Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
Originally posted by NewbieNeo
of gekookte bloemkool in bouillon met een hele kip erin..
Is inderdaad een typfout geweest in een wetenschappelijk artikel uit de jaren 50 (dacht ik, of misschien 60?). En wanneer het uitsterft? Wanneer de mensheid uitsterft, da's misschien al heel snel als Saddam en Bush zo doorgaan ;(Originally posted by Esperantisto
Spinazie heeft GEEN extra ijzer.. dat is die verkeerd gezette komma , potverdrie wanneer sterft dat verhaal eens uit...
Originally posted by wateengedoe2
Brocolli is my number one (and two and three) .. Makkelijk, gezond (goeie fytochemicaliën), niet te duur, in redelijke porties te koop en het verveelt me nog steeds niet
In 100 gram bereide spinazie zit ongeveer 3 mg ijzer, dat is evenveel als in postelein en raapsteeltjes. Sla en snijbiet bevatten 4 mg ijzer per ons, en het ijzergehalte van rundvlees en varkensvlees is gelijk aan dat van spinazie.
Vrouwen absorberen meer ijzer dan mannen, maar een ijzertekort komt meer voor bij vrouwen dan mannen. Dit heeft te maken met het bloedverlies tijdens de menstruatie. Ook de bloedaanmaak voor de foetus, borstvoeding, en het gebruik van een spiraaltje, doen een grote aanspraak op de ijzerreserves van een vrouw. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen vanaf de pubertijd tot aan de menopauze een groot risico lopen op een chronisch ijzer tekort. Zo kan er bloedarmoede optreden. Klachten van vrouwen met ijzertekorten zijn: vermoeidheid, een bleke huid, ademhalingsmoeilijkheden bij inspanning, hoofdpijn, hartkloppingen, een gebrekkige eetlust en tintelende handen en voeten.
IJzer is een spoorelement.