MuscleMeat

Het Wijn & Vergiste Sappen Topic

What's your poison?


  • Totaal stemmers
    34

Bezoekers in dit topic

My buttons got pushed a few posts ago.
 
De lol is er nu wel van af inderdaad...
Graag het log van IRONic Pumper terug openen.
Dank bij voorbaat supermods!
 
IMG_20191004_214723.jpg
 
Ik heb'm weer open gezet (zag eigenlijk geen reden waarom het gesloten was?)
 
RFFNCK het spelletje is uit.
Je bent de enige die nog over is.
Dus stop even met squatten en laat ons even deze problematiek bespreken als volwassen mensen.
 
Als jij zo blijft verder doen, kan het wel eens effectief je laatste zijn...
Iets met leverfalen of zo...? :dunno:
Als m'n lever faalt, was die het leven dat ik leidde onwaardig.

#betalever
 
Bij het voorbereiden van m'n volgende homebrew erachter gekomen dat mijn papiertje met soortelijke gewichten en alcoholgehalte voor geen zak klopt. D.m.v. Berekeningen erachter gekomen dat 17ish gram suiker per liter gelijk staat aan 1% alcohol. 221g/L =13% alcohol, tereijl dat blaadje 11.4% aangeeft. Volgens mij is m'n aardbeienmede daardoor zelfs licht gezoet omdat er te veel suiker in zit. Dacht dat het soortelijk gewicht iets van 1.002 was na een half jaar, wat dus betekent dat er nog wat suiker over is. Maar ik ga eerst de bramen bottelen dus zie ik de aardbeienmede later wel.

M'n bramenwijn zou dan 13% zijn net als m'n vorige. Verklaart ook meteen waarom m'n vorige wijn toch best heet was in het begin. Er zit dus zo'n 2% meer in :D

Volgende wordt de cyser. 7L appelsap (combi jonagold & elstar) met 1350g honing om uiteindelijk 5L van 13% te hebben.
 
Bij het voorbereiden van m'n volgende homebrew erachter gekomen dat mijn papiertje met soortelijke gewichten en alcoholgehalte voor geen zak klopt. D.m.v. Berekeningen erachter gekomen dat 17ish gram suiker per liter gelijk staat aan 1% alcohol. 221g/L =13% alcohol, tereijl dat blaadje 11.4% aangeeft. Volgens mij is m'n aardbeienmede daardoor zelfs licht gezoet omdat er te veel suiker in zit. Dacht dat het soortelijk gewicht iets van 1.002 was na een half jaar, wat dus betekent dat er nog wat suiker over is. Maar ik ga eerst de bramen bottelen dus zie ik de aardbeienmede later wel.

M'n bramenwijn zou dan 13% zijn net als m'n vorige. Verklaart ook meteen waarom m'n vorige wijn toch best heet was in het begin. Er zit dus zo'n 2% meer in :D

Volgende wordt de cyser. 7L appelsap (combi jonagold & elstar) met 1350g honing om uiteindelijk 5L van 13% te hebben.
Restsuikers?

Zal wel een stevige cyser zijn.
Benieuwd hoe die smaakt!
Keep us up to date please.
 
Back
Naar boven