MuscleMeat

HG Tilburg 9 augustus 2008

Bezoekers in dit topic

Ondanks wat familie-verplichtingen toch acte de presence kunnen geven, helaas geen tijd gehad om even met jullie te komen babbelen, maar wel weer genoten van de strijd die zich voor mijn ogen ontvouwde. Hier wat foto's die ik kon maken voordat mijn batterijen het begaven, uiteraard net toen ik eindelijk een redelijke plaats had bij het Weight for Height event:
Cheerio!

PS: Eventuele hoge resolutie versies hiervan op verzoek via de e-mail :)

Had jij niet iets oranje-achtigs aan en dikke armen ? ;)
 
nice pics ! (mijn sponsor zal blij zijn.....) ;)
mijn email: wulbert@highlandgamesfederatie.org
Volgend jaar weer échte actie foto's van mij....

Uitslag Top - 3

A-klasse:
1 Tommy de Bruijn
2 Eddy Cardol
3 Dirk van Oord

B-Klasse:
1. Ivo -
2. Johan Bruinsma
3. Marco van Asselt

Dames:
1. Heleen van Dommelen
2. Anneke Bouma
3. Margreet Bergsma

rest volgt morgen

Go Ivo :hedbang:
 
Had jij niet iets oranje-achtigs aan en dikke armen ? ;)

Dat eerste wel! :)

Erm... hoeveel kan je mailbox hebben? De foto's op hi-res zijn 32 MB als ik ze met Ultra compressie zip ^^

Ik kan ze eventueel wel in brokken versturen. Maar dan is het alsnog handig te weten hoeveel je mailbox kan hebben ;)
 
Zijn er nog foto's gemaakt? Op google vind ik niets.
 
HEREN A: TOTAAL

1 Tommy de Bruijn 6,5
2 Eddy Cardol 12,5
3 Dirk van Oord 16,5
4 Arend van Oord 19,5
5 Pieter Karst Bouma 20,0

HEREN B/C: TOTAAL

1 Ivo - 8,0
2 Johan Bruinsma 17,5
3 Marco van Asselt 19,0
4 Johny de Zutter 19,0
5 Harry Bergsma 22,5
6 Tom Mestdagh (jun) 31,0
7 Wybe Zijlstra 37,0
8 David de Vos 37,0
9 Mischa Dekker 40,0
10 Godfried Kleinmeijer 48,5
11 Pietro Daamen 50,5

DAMES: TOTAAL

1 Heleen van Dommelen 5,5
2 Anneke Bouma 13,5
3 Margreet Bergsma 13,5
4 Esmiralda Veensma 25,0
5 Mika Stam 25,5
6 Martine van Leeuwen 25,5
7 Loes Kulk 34,5
8 Anja van Laarhoven 37,0
 
Tommy de Bruyn en Dirk van Oord niet in Letland maar wel in Tilburg

Eddy Cardol brengt Tommy de Bruyn aan het wankelen


HG kampioensschappen van Letland afgelast!
Wat opviel was de aanwezigheid van Tommy de Bruyn en Dirk van Oord. Zij waren uitgenodigd voor de Letse kampioensschappen, maar die werden te elfder ure afgelast. Jammer voor deze klasse atleten, maar voor de wedstrijd in Tilburg was het alleen maar plezierig.
Het publiek, dat in de morgen uren kennelijk de Olympische spelen wilde zien, kwam pas tegen twee uur en toen in grote getale opzetten. Door het (te) grote veld en een speaker zonder microfoon (dat kan dus ook) en later overstemd door de ‘bassen’ van de muziek, sloeg de vlam niet direct in de prestatiepan. Het gooien met de hamer werd dan ook geen PR slag, integendeel, ondanks de uitstekende omstandigheden, was er aanvankelijk weinig te beleven.
Het was wel een spannende wedstrijd, want het verschil tussen 2 (Eddy Cardol met 26.86m) en 5 Pieter Karst Bouma met 24.48m) was maar 48cm!! Tommy won met een voor zijn doen matige 28.10m.

WFD. Pieter Karst Bouma en zijn WFD bijlessen in Schotland
Hier konden we een PR van Pieter Karst Bouma noteren. Zijn weekje Schotland had hem een stuk zelfvertrouwen en ….. een verbeterde techniek op de WFD opgeleverd. Om dat te bewijzen wist hij de eerste twee worpen niet geldig te laten verklaren. Zijn derde, zijn in afstand de minste kwam na 19.52m neer, een 2e plaats, 4 cm voor Arend van Oord. Op WFD verloor Eddy de dagprijs door hier als 5e te eindigen.

Publiek moet zo dicht mogelijk bij de wedstrijd zitten!!
De strijd werd pas beter op het moment dat het publiek dichter bij de wedstrijd kwam te zitten. Vanaf dat moment werden er liefst 25 PR’s gebroken!!
Het steenstoten was daar het eerste voorbeeld van. Eddy Cardol en Tommy de Bruyn noteerden dezelfde afstand en wel 12.45m, een unicum of toch niet? Dat zou later blijken.
Doe daar een de 11.07m van Arend van Oord bij en je hebt een aantal prima resultaten.

Caber van 6m blijft al oplopend een kreng!
De deelnemers denken allemaal, dat ze de 6m boom zo maar kunnen tossen. Ondanks de waarschuwingen van de scheidsrechters daar niet aan te beginnen, wilden zij dat toch proberen. Het werd een flop en geen top. Overigens won Eddy Cardol dit nummer door de 5m boomstam op 11.59 uur neer te leggen.
Alleen Dirk van oord wist de 5m boomstam niet te tossen, de andere 4 A klassers lukte dat prima.

Het hooggooien wordt alsmaar beter
Het aantal hooggooiers, dat 4,50m en hoger gooit, groeit gestaag. Eddy Cardol haalde flink uit, gooide het 25 kg zware gewicht naar liefst 4.70m en dat haalde hij nog nooit. Ook Pieter Karst Bouma wist dat zware ding naar een nieuw PR te werpen. Het staat nu op 4.50m en die hoogte wist ook Dirk van Oord te gooien. Broer Arend lukte het deze keer niet om die laatste hoogte te bereiken, maar het totaal beeld mocht er zijn. Tommy de Bruyn won met 4.90m, de hoogte die Eddy net niet wist halen. Speaker Wout Zijlstra en Tommy probeerden het 4 keer op 5.35m, wat een seizoen record zou betekenen, maar slaagden beide net niet.

Uitslag A klasse
1e Tommy de Bruyn 6 ½ pnt
2e Eddy Cardol 12 ½ pnt
3e Dirk van Oord 16 ½ pnt
4e Arend van Oord 19 ½ pnt
5e Pieter Karst Bouma 20 pnt


Ivo - wint B klasse met A klasse prestaties
Godfried Kleinmeijer was meer ontspannend bezig, dan prestatiegericht. Drukte in het werk en de broodnodige vakantie waren daar de oorzaak van. Pietro Daamen was weer van de parij en had daar echt veel lol in. Twee PR’s op hamer en steen. Verloor overigens de strijd om de 10e plaats van Godfried.
Mischa Dekker gaat steeds hoger gooien en haalt met de “zware” nu al 3.60m. Wybe Zijlstra en David de Vos maakten er een spannende strijd van. Gedeeld 7e. Een PR van David op hoog.
Tom Mestdagh, we dachten aanvankelijk dat er een nieuwe deelnemer in het veld liep, had zich geschoren en een bijna coupe “Jacco”. We werden dus op het verkeerde been gezet. Zijn ‘nieuwe outfit’ bracht hem geen windeieren, want drie PR’s, de meeste van alle mannelijke deelnemers.
Harry Bergsma, had samen met zijn Margreet weer ergens een “bruidsuite” betrokken, had nog wat last van zijn schouder of was het ergens anders. Kom in de war, want na elke worp of stoot grijpt hij wel ergens naar. Harry werd Masterlijk 5e, net achter de 3.30m hoog gooiende Johny de Zutter, een PR. Deze vroegere speerwerper en altijd goed geluimde Belg had hetzelfde puntenaantal als Marco van Asselt, maar ‘ergens’ had Marco het een tikkeltje beter gedaan. Overigens won Marco met 16.45m het vergooien met een PR en dat PR kwam er ook met de steen uit. Nu staat dat op 8.87m, een derde plaats.
De 2e plaats ging naar een goed draaiende Joham Bruinsma. De Fries uit Dronrijp en in het dagelijks leven een gewaardeerd medewerker van grootgrutter Appie Heijn, kwam verrassend uit de strijd. Een 2e plaats en dat had hij vooraf niet gedacht. Zijn 3.90m op hoog was van goede kwaliteit en daardoor liep hij veel punten in en uit op Johny de Zutter en Marco van Asselt.
De man van de wedstrijd was Ivo -. De atletische Groninger en 2e bij de “Sterkste Man” wedstrijd in die Provincie, won alleen de hamer en verder werden het 2e plaatsen. Niemand die zo’n sterke serie had en dus een zeer verdiende 1e plaats in deze mooie B/C klasse waar op alle fronten strijd wordt geleverd.

Uitslag
1e Ivo - 8 pnt
2e Johan Bruinsma 17 ½ pnt
3e Marco van Asselt 19 pnt
4e Johnny de Zutter 19 pnt
5e Harry Bergsma 22 ½ pnt
6e Tom Mestdagh 31 pnt
7e Wybe Zijlstra 37 pnt
8e David de Vos 37 pnt
9e Mischa Dekker 40 pnt
10e Godfried Kleynmeier 48 ½ pnt
11e Pietro Daamen 50 ½ pnt

Heleen van Dommelen (Nederlands record naar 4.25m hoog!!) en Anneke Bouma stoten steen ook even ver!!

Heleen van Dommelen bracht bij het hoog gooien het publiek, dat eindelijk dichterbij het gebeuren kwam tot enthousiasme. Van 3.75m tot en met het nieuwe record van 4.25m kon er geen enkele foutworp genoteerd worden. Een mooie hoogte, die internationaal ook gaat tellen. Anneke Bouma werd tot haar eigen verbazing 2e in het klassement en ze versloeg voor het eerst Margreet Bergsma.
Margreet vergaloppeerde zich met hoog. Met 2.90m was het voor haar gebeurd. Anneke Bouma overtrof zichzelf op dit nummer door met 3.75m nog een PR te gooien.
Ja en het verschil, was in punten niet uit te drukken. Het laatste onderdeel, het hoog werd toen beslissend.
Voor Margreet is het wel verklaarbaar. Margreet kan eindelijk weer volop trainen en dan is het logisch dat je prestaties wat achterblijven. Anneke daarentegen is de laatste tijd, zoals we uit betrouwbare bronnen vernamen, fanatiek aan het trainen.
Ja en dan blijven resultaten niet uit.

Wat unicum, bij de dames hetzelfde!!
Heleen van Dommelen en Anneke Bouma kwamen beide tot een afstand van 9.35m. Anneke in haar 1e beurt en een nieuw PR. Heleen wilde de 1e keer iets te veel en het werd een matige 8m. Gelukkig kwam ze in haar laatste beurt nog enigszins in de buurt, nee gelijk met Anneke en dus net als bij de A Klassers een gedeelde 1e plaats met de steen. Twee keer op een dag, dat komt niet vaak voor. Voor alle zekerheid werd er twee keer gemeten.
Wie het snel leert is Esmiralda Veensma. Natuurlijk blijven Steen en de caber erg moeilijk, maar nu al de dames Mika Stam en Martine van Leeuwen voor te blijven was nog niet verwacht. Drie PR’s van Esmiralda en wel op WFD, Steen en hoog. Vooral hoog leverde veel punten op en een 4e plek in het dagklassement.
Martine van Leeuwen en Mika Stam konden het niet spannender maken.We zijn dat wel gewend dat stuivertje wisselen, maar deze keer kon het niet spannender. Martine won de steen, hamer en steen, allemaal voor Mika. Mika daarentegen een record op hoog(2.60m) en…….ze toste voor het eerst de caber? Beide dames 25 ½ punt. Wat gaf de doorslag het laatste nummer. Hier was Mika Stam voor en zij werd daarmee 5e.
Dan onze twee nieuwkomers. Het vertrouwen neemt toe en de prestaties worden zienderogen beter. Loes Kulk kwam met 4 PR’s uit de strijd in Tilburg en Anja Laarhoven wist de WFD weer verder te slingeren.
Die resultaten hebben gevolgen want:
Met André Heus, de organisator van Hank, de Nederlandse kampioensschappen is afgesproken, dat ook deze beide dames en Esmiralda Veensma daaraan deel kunnen nemen. Dat betekent dat de eindlijst die u hieronder aantreft de deelnemers zijn van de finale in Hank.
Verder is er nog een Wild Card uitgereikt aan de Nederlandse kampioen discuswerpen Monique Jansen. Deze 58m discuswerpende atlete zal aan onze sport gaan ruiken en of dat ook werkelijk lukt? Onze Federatie atletes, dat weten we zeker, zullen zich duur verkopen!!
Daarover meer als we Hank gehad hebben, maar eerst komt Destelbergen en dat op zaterdag 23 en zondag 24 augustus.

Eindstand dames Tilburg
1e Heleen van Dommelen 5 ½ pnt
2e Anneke Bouma 13 ½ pnt
3e Margreet Bergsma 13 ½ pnt
4e Esmiralda Veensma 25 pnt
5e Mika Stam 25 ½ pnt
6e Martine van Leeuwen 25 ½ pnt
7e Loes Kulk 34 ½ pnt
8e Anja Laarhoven 37 pnt


Lub Wiarda, Sneek 10 augustus 2008
 
[Link niet meer beschikbaar]
 
[Afbeelding niet meer beschikbaar]

Tom ''baby face - Urbanus af'' Mestdagh op de caber
 
Kijk aan daar zijn ze al :) Nog bedankt voor je mailtje trouwens.
 
beter dan een caber ;)
 
En de grote winnaar van het evenement.

[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 
check ook de uitzending "Zinderend Zuiden" van Omroep Brabant vanavond om 19:00 uur ! met Scotfest (later ook op youtube...)
 
Ik heb alleen tv noord en at5 :(
 
ìk niet, digitaal bijna alles :)

leuke reportage, zal binnen kort wel op Youtube verschijnen...:)
 
Haha omg ik heb digitenne, alleen ik heb al die regionale niet tussen me favorieten staan.
 
Back
Naar boven