Vendettaa
Dutch Bodybuilder
- Lid geworden
- 19 jul 2015
- Berichten
- 404
- Waardering
- 35
- Lengte
- 1m84
- Massa
- 95kg
- Vetpercentage
- 13%
Qua structuur lijkt het haast meer op cake dan op koek. Ze blijven een beetje zacht namelijk.
Ik heb dit recept gestolen van internet maar daar word het niet minder lekker van. Vooral voor de mensen die afschuw hebben van havermout is dit nog goed te vreten. Heb hem zelf iets aangepast om de koeken net wat lekkerder te krijgen d.m.v rozijnen!
Ingredienten voor 6 – 8 st.
150 gr havermout
2 eieren
2 grote appels, ik gebruikte Jonagold
2 el kokosolie
2 tl kaneel
Snuf zout (Optioneel)
Handje rozijnen toevoegen (Aanrader!)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de havermout samen met de eieren glad in een keukenmachine.
Laat de kokosolie smelten en voeg dit bij de havermout.
Rasp de appelen fijn en meng dit door het havermoutmengsel.
Voeg een snuf zout en de kaneel toe en meng het nog even goed door elkaar.
Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
Giet het mengsel in de vorm.
Bak de gezonde appelkoeken in ongeveer 50 minuten af in de oven.
Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met een stukje bakpapier.
Snij de appelkoeken in vierkantjes.
Ik heb dit recept gestolen van internet maar daar word het niet minder lekker van. Vooral voor de mensen die afschuw hebben van havermout is dit nog goed te vreten. Heb hem zelf iets aangepast om de koeken net wat lekkerder te krijgen d.m.v rozijnen!
Ingredienten voor 6 – 8 st.
150 gr havermout
2 eieren
2 grote appels, ik gebruikte Jonagold
2 el kokosolie
2 tl kaneel
Snuf zout (Optioneel)
Handje rozijnen toevoegen (Aanrader!)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de havermout samen met de eieren glad in een keukenmachine.
Laat de kokosolie smelten en voeg dit bij de havermout.
Rasp de appelen fijn en meng dit door het havermoutmengsel.
Voeg een snuf zout en de kaneel toe en meng het nog even goed door elkaar.
Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
Giet het mengsel in de vorm.
Bak de gezonde appelkoeken in ongeveer 50 minuten af in de oven.
Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met een stukje bakpapier.
Snij de appelkoeken in vierkantjes.