- Lid geworden
- 9 jul 2009
- Berichten
- 15.778
- Waardering
- 14.213
Er worden vaak nieuwe topics geopend met de vraag naar 'bodybuilding approved' broodbeleg. Daarom een algemeen topic met tips en recepten voor broodbeleg!
Friszure tonijnsalade
-Lekker van smaak
-Zeer eiwitrijk
-Hoge biologische waarde eiwitten
-Zeer laag in vet en koolhydraten
-Veel variaties mogelijk
-Geschikt voor ieder moment van de dag
-Langdurige afgite van eiwitten
-Ook zeer geschikt als laatste maaltijd van de dag
-Makkelijk te maken
-Geschikt om in grote hoeveelheden de bereiden en te bewaren voor zeker een hele week (koel bewaren in een afgesloten bak/kom).
Ingredienten
Tonijn op waterbasis (300gr)
Huttenkäse (600gr)
Eieren (3 stuks)
Augurken (hoeveelheid naar eigen smaak)
Uitjes (hoeveelheid naar eigen smaak)
Azijn (optioneel)
Peper (optioneel)
Zout (optioneel)
[afbeelding niet meer beschikbaar]
bereidingswijze
Kook de drie eieren gaar in ongeveer 5 minuten. Het is belangrijk dat de eieren niet te zacht zijn. Doe ondertussen de tonijn in een zeef, om zoveel mogelijk vocht af te gieten. Mix vervolgens de tonijn en huttenkäse door elkaar in een grote kom. Snijd de augurken, uitjes en (hard)gekookte eieren in kleine stukjes, en meng dit samen met wat azijn, peper en zout door de huttenkäse en tonijn. Het geheel goed mengen tot je een mooie salade krijgt.
Heerlijk voor op brood, of gewoon als tussendoortje. Maar ook erg geschikt als laatste maaltijd van de dag (zeer langzaam verterende eiwitten!).
[afbeelding niet meer beschikbaar]
Variatietips
-In plaats van peper en zout kun je ook viskruiden toevoegen
-Een scheut plantaardige olie, of sladressing op yoghurt basis maakt de salade iets zoeter en smeuiger (bevat natuurlijk ook meer vet en koolhydraten)
-Voeg wat stukjes appel en/of rozijnen toe voor een iets meer zoetige smaak
Voedingswaarde per 100 gram salade*
Kcal: 90
Eiwitten: 13,3 gram
Koolhydraten: 1,2 gram (lactose)
Vetten: 3,5 gram
*Voedingswaarde zijn berekend zonder de augurken en uitjes omdat die vrijwel niks leveren. Voedingswaarde zijn dus ongeveer, maar off-season komt het niet aan op een paar calorieën.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vetarme pittige tartaar hambugers
-Makkelijk en snel te bereiden
-Hoge biologische waarde eiwitten (rundvlees biologische waarde: 80 - hoger dan kip!)
-Bevat geen koolhydraten
-Bevat relatief weinig vet
-Errug lekker
-Makkelijk op brood mee te nemen naar school of werk en koud op te eten
Benodigdheden
-Tartaar
-(nasi)Kruiden mix (optioneel)
-Sambal (optioneel)
-Olie om in te bakken. Of voor vetvrij bakken cooking spray.
Bereidingswijze
Laat de nasi kruiden (boemboe) in een kopje weken in zo min mogelijk heet water. Ik heb onderstaande kruidenmix gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een andere proberen.
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
Doe de tartaar in een kom of schaal, voeg de kruidenmix en wat sambal toe, en kneed het geheel door elkaar. Kneed ze in de vorm van hamburgers, of maak er balletjes van voor bijvoorbeeld door de soep of gewoon als eiwitbron bij een maaltijd! Bak je hamburger (of balletjes) gaar in cooking spray of een olie.
Voedingswaarde per 100 gram*
Kcal: 127
Eiwitten: 22 gram
Koolhydraten: 0 gram
Vetten: 4,4 gram
*Als je bakt in olie of vet moet je die calorieën er nog bij op tellen ().
Laat maar komen die tips en recepten!
Friszure tonijnsalade
-Lekker van smaak
-Zeer eiwitrijk
-Hoge biologische waarde eiwitten
-Zeer laag in vet en koolhydraten
-Veel variaties mogelijk
-Geschikt voor ieder moment van de dag
-Langdurige afgite van eiwitten
-Ook zeer geschikt als laatste maaltijd van de dag
-Makkelijk te maken
-Geschikt om in grote hoeveelheden de bereiden en te bewaren voor zeker een hele week (koel bewaren in een afgesloten bak/kom).
Ingredienten
Tonijn op waterbasis (300gr)
Huttenkäse (600gr)
Eieren (3 stuks)
Augurken (hoeveelheid naar eigen smaak)
Uitjes (hoeveelheid naar eigen smaak)
Azijn (optioneel)
Peper (optioneel)
Zout (optioneel)
[afbeelding niet meer beschikbaar]
bereidingswijze
Kook de drie eieren gaar in ongeveer 5 minuten. Het is belangrijk dat de eieren niet te zacht zijn. Doe ondertussen de tonijn in een zeef, om zoveel mogelijk vocht af te gieten. Mix vervolgens de tonijn en huttenkäse door elkaar in een grote kom. Snijd de augurken, uitjes en (hard)gekookte eieren in kleine stukjes, en meng dit samen met wat azijn, peper en zout door de huttenkäse en tonijn. Het geheel goed mengen tot je een mooie salade krijgt.
Heerlijk voor op brood, of gewoon als tussendoortje. Maar ook erg geschikt als laatste maaltijd van de dag (zeer langzaam verterende eiwitten!).
[afbeelding niet meer beschikbaar]
Variatietips
-In plaats van peper en zout kun je ook viskruiden toevoegen
-Een scheut plantaardige olie, of sladressing op yoghurt basis maakt de salade iets zoeter en smeuiger (bevat natuurlijk ook meer vet en koolhydraten)
-Voeg wat stukjes appel en/of rozijnen toe voor een iets meer zoetige smaak
Voedingswaarde per 100 gram salade*
Kcal: 90
Eiwitten: 13,3 gram
Koolhydraten: 1,2 gram (lactose)
Vetten: 3,5 gram
*Voedingswaarde zijn berekend zonder de augurken en uitjes omdat die vrijwel niks leveren. Voedingswaarde zijn dus ongeveer, maar off-season komt het niet aan op een paar calorieën.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vetarme pittige tartaar hambugers
-Makkelijk en snel te bereiden
-Hoge biologische waarde eiwitten (rundvlees biologische waarde: 80 - hoger dan kip!)
-Bevat geen koolhydraten
-Bevat relatief weinig vet
-Errug lekker
-Makkelijk op brood mee te nemen naar school of werk en koud op te eten
Benodigdheden
-Tartaar
-(nasi)Kruiden mix (optioneel)
-Sambal (optioneel)
-Olie om in te bakken. Of voor vetvrij bakken cooking spray.
Bereidingswijze
Laat de nasi kruiden (boemboe) in een kopje weken in zo min mogelijk heet water. Ik heb onderstaande kruidenmix gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een andere proberen.
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
Doe de tartaar in een kom of schaal, voeg de kruidenmix en wat sambal toe, en kneed het geheel door elkaar. Kneed ze in de vorm van hamburgers, of maak er balletjes van voor bijvoorbeeld door de soep of gewoon als eiwitbron bij een maaltijd! Bak je hamburger (of balletjes) gaar in cooking spray of een olie.
Voedingswaarde per 100 gram*
Kcal: 127
Eiwitten: 22 gram
Koolhydraten: 0 gram
Vetten: 4,4 gram
*Als je bakt in olie of vet moet je die calorieën er nog bij op tellen ().
Laat maar komen die tips en recepten!