XXL Nutrition

Havermout rauw eten (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Gast 171128

Cool Novice
Lid geworden
1 jul 2021
Berichten
30
Waardering
2
Lengte
1m86
Massa
63kg
Vetpercentage
16%
Hoi,

Ik zit nog op school en moet altijd ff wat ontbijten voordat ik naar school ga. Rond 8.00. Meestal heb ik dan geen tijd om die ochtend nog een ontbijt te maken dus dat doe ik de avond ervoor. Dat bestaat uit

220 gram skyr
30 gram whey diet protein (my protein)
40 gram havermout (ongekookt)
75 gram blauwe bessen.

Ik vroeg me af of dit wel zo goed is? Kan ik havermout rauw eten? Heb weleens exact hetzelfde recept gedaan maar dan met havermout die gekookt is. En dan laten afkoelen in de koelkast. Dat vulde veel meer dan de rest maar kost me best wel veel tijd.
Dus wat is jullie advies?
Kan ik gewoon havermout rauw blijven eten of kan ik het beter maar gewoon koken?
Of wellicht koken en dan zonder de skyr?

Ik gebruik nu skyr 0% vet. Gebruikte vroeger Franse magere kwark maar ben nu naar de skyr gestapt. Verschil vind ik niet al te groot.
Dus is het beter om skyr te gebruiken of Franse magere kwark? Of maakt het geen reet uit?
 
Maakt niet uit die skyr of Franse kwark, ligt eraan wat je budget is. Havermout kan altijd rauw worden gegeten.
 
Rauw = prima
Blijft er nog wat bite over.

Je kan ook overnight oats maken.
Gewoon de spullen die je nu erin doet de avond ervoor mengen en in de koelkast zetten. In de ochtend de whey erbij.
Als je skyrr of kwark neemt wel wat melk of water erbij doen. Anders kan je het de volgende ochtend snijden :D
 
Hoi,

Ik zit nog op school en moet altijd ff wat ontbijten voordat ik naar school ga. Rond 8.00. Meestal heb ik dan geen tijd om die ochtend nog een ontbijt te maken dus dat doe ik de avond ervoor. Dat bestaat uit

220 gram skyr
30 gram whey diet protein (my protein)
40 gram havermout (ongekookt)
75 gram blauwe bessen.

Ik vroeg me af of dit wel zo goed is? Kan ik havermout rauw eten? Heb weleens exact hetzelfde recept gedaan maar dan met havermout die gekookt is. En dan laten afkoelen in de koelkast. Dat vulde veel meer dan de rest maar kost me best wel veel tijd.
Dus wat is jullie advies?
Kan ik gewoon havermout rauw blijven eten of kan ik het beter maar gewoon koken?
Of wellicht koken en dan zonder de skyr?

Ik gebruik nu skyr 0% vet. Gebruikte vroeger Franse magere kwark maar ben nu naar de skyr gestapt. Verschil vind ik niet al te groot.
Dus is het beter om skyr te gebruiken of Franse magere kwark? Of maakt het geen reet uit?
5 minuten eerder opstaan en niet zo moeilijk doen ✌️
 
Hoi,

Ik zit nog op school en moet altijd ff wat ontbijten voordat ik naar school ga. Rond 8.00. Meestal heb ik dan geen tijd om die ochtend nog een ontbijt te maken dus dat doe ik de avond ervoor. Dat bestaat uit

220 gram skyr
30 gram whey diet protein (my protein)
40 gram havermout (ongekookt)
75 gram blauwe bessen.

Ik vroeg me af of dit wel zo goed is? Kan ik havermout rauw eten? Heb weleens exact hetzelfde recept gedaan maar dan met havermout die gekookt is. En dan laten afkoelen in de koelkast. Dat vulde veel meer dan de rest maar kost me best wel veel tijd.
Dus wat is jullie advies?
Kan ik gewoon havermout rauw blijven eten of kan ik het beter maar gewoon koken?
Of wellicht koken en dan zonder de skyr?

Ik gebruik nu skyr 0% vet. Gebruikte vroeger Franse magere kwark maar ben nu naar de skyr gestapt. Verschil vind ik niet al te groot.
Dus is het beter om skyr te gebruiken of Franse magere kwark? Of maakt het geen reet uit?
Je overdenkt teveel waardoor het gewoon weer dom wordt.
Je kan ook gewoon die tijd die je in de avond langer op bent om het voor te bereiden gewoon eerder naar bed gaan en iets eerder opstaan.
Dat je geen tijd hebt in de ochtend is natuurlijk gewoon onzin. Je kiest er zelf voor om te weinig tijd te maken.
Daarnaast kook je havermout niet.. je warmt het op.. Kortom: is hetzelfde als ongewarmd.. Het is geen vlees wat rauw is en je gaar moet maken zodat je niet ziek wordt. Opwarmen is gewoon een kwestie van smaak. Niemand heeft ooit gezegd dat het moet.
Vervolgens begin je te vragen over het verschil tussen kwark A en kwark B.. Het zijn beiden gewoon dierlijke (zuivel) eiwitten. Hoe groot denk je nou zelf dat het verschil kan zijn? Als de hoeveelheid eiwit die je binnen krijgt maar klopt aan het einde van de dag.
En an last but not least: Je hoeft natuurlijk niet een uitgebreid ontbijt te nemen he? Je kan ook gewoon 2 scoops whey en een meergranen koekje on the go drinken en eten zonder dat je veel tijd verliest aan klaarmaken en innemen. En dan eet je die bessen gewoon later op de dag als je ze zo nodig moet eten.
 
Je overdenkt teveel waardoor het gewoon weer dom wordt.
Je kan ook gewoon die tijd die je in de avond langer op bent om het voor te bereiden gewoon eerder naar bed gaan en iets eerder opstaan.
Dat je geen tijd hebt in de ochtend is natuurlijk gewoon onzin. Je kiest er zelf voor om te weinig tijd te maken.
Daarnaast kook je havermout niet.. je warmt het op.. Kortom: is hetzelfde als ongewarmd.. Het is geen vlees wat rauw is en je gaar moet maken zodat je niet ziek wordt. Opwarmen is gewoon een kwestie van smaak. Niemand heeft ooit gezegd dat het moet.
Vervolgens begin je te vragen over het verschil tussen kwark A en kwark B.. Het zijn beiden gewoon dierlijke (zuivel) eiwitten. Hoe groot denk je nou zelf dat het verschil kan zijn? Als de hoeveelheid eiwit die je binnen krijgt maar klopt aan het einde van de dag.
En an last but not least: Je hoeft natuurlijk niet een uitgebreid ontbijt te nemen he? Je kan ook gewoon 2 scoops whey en een meergranen koekje on the go drinken en eten zonder dat je veel tijd verliest aan klaarmaken en innemen. En dan eet je die bessen gewoon later op de dag als je ze zo nodig moet eten.
99% eens, als deze energie op daadwerkelijk sporten gericht konden worden kon hij net zoals jij eten ;)

1% je kookt/verwarmd voedsel om het beter te kunnen verteren in sommige gevallen - veel mensen kunnen niet tegen een portie rauwe havermoutvlokken. Overnight oats en chiazaad kreeg ik bijv. geen maagrommelingen van en rauw ging er iets goed mis. Zelfde met rauwe wortelen vs gekookte.

Maar TS zijn topics oozen kennisgebrek over voedsel en begrip dat je beter iets lang goed/voldoende kunt volhouden dan 2 weken perfect eten...
 
99% eens, als deze energie op daadwerkelijk sporten gericht konden worden kon hij net zoals jij eten ;)

1% je kookt/verwarmd voedsel om het beter te kunnen verteren in sommige gevallen - veel mensen kunnen niet tegen een portie rauwe havermoutvlokken. Overnight oats en chiazaad kreeg ik bijv. geen maagrommelingen van en rauw ging er iets goed mis. Zelfde met rauwe wortelen vs gekookte.

Maar TS zijn topics oozen kennisgebrek over voedsel en begrip dat je beter iets lang goed/voldoende kunt volhouden dan 2 weken perfect eten...
Maar je kookt oats toch niet echt? Het is meer laten weken in gekookt/heet water toch?
 
Maar je kookt oats toch niet echt? Het is meer laten weken in gekookt/heet water toch?
Weet ik ook niet precies, denk dat je het weken versneld met warmte. Mijn darmen vinden het iig fijner ;)
 
Weet ik ook niet precies, denk dat je het weken versneld met warmte. Mijn darmen vinden het iig fijner ;)
Fair enough.
Ik merkte ook altijd wel gas door oats. En het zette heel erg uit in mijn maag had ik het idee. Maar ik dronk dan ook 200 gram rauw in 1 setting :o
 
Fair enough.
Ik merkte ook altijd wel gas door oats. En het zette heel erg uit in mijn maag had ik het idee. Maar ik dronk dan ook 200 gram rauw in 1 setting :o
Havervlokken of fine oats?
 
Vlokken in de blender. Dus beetje in het midden.
Dat scheelt al enorm w.b. vertering. Denk dat je maag/darmen het niet leuk hadden gevonden als je er zo 200 gr vlokken inkieperde die niet fijn gemaakt waren.
 
Dat scheelt al enorm w.b. vertering. Denk dat je maag/darmen het niet leuk hadden gevonden als je er zo 200 gr vlokken inkieperde die niet fijn gemaakt waren.
Denk het ook niet haha
Maar mijn maag kan wel redelijk veel hebben gelukkig.
 
Ga eerder uit je bed en eet wat je wilt.
 
Back
Naar boven