- Lid geworden
- 3 feb 2010
- Berichten
- 7.424
- Waardering
- 890
- Lengte
- 1m64
- Massa
- 66kg
Ik had hier allerlei recepten gelezen over een Bodybuilding pizza te maken, maar besloot om het heft in eigen handen te nemen.
In tegenstelling tot andere pizza's (no offence brahs) is dit een echte pizza.
Benodigdheden
100 gram volkoren meel/tarwe meel
100 gram bloem
1 theelepel zout
30 gram verse gist
Tomatensaus
Pizzakruiden (basilicum, oregano en marjolein)
2 blikken tonijn
50/60 gram Parmezaanse kaas
How to
Meng beide soorten meel met het zout in een kom.
Strooi in een kommetje de verse gist over 1½ dl. warm water.
Zet het mengsel circa 10 minuten op een warme plaats tot het schuimig is.
Volg bij gebruik van gedroogde gist de aanwijzingen op de verpakking.
Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet er het gistnat in.
Meng alles dan met een houten lepel tot een zacht deeg.
Doe het deeg over op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed 5 minuten door.
Doe het deeg terug in de kom, dek die af met plastic folie en zet het deeg dan ongeveer 40 minuten op een warme plaats tot het oorspronkelijke volume is verdubbeld.
Neem de deeg & rol deze uit op een vlakte die bestrooid is met bloem.
Het 'moeilijke' gedeelte is nu voorbij.
Doe je saus in een kommetje, kruid bij naar eigen smaak (pizzakruiden, pikante pepers etc.)
Doe een grote pollepel saus op je deeg & verspreid deze over de deeg.
Doe de tonijn over de saus.
Je kan eventueel ook nog andere ingrediënten gebruiken, zoals kappertjes, zoals ik heb gedaan.
Doe de Parmezaanse kaas over de deeg.
Oven, anyone?
Verwarm de oven op zo'n 250 °C.
Steek je deeg erin en nu maar wachten (ongeveer een 20-25 minuten).
Smakelijk eten!
kcal: 1300
Eiwitten: 113 gram
Koolhydraten: 158 gram
Vet: 26 gram
Info over de foto
Wat je op de foto ziet is maar de helft van de deeg dat ik had klaargemaakt.
Ik heb 1 deel belegd met tonijn, de andere wordt met kip.
Ik heb ook extra kappertjes erbij gedaan voor de smaak, en op het laatste wat rucola over de pizza gedaan.
Smaak: gruwelijk lekker!
kcal: 763
Eiwitten: 71 gram
Koolhydraten: 84 gram
Vet: 15 gram
In tegenstelling tot andere pizza's (no offence brahs) is dit een echte pizza.
Benodigdheden
100 gram volkoren meel/tarwe meel
100 gram bloem
1 theelepel zout
30 gram verse gist
Tomatensaus
Pizzakruiden (basilicum, oregano en marjolein)
2 blikken tonijn
50/60 gram Parmezaanse kaas
How to
Meng beide soorten meel met het zout in een kom.
Strooi in een kommetje de verse gist over 1½ dl. warm water.
Zet het mengsel circa 10 minuten op een warme plaats tot het schuimig is.
Volg bij gebruik van gedroogde gist de aanwijzingen op de verpakking.
Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet er het gistnat in.
Meng alles dan met een houten lepel tot een zacht deeg.
Doe het deeg over op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed 5 minuten door.
Doe het deeg terug in de kom, dek die af met plastic folie en zet het deeg dan ongeveer 40 minuten op een warme plaats tot het oorspronkelijke volume is verdubbeld.
Neem de deeg & rol deze uit op een vlakte die bestrooid is met bloem.
Het 'moeilijke' gedeelte is nu voorbij.
Doe je saus in een kommetje, kruid bij naar eigen smaak (pizzakruiden, pikante pepers etc.)
Doe een grote pollepel saus op je deeg & verspreid deze over de deeg.
Doe de tonijn over de saus.
Je kan eventueel ook nog andere ingrediënten gebruiken, zoals kappertjes, zoals ik heb gedaan.
Doe de Parmezaanse kaas over de deeg.
Oven, anyone?
Verwarm de oven op zo'n 250 °C.
Steek je deeg erin en nu maar wachten (ongeveer een 20-25 minuten).
Smakelijk eten!
kcal: 1300
Eiwitten: 113 gram
Koolhydraten: 158 gram
Vet: 26 gram
Info over de foto
Wat je op de foto ziet is maar de helft van de deeg dat ik had klaargemaakt.
Ik heb 1 deel belegd met tonijn, de andere wordt met kip.
Ik heb ook extra kappertjes erbij gedaan voor de smaak, en op het laatste wat rucola over de pizza gedaan.
Smaak: gruwelijk lekker!
kcal: 763
Eiwitten: 71 gram
Koolhydraten: 84 gram
Vet: 15 gram