- Lid geworden
- 1 mei 2012
- Berichten
- 13.235
- Waardering
- 22.408
Interessant, je bramen kwamen ook uit een super rijp jaar.Poeh dat weet ik zo niet te zeggen. Ik neem aan dat de TA dynamisch blijft zoals hoe een banaan zoeter wordt wanneer het door blijft rijpen van een groene tot een bruine banaan. Als ik mij niet vergis worden zuren ook omgezet in suikers bij het rijpen. Vandaar dat m'n bramen ook zo zoet waren en maar een TA van 9g/L haddenGemiddeld zitten bramen zo op 12.9 g/L.
Erg lekker voor de kleine dorst idd en om te proeven. Dat wijn maar 3 dagen goed blijft is dan een beetje jammer! Maar daar heb ik nu whiskeys voor. Als ik gewoon even één glaasje wil drinken van iets.
Dus zou wel kunnen dat de datum van oogst mee bepaalt.
Maar bij druiven je dus best beide hebben, veel suikers en zuren.
Kijk maar naar de Duitse trockenbeerenauslese wijnen of de Franse botrytis wijnen uit Sauternes.
De natuur kan toch gekke dingen doen he.
En dan doen we er nog eens ons eigen ding mee.
Voor het afsluiten van je flesjes misschien volgende tips.
Wanneer je een glas uitschenkt van een 375ml fles.
Bewaar ze in de koelkast. Ideaal is een plek rond de 10 graden maar dat is niet iedereen gegund.
Je kan ook proberen met wat argon een beschermende laag erop te leggen. Kost weinig zo een spuitbus.
En het beste giet de overige drank in kleinere flesjes.
Hoe kleiner de aanwezig o2 hoe trager de evolutie. In deze gevallen het bergafwaarts gaan.
Webby die oude kriek ook liggen. Wie hem proeft laat iets weten, deal?