XXL Nutrition

Sticky Hoe gebruik je hCG in een kuur? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Hoe gebruik je HCG in een kuur?

Over HCG bestaan meestal veel misverstanden. HCG staat voor Human Chorionic Gonadotrophin en is een natuurlijk peptide hormoon wat normaal gesproken in de placenta van zwangere vrouwen wordt gevormd om andere "moederlijke" hormonen te reguleren. Het is dus geen steroide! Natuurlijk worden nu voornamelijk synthetische vormen van HCG gebruikt met de generieke naam Pregnyl. Gedurende langere of middelzware tot zware AAS kuren wordt HCG gebruikt om verkleining van de testikels (testicular atrophy) te voorkomen of weer te herstellen. Dit bevordert dan namelijk een beter herstel van de eigen testosteronproductie (en dus massabehoud) na een AAS kuur.

hcg_body.gif


Toediening van HCH heeft namelijk hetzelfde effect als het LH hormoon wat in een normale situatie de testikels aanzet tot testosteronproductie. In een wat zwaardere of langere kuur wordt de aanmaak van dit hormoon echter onderdrukt. Daarom worden je testikels in-actief en krimpen. Na je kuur wil je echter zo snel mogelijk op natuurlijke wijze testosteron aanmaken. Gekrompen testikels zijn echter niet gereed om die productie meteen weer op te pakken. Daarom is het zaak om dat probleem op te lossen VOOR je je nakuur begint. Toediening van HCG heeft echter een sterke testosteronpiek tot gevolg en eveneens een sterke aromatisering naar oestrogeen. Oestrogeen onderdrukt je axis echter ook sterk. Daarom is HCG geen geschikt middel om tijdens de nakuur te gebruiken!

Gebruik en dosis

pregnyl.gif


In de laatse 2 weken van de kuur kan worden volstaan met een dosis van 750-1000 IU HCG elke 2 dagen. Ditzelfde geldt voor de eerste week meteen na de kuur, dus nog voordat aan de nakuur met een Clomid/Nolva combi wordt begonnen. Een alternatief schema is om elke dag 500 IU te injecteren. Het gebruik van een anti-oestrogeen ook tijdens de HCG-fase is sterk aan te raden. Voor de echt lange kuren of zwaar androgene kuren verdient het aanbeveling om al eerder in de kuur om de 2 weken een weekje HCG in te bouwen met de toediening van 500-1000 IU HCG 3 x in de week.

Toediening

HCG kan zowel intramusculair (in de spier) als ook direct onder de huid worden toegediend. Dat laatste kan dan met een insulinespuitje. Dat is natuurlijk een stuk comfortabeler dan injecteren in de spier met een dikkere naald. HCG bestaat uit een poeder dat moet worden gemixed met steriel water. Steriliteit is natuurlijk heel belangrijk. Zowel het poeder als de gemixte HCG zijn gevoelig voor warmte. Na aanmaak is het dan ook maar beperkt houdbaar in de koelkast. Maximaal zo'n 30 dagen. De verpakkingen zijn meestal ampullen met een inhoud van 2500 - 5000 IU.

Enkele Tips

Voor injecties van 500 IU is het handig om gesteriliseerd (bacterievrij) water te kopen en de HCG daarmee te vermengen ipv de ampul die er bij zit. Dit omdat je dan 2500IU in 5ml hebt, wat je beter kan verdelen in 500 IU (1ml per keer dus) dan 2500 IU in 1ml (500IU in 0,2ml). Bovendien kan je het dan 30 tot 60 dagen in de koelkast bewaren. Soms wordt een zwangerschapstest gebruikt om vast te stellen of er in plaats van het groeihormoon GH (Human Growth Hormone) HCG wordt geleverd. een positieve test betekent dat je bij de neus wordt genomen! HCG is namelijk niet erg duur maar GH nog wel!

Samenvattende standaardkuur HCG

De laatste 2 weken van de AAS-kuur om de 2 dagen 750-1000 IU HCG en dan nog 1 week met dezelfde dosering doorgaan.

Zware en lange AAS kuren

Als boven omschreven in standaardkuur plus additioneel tijdens de kuur om de 2 weken 500-1000 IU 3 x in de week te beginnen in week 4 van de AAS kuur.

Elmo

****
Update 15/01/'16: deze info is meer up-to-date: https://forum.bodybuilding.nl/topics/humaan-choriongonadotrofine-hcg-werking-en-gebruik.341481/ - admin

****
 
skydirk, is I duur ? Wat vraagt I voor een consult ? Vind m Idd ook overrated en als ik heel eerlijk ben geloof ik geen zak van dat I aan zelf gebruik doet.

Galen, hier wat onderzoeken van die o conner, ben het met je eens dat een o conner van een andere orde is dan die abraham. Maar bro scien e, nee
https://www.researchgate.net/scientific-contributions/Thomas-OConnor-MD-2114695135
Daar staan precies NUL onderzoeken. Twee van die vier 'publicaties' zijn hoofdstukken uit boeken. Eentje zelf geschreven, en de andere die van Llewellyn. Die andere twee zijn niet gepubliceerd in journals, het zijn gewoon artikelen in een Word-document die hij geschreven heeft. :roflol: Dat zet je toch niet op je RG.

https://www.researchgate.net/profile/Peter_Bond9 zoek de verschillen tussen het soort publicaties van hem en die van mij.
 
Laatst bewerkt:
1607005682694.png


Dit is toch geen onderzoek.
 
Wtf, dacht dat publicaties/ onderzoeken altijd onder toezicht van een professor ging, via universiteit dan wel academisch ziekenhuishuis oid en medische dingen minimaal titel dokter nodig had, niet dus. Werpt een andere blik op onderzoeken Ed

maar goed hijs dus een dokter geen onderzoeker (daar ging het ook niet om), heb Ff 1 linkje aangeklikt ff zn boek getject ( gratis boek 😁), not bad moet ik zeggen, volgens mij heeft hij zelf ook gejuced. Zelfde als met die dokter op t kanaal van Jay Cutler. Dat zijn artsen met ervaring, no bro science ze kennen alle ins en outs.

imo doe je je tekort als je naar een arts gaat die alleen theorie kent er zelf niet aanzit. Je publicaties zien er qua lay-out strak uit 👌
 

Bijlagen

  • CA7D5991-B0DC-4C52-ABBC-50A6DABCDA78.png
    CA7D5991-B0DC-4C52-ABBC-50A6DABCDA78.png
    658 KB · Weergaven: 174
Het gaat om de inhoud van een publicatie, je titels maken niets uit. Zolang het maar aan de kwaliteitseisen en scope van een journal voldoet kan het geaccepteerd worden. En dat is maar goed ook. Titels zijn zeer zeker geen garantie voor kwaliteit en zijn daar ook echt geen vereiste voor.

Hij heeft, zoals ik al eerder aangaf, gewoon 0 publicaties. Wat overigens vrij uitzonderlijk is voor een internist. In Nederland wordt er tijdens je specialisatie tot internist (en overigens ook wel de meeste andere specialismes) verwacht dat je toch wel 2 tot 4 papers publiceert in degelijke journals. Het niveau in de VS ligt lager, dus wordt dat lang niet altijd van je verwacht. Maar even om het contrast met de situatie hier te schetsen. Academisch zou je hiermee tot de bodem behoren. Hele goede geneeskundestudenten (en dat geldt overigens ook voor overige studierichtingen) lukt het meestal ook vaak om tenminste 1 publicatie tijdens hun opleiding tot basisarts op naam te krijgen.
 
Laatst bewerkt:
skydirk, is I duur ? Wat vraagt I voor een consult ? Vind m Idd ook overrated en als ik heel eerlijk ben geloof ik geen zak van dat I aan zelf gebruik doet.

Galen, hier wat onderzoeken van die o conner, ben het met je eens dat een o conner van een andere orde is dan die abraham. Maar bro scien e, nee
https://www.researchgate.net/scientific-contributions/Thomas-OConnor-MD-2114695135
15 jaar geleden vroeg hij al 150 euro voor een consult en de eerste consult wordt er van alles gevraagd en worden de aanvraag voor een bloedanalyse ingevuld. Met die aanvraag ga je naar een labo want hij neemt zelf geen bloed. Die bloedanalyse was ook al minstens 150 euro. Daarna ga je terug op consult voor de bespreking van de bloedanalyse (ook terug 150 euro) en krijg je de voorschriften mee voor een paar maanden. Ik denk dat die consultaties nu (15 jaar later) nog een stuk duurder zullen zijn.
 
Galen duidelijk 👌

skydirk vind 150 voor n consult erg meevallen, lab dingen had ik van te voren gevraagd hier laten Prikken dus onder verzekering laten vallen ☺️. Nu ik zn prijs weet ga ik na COVID gebruik maken van zn dienst, Ben reuze Benieuwd hoe hij eea ziet.

je bent dus niet meer onder behandeling bij hem ? Vond je hem goed? Heeft i dingen gezien die andere artsen niet zagen of andere aanpak ? Zit je op trt of hrt ?
 
Galen duidelijk 👌

skydirk vind 150 voor n consult erg meevallen, lab dingen had ik van te voren gevraagd hier laten Prikken dus onder verzekering laten vallen ☺️. Nu ik zn prijs weet ga ik na COVID gebruik maken van zn dienst, Ben reuze Benieuwd hoe hij eea ziet.

je bent dus niet meer onder behandeling bij hem ? Vond je hem goed? Heeft i dingen gezien die andere artsen niet zagen of andere aanpak ? Zit je op trt of hrt ?
Jij vindt dat zijn prijs meevalt.??? Ik was toen al 450 euro kwijt voor ik mijn eerste voorschriften kreeg. Bijna 15 jaar geleden. Nu zal dit wel een pak meer kosten. Ik had hem over een ander medisch probleem aangesproken (allopecia arreata) waar ik toen mee zat en daar zat hij volledig naast. Hij verwarde het met allopecia androgenica. Zijn collega die er toen bij zat, kende het wel. Ik heb de indruk dat hij enkel hormonen en vitamines kan controleren maar dat hij daarbuiten een slechte dokter is. Ik ben na 6 maanden niet meer terug geweest bij hem. Ik had het eigenlijk ook niet echt nodig. Mijn testosteron was niet hoog maar wel normaal. Ik heb dan gedurende een paar jaar zelf wat gepruld met testosteroninjecties maar ben daar dan ook maar mee gestopt omdat je eigenlijk niet weet met wat je bezig bent. Ik heb verleden jaar mijn bloed door Dr Vollon laten controleren en ben terug begonnen omdat ik nu 62 jaar ga worden, nog een heel actief leven leid en optimale hormoon, vitamine en mineraalwaardes wil hebben. Ondertussen heeft Vollon ook gezien dat mijn DHT waarde veel te hoog werd bij testosteronsuppletie en probeert hij dat te corrigeren met een lichte dosis finasteride. Dat zou DHT verlagen en vrij testosteron moeten verhogen. Binnenkort weer bloedcontrole. Op dit forum willen de meesten weten hoe het met hun oestrogeenwaarde zit wanneer ze testosteron nemen maar niemand die zijn DHT in het oog houdt. En DHT is de boosdoener, niet oestrogeen want dat beschermt je in zekere mate tegen hartproblemen.
 
Back
Naar boven