1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

HCG (Pregnyl)

Discussie in 'Fotogalerij' gestart door Big-T, 22 dec 2008.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
Tags:
 1. Big-T

  Big-T Administrator Founder - R.I.P. Admin Topic_Starter

  Berichten:
  55.998
  Leuk Bevonden:
  3.196
  Geslacht:
  Man  1. Serono (Profasi), 2. Pregnyl Organon, 3. HCG Lepori 2500 (achter), 4. HCG Lepori 2500 (voor), 5-8. Pregnyl Organon

  Serono_Profasi.jpg

  Pregnyl_Organon.jpg

  HCG_Lepori_2500.jpg

  HCG_Lepori_2500_voor.jpg

  pregnyl.jpg

  pregnyl2.jpg

  pregnyl3.jpg

  pregnyl4.jpg
   
 2. da ricco

  da ricco Flemish Freak Elite Member

  Berichten:
  359
  Leuk Bevonden:
  9
  Geslacht:
  Man
  hoi big t,

  wanneer start je dan het best op met hcg tijdens een 12w cycle test/deca?

  grtz
   
 3. Bodybeast

  Bodybeast Advanced Bodybuilder Banned

  Berichten:
  1.423
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Gisteren nog HCG gezet, pijnlijke en branderige bedoeling tijdens injecteren.. :b
   
 4. Big-T

  Big-T Administrator Founder - R.I.P. Admin Topic_Starter

  Berichten:
  55.998
  Leuk Bevonden:
  3.196
  Geslacht:
  Man
  Hangt van de dosis test/deca af en het effect ervan. HCG zoals je weet is vooral handig om het krimpen van de testikels te reduceren, dit kan na 6 weken eventueel al nuttig zijn.
   
 5. JohnnybGood

  JohnnybGood Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.406
  Leuk Bevonden:
  105
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m76
  Massa:
  90kg
  Ligt eraan, als je het met BAC water vermengd wel, maar dan is het langer houdbaar. Met de water amps die erbij zitten voel je niets....
   
 6. krieltje

  krieltje Monstrous Giant Banned

  Berichten:
  11.683
  Leuk Bevonden:
  368
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m65
  Massa:
  106kg
  Vetpercentage:
  15%
  gewoon afvullen met bacwater,dan in de vriezer....jaartje houdbaar

  Pregnyl is pijnlijke injectie.Met of zonder bac water.Vrouwen die het voor een eisprong therapie krijgen vinden het een allerminst prettige injectie
   
 7. BigMaus

  BigMaus Huge Freak Elite Member

  Berichten:
  8.422
  Leuk Bevonden:
  126
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m83
  Massa:
  110kg
  Tis voor een goed doel he.
  Alles op waterbasis doet meer pijn dan olie, is niet anders.
   
 8. Yin Yang

  Yin Yang HELLBOY FROM HEAVEN Elite Member

  Berichten:
  5.611
  Leuk Bevonden:
  558
  Geslacht:
  Man
  Echte kerels doen het met bac water zo uit de koelkast toch kriel!
   
 9. JohnnybGood

  JohnnybGood Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.406
  Leuk Bevonden:
  105
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m76
  Massa:
  90kg
  Is nieuw voor me Kriel, bij mn vorige Pregnyl kuren geen centje pijn, nu voor het eerst met BAC wel. Iets rustiger injecteren helpt.
   
 10. Darkey

  Darkey Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  1.528
  Leuk Bevonden:
  7
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Massa:
  91kg
  Vetpercentage:
  14%
  Theoretisch vraagje over het zetten van pregnyl.

  Ik hoor in het medische circuit dat het in de buik subcutaan gezet wordt maar in de aas wereled hoor ik: been of in de bil (subcutaan of intramusc) wat is de praktijkervaring van de mensen hier? En belangrijker nog voor me, waarom anders dan bv deca of test ed?

  d
   
 11. Sava

  Sava * Willie the wimp * Elite Member

  Berichten:
  5.155
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  Kan allebei. In de bijsluiter zal ook staan dat het beide mogelijk is.

  Reden wat ik kan bedenken dat ie vaker IM wordt gezet door BB'er is omdat alles hiervoor in huis is. Voor SC heb je niet altijd naalden in huis (er van uitgaande dat je het niet doet met een normale IM naald) en het routine is voor een BB'er om IM te zetten.
   
 12. Darkey

  Darkey Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  1.528
  Leuk Bevonden:
  7
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Massa:
  91kg
  Vetpercentage:
  14%
  Tx sava, kan het niet lezen want heb geen spul (en dus geen bijsluiter) Meerdere mensen die denken dat het 'gemak'is?

  d
   
 13. Sava

  Sava * Willie the wimp * Elite Member

  Berichten:
  5.155
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  Speciaal voor jou de bijsluiter dan ;-)


  Pregnyl
  Organon Nederland B.V.

  G3G

  02.00 Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling

  Pregnyl bestaat uit een gevriesdroogd poeder voor injectie en een solvens voor reconstitutie. Het werkzaam bestanddeel (humaan choriongonadotrofine (hCG)), verkregen uit de urine van zwangere vrouwen, vertoont de werking van het luteïniserend hormoon (LH). Een ampul bevat 500, 1500 of 5000 I.E. hCG.
  03.00 Farmaceutische vorm

  Poeder voor injectievloeistof.
  04.00 Klinische gegevens
  04.01 Therapeutische indicaties

  Bij de vrouw. - Inductie van de ovulatie bij subfertiliteit die het gevolg is van het uitblijven van follikelrijping of ovulatie. - Voorbereiding van follikels voor punctie bij gecontroleerde ovariële hyperstimulatie-programma's (voor medisch geassisteerde voortplantingstechnieken). - Ter ondersteuning van de luteale fase als onderdeel van gecontroleerde ovariële hyperstimulatieprogramma's (voor medisch geassisteerde voortplantingstechnieken) die gebruik hebben gemaakt van GnRH analoga of na ovulatie-inductie bij anovulatoire infertiliteit zonder endogene oestrogene activiteit (WHO groep I).

  Bij de man. - Hypogonadotroop hypogonadisme. - Subfertiliteit ten gevolge van idiopathisch gestoorde spermatogenese. - Vertraagde puberteit als gevolg van insufficiëntie van de gonadotrope functie van de hypofyse. - Cryptorchisme, die niet het gevolg is van een anatomische obstructie.
  04.02 Dosering en wijze van toediening

  Dosering bij vrouwen: - Inductie van ovulatie of voorbereiding van follikels voor punctie: meestal één injectie van 5000 of 10000 I.E. volgend op een behandeling met een FSH-of hMG-preparaat. - Ondersteuning luteale fase: binnen negen dagen na de ovulatie of embryo-transfer kunnen twee tot drie herhalingsinjecties van elk 1000 tot 3000 I.E. worden gegeven (bijvoorbeeld op dag 3, 6 en 9 na inductie van ovulatie).

  Dosering bij mannen: De hieronder opgegeven doseringen vormen slechts een leidraad en dienen te worden aangepast op geleide van het klinisch beeld. - Hypogonadotroop hypogonadisme en idiopathisch gestoorde spermatogenese: 1000-2000 I.E., twee tot drie keer per week. Indien subfertiliteit ten gevolge van gestoorde spermatogenese de belangrijkste klacht is, kan daarbij dagelijks of twee tot drie keer per week een FSH-preparaat (75 I.E. FSH) worden gegeven. Deze behandeling dient tenminste gedurende drie maanden te worden voortgezet voordat enige verbetering in de spermatogenese kan worden verwacht. Tijdens deze behandeling dient een testosteron-substitutie therapie te worden gestaakt. Wanneer de verbetering eenmaal bereikt is, kan deze soms worden gehandhaafd met hCG alleen. -Vertraagde puberteit: 1500 I.E. twee tot drie keer per week gedurende tenminste zes maanden. - Cryptorchisme: -jonger dan 2 jaar: 250 I.E. twee keer per week gedurende zes weken; - jonger dan 6 jaar: 500-1000 I.E. twee keer per week gedurende zes weken; - ouder dan 6 jaar: 1500 I.E. twee keer per week gedurende zes weken. Indien nodig kan deze behandeling worden herhaald.

  Wijze van toediening. Na toevoeging van het solvens aan de gevriesdroogde stof moet de gereconstitueerde Pregnyl-oplossing langzaam intramusculair of subcutaan worden toegediend.
  04.03 Contra-indicaties

  Overgevoeligheid voor urinaire gonadotrofinen of één van de bestanddelen van Pregnyl.

  Androgeen-afhankelijke tumoren, zoals prostaatcarcinoom of borstcarcinoom bij de man, of verdenking daarvan.
  04.04 Speciale waarschuwingen en bijzondere voorzorgen bij gebruik

  Bij de vrouw. - Bij een zwangerschap die optreedt na inductie van de ovulatie met gonadotrofinepreparaten, bestaat een verhoogde kans op een meerling. - Bij vrouwen met afwijkingen aan de eileiders is het risico op een ectopische zwangerschap iets verhoogd. Het is daarom van belang om in een vroeg stadium, door middel van echoscopie, vast te stellen of de vrucht zich intra-uterien bevindt. - Bij behandeling in het kader van geassisteerde voortplantingstechnieken is het percentage miskramen hoger dan normaal. - De aanwezigheid van onbehandelde niet-gonadale endocrinologische afwijkingen (bijvoorbeeld ziekten van de schildklier, bijnier of hypofyse) dient te worden uitgesloten.

  - Ongewenste ovariële hyperstimulatie. Bij patiënten die voor infertiliteit als gevolg van anovulatie of onvoldoende follikelrijping worden behandeld, bij zowel ovulatie-inductie als gecontroleerde ovariële hyperstimulatie bij geassisteerde voortplantingstechnieken, kan voorafgaande toediening van een FSH-preparaat leiden tot ongewenste ovariële hyperstimulatie. Daarom dient, voorafgaand aan, en regelmatig tijdens de FSH-behandeling, echoscopische beoordeling van de follikelontwikkeling en bepaling van estradiolplasmaspiegels plaats te vinden. Behalve het feit dat een groot aantal follikels tegelijkertijd tot ontwikkeling kan komen, kunnen de estradiolspiegels een buitengewoon snelle stijging vertonen. Dit kan bijvoorbeeld meer dan een dagelijkse verdubbeling gedurende 2 of 3 achtereenvolgende dagen zijn, hetgeen kan leiden tot uitzonderlijk hoge waarden. De diagnose ovariële hyperstimulatie kan eventueel worden bevestigd met behulp van echoscopie. Indien deze ongewenste ovariële hyperstimulatie (dus niet als onderdeel van de voorbereidende behandeling voor medisch geassisteerde voortplantingstechnieken zoals IVF/ET, GIFT of ICSI) optreedt, dient de toediening van het FSH-preparaat onmiddellijk te worden gestaakt. In dat geval moet zwangerschap worden vermeden en mag beslist geen Pregnyl worden toegediend, omdat de toediening van een gonadotrofine met LH-activiteit in dit stadium, behalve tot meervoudige ovulaties, kan leiden tot het ovariële hyperstimulatiesyndroom (OHSS). Deze waarschuwing is van bijzonder belang voor patienten met polycysteus ovarium syndroom (PCOS). Klinische symptomen van de milde vorm van ovariële hyperstimulatie zijn gastro-intestinale problemen (pijn in de onderbuik, misselijkheid, diarree), en milde tot matige vergroting van ovaria en ovariumcysten. In zeldzame gevallen treedt een ernstige vorm van het ovariële hyperstimulatiesyndroom op, hetgeen levensbedreigend kan zijn. Kenmerkend zijn grote ovariumcysten (waarbij gemakkelijk een ruptuur kan optreden), ascites, vaak hydrothorax en gewichtstoename en soms athero-trombo-embolische verschijnselen.

  Bij de man. Behandeling met hCG leidt tot een verhoogde androgeenproductie. Daarom: - dienen patiënten met latent of manifest hartfalen, een gestoorde nierfunctie, hypertensie, epilepsie of migraine (of een anamnese van deze aandoeningen), regelmatig te worden gecontroleerd, omdat een verhoogde androgeenproductie soms kan leiden tot een verergering of herhaling van deze aandoeningen; - dient de toepassing van hCG bij prepuberale jongens zorgvuldig te geschieden om een voortijdige sluiting van de epifysairschijven of een voortijdige geslachtelijke ontwikkeling te voorkomen. De skeletgroei dient regelmatig te worden gecontroleerd.
  04.05 Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie

  Er zijn geen klinisch relevante interacties bekend.
  04.06 Gebruik bij zwangerschap en het geven van borstvoeding

  Pregnyl kan worden gebruikt ter ondersteuning van de luteale fase, maar mag niet later tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Pregnyl mag niet gebruikt worden tijdens de lactatie.
  04.07 Beïnvloeding van de rijvaardigheid en het vermogen om machines te gebruiken

  Voorzover bekend heeft dit geneesmiddel geen invloed op het reactievermogen.
  04.08 Bijwerkingen

  Bij het gebruik van urinaire gonadotrofinepreparaten kunnen lokale reacties op de plaats van injectie, zoals kneuzing, pijn, roodheid, zwelling of jeuk worden waargenomen. Af en toe komen allergische reacties op Pregnyl voor, die zich meestal uiten als pijn en/of uitslag op de plaats van injectie. In zeldzame gevallen kan een algemene huiduitslag of koorts optreden.

  Bij de vrouw. Ongewenste ovariële hyperstimulatie, ovarieel hyperstimulatiesyndroom. Zie voor kenmerkende symptomen van ongewenste ovariële hyperstimulatie en van het ovarieel hyperstimulatiesyndroom "Speciale waarschuwingen en bijzondere voorzorgen bij gebruik".

  Bij de man. Water- en zoutretentie wordt soms gezien na toediening van hoge doseringen; dit wordt beschouwd als een gevolg van een overmatige androgeenproductie. hCG-behandeling kan sporadisch gynaecomastie veroorzaken.
  04.09 Overdosering

  Aangetoond is dat de acute toxiciteit van uit urine verkregen gonadotrofinepreparaten zeer laag is. Er zijn geen symptomen bekend van een acute parenterale overdosering bij de mens.
  05.00 Farmacologische eigenschappen
  05.01 Farmacodynamische eigenschappen

  Pregnyl bevat hCG, hetgeen een LH-werking heeft. LH is noodzakelijk voor de normale groei en rijping van gameten bij de man en de vrouw en voor de gonadale steroïdproductie.

  Bij de vrouw. Pregnyl wordt gegeven ter vervanging van de endogene pre-ovulatoire LH-piek om de laatste fase van de follikelrijping te induceren, welke tot ovulatie leidt. Pregnyl wordt ook gegeven ter vervanging van endogeen LH tijdens de luteale fase.

  Bij de man. Pregnyl wordt gegeven om de Leydig-cellen te stimuleren en zo de productie van testosteron te bevorderen.
  05.02 Farmacokinetische eigenschappen

  Na een intramusculaire of subcutane injectie worden de maximale hCG-plasmaspiegels bij mannen na ongeveer 6 uur bereikt en bij vrouwen na ongeveer 20 uur. Hoewel er grote variatie tussen de individuen bestaat kan het verschil in relatie met het geslacht na intramusculaire injectie veroorzaakt worden doordat vrouwen meer vetophoping in de bilspier hebben dan mannen. HCG wordt voor ongeveer 80 procent gemetaboliseerd, voornamelijk in de nieren. Intramusculaire en subcutane toediening zijn bioequivalent wat betreft de mate van absorptie en de waargenomen eliminatiehalfwaardetijd van ongeveer 33 uur. Op grond van de aanbevolen doseringsschema's en de eliminatiehalfwaardetijd wordt geen cumulatie verwacht.
  05.03 Gegevens uit het preklinisch veiligheidsonderzoek

  Geen bijzonderheden.
  06.00 Farmaceutische gegevens
  06.01 Lijst van hulpstoffen

  Het poeder voor injectie bevat mannitol, dinatriumwaterstoffosfaat, natrium diwaterstoffosfaat en natrium carboxymethylcellulose. De ampul met solvens bevat natriumchloride (9 mg) en water voor injecties (1 ml).
  06.02 Gevallen van onverenigbaarheid

  Er zijn geen relevante onverenigbaarheden bekend.
  06.03 Houdbaarheid

  De houdbaarheid van Pregnyl is drie jaar. Pregnyl kan worden gebruikt tot de op de verpakking aangegeven uiterste houdbaarheidsdatum.
  06.04 Speciale voorzorgsmaatregelen bij opslag

  Pregnyl dient in het donker bij 2-15°C te worden bewaard.
  06.05 Aard en inhoud van de verpakking

  Ampullen Pregnyl 500, 1500 en 5000 bevatten poeder voor injectie, overeenkomend met respectievelijk 500, 1500 en 5000 I.E. hCG.
  06.06 Gebruiksaanwijzing/verwerkingsinstructie

  Het poeder voor injectie wordt gereconstitueerd door toevoeging van het solvens. Aangezien een ampul na opening niet zodanig bewaard kan worden dat de steriliteit van de inhoud kan worden gegarandeerd, dient de oplossing direct na reconstitutie te worden gebruikt.
  07.00 Naam en permanent adres of officiële vestigingsplaats van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
  08.00 RVG-nummer

  RVG 00102 (500 I.E.)
  RVG 00103 (1500 I.E.)
  RVG 00104 (5000 I.E.)
  09.00 Datum van eerste vergunning / hernieuwing van de vergunning
  09.01 Datum van goedkeuring / herziening van de samenvatting
   
 14. Darkey

  Darkey Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  1.528
  Leuk Bevonden:
  7
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Massa:
  91kg
  Vetpercentage:
  14%
  lees idd dat IM of SC geen verschil maakt. Kleine naaldjes lijken me dan toch eenvoudiger en fijner maar ok. Omdat het op waterbasis is (toch?) kan het dan evt in dezelfde spuit als een water aas? wederom voor gemak.

  d
   Deel Deze Pagina