AndroidHealthClinic

Het Wijn & Vergiste Sappen Topic (1 bezoeker)

What's your poison?


  • Totaal stemmers
    34

Bezoekers in dit topic

20200709_173718.jpg

T moet niet zotter worden :roflol:
IRONic Pumper
 
Die zag ik ook en ik ben eigenlijk wel benieuwd.
 
Worden hier ook nog wat gewichten geheven? Of alleen het glas? ;)
 
Gisteren een flesje Tommie Sjef gescoord. Is altijd binnen een paar minuten uitverkocht.

Olasz

As you might know, we often cross the boundaries between beer and wine — and vice versa. In that sense, this wild ale is no exception.

We made a blend of several barrels of beer with different ages (1 up to 2 years old), which were macerated with different types of grapes — three in total: Olasz Rizling (white), Muscat (white), and a little bit of Kékfrankos (red). The concentration of fruit in this wild ale is high: 425 grams per litre.

In the aroma you’ll find floral notes like roses and elderflower, light strawberry notes from the addition of the red grapes, and a touch of spice and vanilla from the oak barrels. The scent might remind you of a natural wine: funkyness and apple skin. With the first sip you’ll notice the firm tannins this wild ale has. This is a result of the long maceration on wine grapes. Together with a high flavour density and solid acidity, Olasz offers a very wine-like drinking experience.

Note: when drinking it young, we recommend to decant the Olasz well, to open up the aroma — give it some time. This beer is suitable for several years of aging, to balance itself out, and let the tannins soften.
 
Gisteren een flesje Tommie Sjef gescoord. Is altijd binnen een paar minuten uitverkocht.

Olasz

As you might know, we often cross the boundaries between beer and wine — and vice versa. In that sense, this wild ale is no exception.

We made a blend of several barrels of beer with different ages (1 up to 2 years old), which were macerated with different types of grapes — three in total: Olasz Rizling (white), Muscat (white), and a little bit of Kékfrankos (red). The concentration of fruit in this wild ale is high: 425 grams per litre.

In the aroma you’ll find floral notes like roses and elderflower, light strawberry notes from the addition of the red grapes, and a touch of spice and vanilla from the oak barrels. The scent might remind you of a natural wine: funkyness and apple skin. With the first sip you’ll notice the firm tannins this wild ale has. This is a result of the long maceration on wine grapes. Together with a high flavour density and solid acidity, Olasz offers a very wine-like drinking experience.

Note: when drinking it young, we recommend to decant the Olasz well, to open up the aroma — give it some time. This beer is suitable for several years of aging, to balance itself out, and let the tannins soften.
Olasz Rizling a.k.a. Grasevina is vast één van de meest ondergewaardeerde druivenrassen.
Zalig wat dit kan teweegbrengen.
Heb je hier een foto van ook?
 
Vakantie is begonnen hier.
Enfin deze week nog wat werken in huis.
Maar ondertussen ook wel een glaasje drinken.
IMG_20200719_184712.jpg
IMG_20200719_111139.jpg
IMG_20200718_172725.jpg
IMG_20200718_172651.jpg
IMG_20200718_172559.jpg
IMG_20200718_152138.jpg
 
Ik zag die Fou Foune al voorbijkomen ergens, nice :eek:

Ik had gisteren op mijn verjaardag van Modern Times een wild vergiste blond ale gerijpt in red wine barrels met apricots. Heel veel apricots. Super drankje. Er is ook een saison variant van op white wine barrels met nog meer apricots, maar daar is niet aan te komen helaas.

Morgen komt die Olasz binnen als het goed is.
 
Pas van iemand grappa 'moeten' proeven, was weinig en wijnig, niet zo mijn ding.
 
Ik zag die Fou Foune al voorbijkomen ergens, nice :eek:

Ik had gisteren op mijn verjaardag van Modern Times een wild vergiste blond ale gerijpt in red wine barrels met apricots. Heel veel apricots. Super drankje. Er is ook een saison variant van op white wine barrels met nog meer apricots, maar daar is niet aan te komen helaas.

Morgen komt die Olasz binnen als het goed is.
Gefeliciteerd makker!
Fou foune slaat wat tegen dit jaar.
Vorige jaargang was veel beter.

Die modern times klinkt zeer lekker!
 
Pas van iemand grappa 'moeten' proeven, was weinig en wijnig, niet zo mijn ding.
Grappa is altijd moeilijk.
Het enige moment dat het me smaakt is wanneer ik al helemaal naar de getver ben.
 
Back
Naar boven