Mister B
Competitive Bodybuilder
- Lid geworden
- 15 sep 2020
- Berichten
- 1.984
- Waardering
- 2.371
- Lengte
- 1m87
- Massa
- 93kg
- Vetpercentage
- 13%
Superlekkere haver ontbijtkoek! 8 porties.
Ingrediënten:
Ik heb uitgezocht wat er in mijn ontbijt zit en dat keer 8 gedaan. Normaal maak ik havermout met banaan. Nu heb ik ongeveer dezelfde hoeveelheid kcal aan dadels genomen per portie bijvoorbeeld. Dus, jouw hoeveelheid havermout zal anders zijn dan die van mij snappie?
Recept:
Macro's:
678 kcal
20,25 gram vet
89 gram koolhydraten
36,57 gram proteïne
Ingrediënten:
Ik heb uitgezocht wat er in mijn ontbijt zit en dat keer 8 gedaan. Normaal maak ik havermout met banaan. Nu heb ik ongeveer dezelfde hoeveelheid kcal aan dadels genomen per portie bijvoorbeeld. Dus, jouw hoeveelheid havermout zal anders zijn dan die van mij snappie?
- 60 gram roomboter (of kokosolie, maar ik had alleen roomboter)
- 450 gram ontpitte dadels
- 1 ei
- 3 eetlepels honing
- 480 gram havermout
- 240 gram whey (Ik heb White chocolate van myproteïn gebruikt)
- 100 gram amandelen (of een andere noot die je lekker vind)
- Gemalen kokos (ben ik vergeten).
- 100 gram gewelde rozijnen
Recept:
- Mix de havermout en whey in een kom.
- Kluts het ei en, wanneer je geen ontpitte dadels hebt, verwijder de pitten uit de dadels.
- Smelt vervolgens de boter of kokosolie in een grote pan.
- Haal de pan van het vuur af en meng de dadels door het vet heen.
- Voeg daarna de honing en het geklutste ei toe en roer goed door.
- Zet de pan weer terug op het vuur en breng het mengsel aan de kook. Blijf het goed doorroeren!
- Haal de pan opnieuw van het vuur af en voeg tenslotte de havermout met whey en amandelen bij het mengsel. Meng het goed door elkaar. Doe de rozijnen erbij. Meng het weer.
- Druk alles goed aan met een stamper en meng opnieuw door elkaar. Herhaal deze stap een paar keer.
- Doe bakpapier in een springvorm en giet het taart mengsel hierin.
- Druk het mengsel zo stevig aan als je kan.
- Druk het mengsel echt zo stevig aan als je kan, zodat het overal een beetje gelijk is ook.
- Strooi als laatst de gemalen kokos over de taart heen en laat hem ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
- Snijdt in 8 gelijke stukken.
Macro's:
678 kcal
20,25 gram vet
89 gram koolhydraten
36,57 gram proteïne