1. Ontzet Notitie

heterdaad dvd 1 reeks 1

Discussie in 'Film, Foto, Tv, PC en Literatuur' gestart door neophyter, 3 mei 2008.

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. neophyter

  neophyter Novice +10 jaar member Topic Starter

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  heterdaad dvd 1 reeks 1 voor wie intresse moest hebben

  Heterdaad is een Vlaamse televisieserie uit 1996


  (vrt)Afleveringen 1 - 10, uitgezonden in de winter van 1996.

  Aflevering 1
  Serveerster Liddy Goderis (Denise Daems) wordt na twee dagen vermist te zijn, dood teruggevonden in haar eigen huis. Iemand heeft bovendien de moeite genomen om haar lichaam te wassen en het huis te poetsen. De tuinman, Marcel Geeraerts (Nand Buyl), heeft weet van een gigolo, Alex Cools (Koen De Bouw), die haar regelmatig bezocht. Er ontbreekt bovendien uit haar slaapkamer een set juwelen, maar de waardepapieren waar haar zoon André (Willem Carpentier), die in een faillissement zit, zo gretig op aast, zijn niét verdwenen.

  Aflevering 2
  Een bonthandelaar wordt door een inbreker, Serge Graulus (Koen Monserez), neergeschoten. De rijkswacht houdt een undercover-operatie om de gestolen bontmantels terug op te sporen, in de hoop dat dit hen naar de dader zal leiden. Graulus kan echter de rijkswacht verschalken. Matti wordt door een zekere mevrouw Lamal (Sien Eggers) gevraagd om bij een brocanterie een terug te halen, die een tijdje daarvoor bij haar is ontvreemd, en die ze in de etalage heeft herkend. De verkoopster houdt voet bij stuk dat de ring haar werd verkocht door Lamals dochter Petra (Inneke Lievens), en dat er dus van heling geen sprake kan zijn. Matti vermoedt dat het de moeder eerder te doen was om het contactadres van haar dochter te weten te komen. Wanneer ze wil gaan bemiddelen tussen de twee, merkt ze echter te laat dat Serge Graulus de vriend van Petra is, en bij haar zit ondergedoken. Een collega wordt neergeschoten, en het onderzoek komt in de handen van de gerechtelijke politie terecht; er wordt immers gevreesd dat de rijkswacht maar al te gretig zal trachten om hun collega te wreken. In die situatie is het voor Matti des te moeilijker om het vertrouwen van mevrouw Lamal te winnen.

  Aflevering 3
  Andrea Daniels (Simone Milsdochter) werkt op de informatica-afdeling van de supermarktketen Minimax. Ze heeft een tijdje geleden gebroken met haar vorige vriend, Martin Baeten (Wim Opbrouck), die op de reclameafdeling werkt, en is een relatie begonnen met een zekere Steve Hoste (Gert Lahousse), die een freelance consultancybureau heeft. Op een avond staat Martin Steve op te wachten wanneer die het appartement van Andrea verlaat. Het komt tot een handgemeen, waarbij Martin een ongelukkige val tegen een muur maakt en overlijdt. Een getuige kan bevestigen dat Steve zich alleen maar verweerd heeft, maar er rijzen vragen over het feit of de gegevens die Andrea beheert niet door Steve ten gelde zouden kunnen worden gemaakt bij de concurrentie, en als dat al zo is, of Martin daar weet van had. Matti dringt erop aan om de ex-relatie tussen Andrea en Martin tot op het bot uit te pluizen. Ze begint meer en meer te ondervinden dat Andrea en Steve elkaar voordien al kenden, en bovendien één of ander geheim delen. Steve was in zijn studententijd een bij de rijkswacht bekende oproerkraaier, en Sylvain herinnert zich dat er nog een dossier over hem bestaat. Steve heeft ook contacten met ene Vladimir Vasiliev (Jan Verbist), een Russisch onderwereldfiguur

  Aflevering 4
  Tijdens het pensioneringsfeest van Frans Van Lierde (Jaak Van Assche), moet het stand-by team van John Nauwelaerts uitrukken voor een roofmoord op een taxichauffeur, Cyriel Stroobants (Geert De Smet). De man stak door toedoen van zijn ex diep in de schulden, en een gierige huisbaas (Rikkert Van Dijck) dreigt ermee de twee kinderen, Carla (Fania Sorel) en Rudy (Joost Wijnant) op straat te zetten. Als Rudy onder druk van de gebeurtenissen de stad in vlucht, gaat Willy naar hem op zoek. Snoeckx merkt dat er diezelfde avond ook nog een tweede overval is gebeurd waarbij de beschrijving van de wagen merkelijk overeenstemt. Leraar Mertens (Paul-Emile Van Royen) klust na zijn uren wat bij als kantoorhouder van een spaarbank, en hij is twintigduizend frank lichter gemaakt die hij net bij een klant had afgehaald. Matti merkt op dat de tweede overval met veel minder geweld heeft plaatsgevonden, en zij en Tibo vinden nog een andere, ongelofelijke blunder in de verklaringen van Mertens.

  Aflevering 5
  Hugo Platel (Eddy Vereycken) is handelaar in koolzaad. Op een avond wordt er bij hem ingebroken, en een kleine som geld ontvreemd, alsook wat kitcherige kunst, een zakagenda en een videoband. Op de band staan compromitterende gegevens waaruit moet blijken dat Europees ambtenaar Harald Niederbacher (Michael Israel), die beslist over de uitvoerlicenties voor graangewassen, al regelmatig Platel Oils een gunstig contract heeft laten sluiten. Platel en zijn vrouw (Mieke Bouve) hebben wel gelogen over het feit dat tijdens de inbraak Niederbacher samen met hen aan het dineren was. Met zijn welbekende finesse van een olifant in een porseleinkast dringt John de gebouwen van de Europese Commissie binnen, maar krijgt de deur tegen zijn neus. Het interne controle-orgaan van de Europese instellingen trekt op vrij brutale wijze het onderzoek naar zich toe. Drie dagen later wordt Nauwelaerts’ ploeg echter opnieuw bij de zaak betrokken: Niederbacher heeft schijnbaar zelfmoord gepleegd.

  Aflevering 6
  Tijdens een overval bij juwelier Boumans (Johan Van Lierde) wordt zijn dochter Sonja (Ann Ceurvels) voor het leven verminkt aan haar oog door een afgeschampte kogel. Eén van de twee daders, Arno Collet (Tom Van Dyck), komt wegens verzachtende omstandigheden vlak na zijn voorarrest al vrij. Boumans, wiens zaak intussen geruïneerd is, vindt dat Collet niet genoeg geboet heeft, en begint hem op zijn job, die hij van een reclasseringsambtenaar heeft gekregen, te stalken. Bij een andere overval wordt één van de daders, Giorgio Sacci (Guy Van Sande), geklist. Het heeft er alle schijn van weg dat Collet zijn medeplichtige was, want die is intussen op de loop. Maar ook Boumans heeft boter op het hoofd, want die bleek bij de overval een aanzienlijke hoeveelheid "zwarte" diamanten in de kluis te hebben.

  Aflevering 7
  De zeventienjarige Tamara Godon (Jessica Wildemeersch) wordt in het park gewurgd teruggevonden. Haar vader (Daan Hugaert), een ex-beroepsmilitair, heeft een paar jaar daarvoor een ongeval gehad en is aan een rolstoel gekluisterd. Bij het gezin woont de strenge overste van Godon in, kapitein Colman (Bert André), die met harde hand Tamara op wat hij als het goede pad beschouwt, tracht te houden. Colman is een zodanige vrouwenhater dat hij niet pikt dat Matti onderzoek tegen hem voert. Er worden echter naaktfoto’s van Tamara gevonden die ze van zichzelf heeft genomen, en een zekere Verlinden (Alex Van Haecke), die zich in de buurt van het park verdacht heeft gedragen, heeft duidelijk gelogen over zijn tijdsbesteding. Tamara frequenteerde bovendien hetzelfde café als Matti’s dochter Els, en rookte al eens van de verkeerde soort sigaretten.

  Aflevering 8
  De gerenommeerde psychiater Oswald Nys (Paul Goossens) heeft een wel heel aparte hobby: hij martelt prostituées, die hem aangeleverd worden door nachtclubuitbater Bellon (Hans Rooyaards). Het gaat één keer echter goed fout, en de illegale negerin Akkim (Linda Persoone) laat er het leven bij. Eén ander slachtoffer van Nys, Sylvie Van Dijck (Griet Stevens), die goed onder de coke zit, dreigt ermee om de hele zaak te gaan uitbazuinen, en ze belt Matti op om een afspraak te maken. Ze komt echter niet opdagen, en een nacht later wordt ze dood teruggevonden. Het enige aanknopingspunt dat Matti heeft, is de voornaam Akkim. En om de één of andere bizarre reden heeft Sylvie de avond voor ze vermoord werd, haar vader, Eric Van Dijck (Jan Pauwels) nog opgezocht, met wie ze al jaren geen contact meer had.

  Aflevering 9
  Ex-zware jongen Marco Beckers (Johan Van Assche) ontvoert zijn zoontje uit de kleuterschool, omdat zijn vroegere vriendin Pascale (Goele Derick) hem alle contact weigert. Door het snelle ingrijpen van de ploeg van Nauwelaerts loopt de zaak redelijk goed af. Beckers beklaagt er zich echter over dat de nieuwe vriend van Pascale, antiquair Frison (Peter Van den Eeden), die erg demonstratief laat uitschijnen dat het zoontje eigenlijk zijn "kind" is, nog een grotere crimineel is dan hijzelf, maar dat die het geluk heeft gehad om nog nooit gepakt te zijn. Beckers draagt verschillende bewijzen aan dat Frison in gestolen kunst handelt én ook nog eens zijn verzekering oplicht. Er bestaat echter ook een onopgelost moorddossier op een louche Nederlandse kunsthandelaar waarin Frisons naam wordt genoemd, maar daar weet Marco schijnbaar niets vanaf. John laat de gangen van zowel Frison als Beckers nagaan, en hij komt te weten dat Marco zijn informatie krijgt van zijn voormalige instructeur uit het vreemdelingenlegioen, Stassart (Luk D’Heu).

  Aflevering 10
  Juan (Dimitri Duquennoy) heeft aan zijn twee maten Noel (Joris Van Dael) en Roger (Jan Blijvoet) een reuzendeal beloofd, maar kan zijn belofte blijkbaar niet nagekomen. Hij heeft de auto van een zekere Patrick Mariman (Herbert Flack) gestolen en het ding helemaal uit elkaar gevezen, echter zonder iets te vinden. Hij probeert de auto terug te verkopen aan Mariman, maar de transactie loopt slecht af en hij wordt neergeschoten. Aanvankelijk leidt het spoor naar Juans maten, maar het blijkt ook dat Juan in de golfclub van Mariman heeft gewerkt, en daar na een diefstal op de golfclub weer is buitengevlogen. De job werd hem aan de hand gedaan via de vrouw van Mariman (Chris Thys) door twee straathoekwerkers, Michel Jacobs (Josse De Pauw) en Ria Maes (Antje De Boeck). Het incident met de diefstal op de golfclub zou echter de probatievoorwaarden van Juan hebben geschaad, en daarom is de zaak in der minne geregeld. Op de koop toe heeft Mariman ook nog eens 50.000 frank aan het buurthuis van Jacobs geschonken.  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting
  RapidShare: 1-Click Webhosting

  upload by me

  gr neophyter

  covers volgen nog;)
   
  Laatst bewerkt: 3 mei 2008
 2. Sava

  Sava * Willie the wimp * Elite Member +10 jaar member

  Berichten:
  5.153
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Nu nog een rs accountje erbij en je krijgt karma
   
 3. Schaapiej

  Schaapiej Competitive Bodybuilder +10 jaar member

  Berichten:
  2.891
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Heterdaad > Porn ?:P
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie