's gekocht in de supermarkt en er staat 58% Tarwebloem...

Is dit dan volkoren tarwebloem of niet?

Nope, dat is geen volkoren tarwebloem.
 
Hier vind je de glycemische index van heel veel voedingsmiddelen:

http://www.glycemicindex.com/

Probleem is dat van niet-samengestelde voedingsmiddelen, dus diverse soorten meel, suiker, noten ed de glycemische index goed te geven is, maar zodra meerdere ingredienten gebruikt zijn, dan kan het erg van product tot product verschillen.
In bovenstaande link vind je de glycemische index van veel basisingrediënten, maar ook van veel kant-en-klare producten, maar helaas zijn veel van die producten alleen in Australië verkrijgbaar.

Tip voor het geval je de glycemische index wil verlagen: vet/olie erbij gebruiken, of wat azijn of citroensap verlaagt ook de glycemische index.

Misschien niet gedacht, maar Snickers hebben een LAGE glycemische index---> komt doordat Snickers erg vet zijn wat de glyc. index verlaagt

En weird: Coca-cola heeft in Amerika een lage glycemische index, en een hoge in Europa.----> Omdat ze in Amerika meer fructose gebruiken in de Cola, en in Europa meer glucose
 
Back
Naar boven