MuscleMeat

Sticky Hoe kan ik voorkomen dat ik opgelicht word?

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
15 jaar lid
Lid geworden
7 okt 2002
Topics
1.815
Berichten
55.010
Media
3
Albums
1
Karma
3.201
Stats  
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Karma
3.201
Website
forum.bodybuilding.nl
Geslacht
Man
Eens om de zoveel tijd zien we in dit subforum of via een privébericht een melding verschijnen van leden die opgelicht zijn na een poging tot het vinden van een betrouwbare bron. Dit is natuurlijk jammer, maar nu eenmaal een gevolg van het illegaal maken van bepaalde substanties. De vraag verdwijnt niet, maar het aanbod wordt wel minder betrouwbaar. Hoewel het vanzelfsprekend onmogelijk is om als forumleiding directe aanwijzingen te geven, kunnen we wel tips geven om de kans kleiner te maken dat mensen worden opgelicht:


 1. Vraag niet openbaar naar een bron, en probeer ook geen dealers naar je toe te lokken via het plaatsen van impliciete topics.

  Oplichters lezen mee op fora en andere plaatsen en zitten te wachten op slachtoffers. Je zet een val op voor jezelf door zo onvoorzichtig op zoek te gaan naar een bron. Je weet absoluut niets over de verkoper die je contacteert en het is dus op dat moment een pure gok. De kans is dan ook groot dat je zo veel geld verspeelt.

 2. Accepteer alleen bronnen die door anderen als betrouwbaar zijn bestempeld.

  Hoe meer mensen kunnen bevestigen dat een bron betrouwbaar is hoe beter natuurlijk. Maar als niet tenminste één iemand (liefst iemand die je kent, vertrouwt, en al een tijd meedraait in het wereldje) een bron voor je kan bevestigen als betrouwbaar, dan kan je die bron beter niet accepteren en verder zoeken.

 3. Voorzichtig zijn indien 2. niet mogelijk is.

  Als je toch ergens een order plaatst waarvan de bron onzeker is, is het verstandig om eerst een klein order te plaatsen. Daarvan kan je de echtheid visueel laten nakijken, een eerste indicatie of je met een serieuze bron te maken hebt. Vervolgens kan je een groter order ook in meer dan één verzending laten sturen. Zo is het financieel verlies kleiner als zou blijken dat het om oplichting gaat. Je kan eventueel overwegen om een kuur al te beginnen nog voor een tweede verzending betaalt wordt. Zo merk je via de kuur of de werkzame stof aanwezig is, en kan je wat later de rest van de kuur laten verzenden.

 4. Dubbel zo voorzichtig als het gaat over human grade producten.

  De realiteit is dat er als gevolg van de illegaliteit fake AAS op de zwarte markt komen. Human grade (HG) producten hebben de voorkeur omdat er voor oplichters meer aan te verdienen valt. Als je HG producten wilt dan moet je dubbel zoveel vertrouwen hebben in je bron, en het visueel controleren van de echtheid speelt ook een veel belangrijkere rol. Het is zelfs mogelijk dat eerlijke bronnen zonder het zelf te beseffen fake HG producten verkocht hebben. Dus daarom is vertrouwen niet voldoende. Als gebruiker moet je zelf verpakkingen controleren of laten controleren. Als je het kan betalen en de mogelijkheid hebt om producten te laten testen kan dat meer zekerheid bieden.


Hoe vind ik als leek en beginner dan een betrouwbare bron?


Leer zoveel mogelijk mensen in het wereldje kennen. Zorg dat mensen vertrouwen krijgen in jou en weten wie je bent. Maak vrienden en stel je altijd eerlijk op tegenover iedereen. Een goede bron komt het liefst in contact met nieuwe klanten via mensen die hij al vertrouwt. Met het nodige geduld kom je vanzelf bij een betrouwbare bron uit zonder dat je grote risico's hoeft te nemen.


Aanvullende tips voor deze sticky mogen steeds via een (privé) conversatie verstuurt worden.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Naar boven