XXL Nutrition

Hoe bak met salade 'vers' houden


Bezoekers in topic

FlemishPride

Cool Novice
Lid geworden
1 sep 2011
Berichten
211
Karma
6
Lengte
1m87
Massa
90kg
Geachte,

Ik zit nu in de cutfase en ik denk eraan aan salades te eten ipv boterhammen. Enerzijds omdat ik boterhammen echt beu ben en anderzijds omdat ik mijn koolhydraten drastisch wil verlagen.
Alleen vraag ik me serieus af hoe ik die salade eigenlijk ga meenemen. Ik wil natuurlijk geen salmonella oplopen of aan de schijt geraken omdat de omgeving van het bakje veel te warm werd. Het makkelijkste is een koelbox, maar ik zie het met alle respect niet zitten om iedere dag ermee te reizen via het openbaar vervoer en dat van 7 uur tot 5-6 uur bij me te dragen.

Hoe houden jullie je salades of kip met rijst vers?
 

Hell93

Massive Warrior
Lid geworden
13 jun 2013
Berichten
18.045
Karma
1.828
Je krijgt geen salmonella van eten dat te warm wordt in een bakje, alleen als het niet goed gekookt/gebakken (kip) is.
Je kunt het gewoon in een bakje doen.
 

Turdie

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
11 aug 2013
Berichten
2.026
Karma
72
Lengte
2m
Massa
98kg
XXL heeft een thermal bag, die kan het koel houden.

[Link niet meer beschikbaar]
 

Prestigio

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
29 apr 2011
Berichten
6.676
Karma
188
Lengte
1m79
Massa
78kg
Vetpercentage
9%
inwikkelen met aluminiumfolie en een koelelement.
Je hebt ook kleinere koeltasjes die niet zo lomp zijn als een koelbox en makkelijk in een rugtas erbij passen.
 

Mushral

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
24 jul 2011
Berichten
1.203
Karma
255
Lengte
1m73
Massa
74kg
Vetpercentage
8%
Salmonella is een bacterie die in vlees o.i.d. zit en die doodgaat wanneer je het goed bakt/kookt. Dus als je bijvoorbeeld een salade of pasta met kip eet en je hebt de kip goed gebakken/gekookt kun je geen salmonella krijgen van diezelfde gebakken kip puur omdat hij een aantal uur in je tas heeft gezeten waardoor hij te warm is geworden. Met pasta's etc. kun je hem gewoon 's nachts invriezen en 's ochtends meenemen. Tegen de tijd dat je hem op wilt eten zal die wel ontdooid zijn, qua smaak is het iets minder maar je hoeft je echt geen drukte te maken over salmonella..
 

Sylve

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
2 mrt 2015
Berichten
2.839
Karma
356
Lengte
1m94
Massa
95kg
Vetpercentage
12%

RODONDO

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
7 mei 2013
Berichten
530
Karma
11
Lengte
1m80
Massa
82kg
Vetpercentage
16%
En voor een krokante salade: ijsbergsla. Deze blijft redelijk smakelijk en kan je lang bewaren in de koelkast zonder dat deze verlebberd. (bewaren in 1/2 of 1/4 dus geen hele snijden)
 

Naar boven