XXL Nutrition

glycemische index, glycemische lading, insuline index. (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

rnbflavour

Freaky Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
28 aug 2006
Berichten
4.644
Waardering
64
velen weten wel wat glycemische index is.

dat betekent hoe snel de koolhydraten van een voeding de maag verlaat.
dan heb je ook nog de glycemische lading wat de totale hoeveelheid x de glycemische index is.

maar nu is mijn vraag is dat laatst genoemde dan de insuline index of is dat nog iets anders aangezien het hier gaatom koolhydraten.
en eiwitten verhogen ook de insulineafgifte.

weet iemand meer hierover?
 
GI is niet de snelheid waarmee KH's de maag verlaten (zetmeel wordt door amylase al omgezet in je mond, daar begint het verhaal dus in feite al), maar de mate waarin een gestandaardiseerde hoeveelheid KH's invloed hebben op je bloedsuiker. hoge GI -> snelle stijging, lage GI -> minder snelle stijging.

(de GL corrigeert de GI idd voor de totale hoeveelheid KH's in de maaltijd)

insuline index heb ik nog nooit van gehoord. Lijkt me ook meer persoonsafhankelijk dan de GI en GL. GL lijkt me overigens wel een directe aanduiding voor de stijging van insuline (om na een maaltijd met een hoge GL de niveau's weer te levelen, is er meer insuline nodig.)
 
The popular glycemic index is a measure of the speed at which carbohydrates enter the blood after a meal. A high-glycemic index means that blood sugar rises rapidly in response to a meal while a low-glycemic index means that blood sugar rises very slowly. Traditionally, nutritionists thought that the faster the carbs got into the blood, the bigger the insulin response. So in an attempt to manage insulin, they recommended always eating low-glycemic foods.

However, several studies since have shown that some low glycemic index foods have huge insulin responses! So the correlation between glycemic index and insulin response breaks down with some foods. For example, milk products have a very low glycemic index. But they promote insulin responses parallel to the highest glycemic foods. What's the deal? Well, it appears that there are several other factors that determine insulin release besides carb content and the rate of carb absorption.

This is why the insulin index was generated. This index actually measures insulin response to a food. So rather than assuming insulin response is correlated with carb absorption, these researchers decided to go ahead and measure it. And their results were eye opening!

John Berardi - Insulin
 
Back
Naar boven