AndroidHealthClinic

Hoe verklaren gelovigen andere planeten ? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Gisteren sprak er nog iemand over op NOVA. Als er leven (of overblijfselen van leven) op Mars gevonden wordt (worden) dan is dat weer een belangrijk teken dat we als aarde en mensheid helemaal niet zo belangrijk zijn en we eerder een toevallige gebeurtenis zijn te midden van alle andere planeten en andere levensvormen.

In dat geval stelt de mens voor God (als we er even vanuit gaan dat die bestaat) dus echt geen reet voor, en zijn we gewoon het zoveelste 'experiment' voor hem.

ook gezien, , niet alleen gelovigen worden geownd, maar ook al die simpele narrowminded mensen die zeggen dat er nergens anders in het universum leven(kan) zijn.
 
sciencevsreligion.jpg


mwahaha
 
Om ons geloof te testen. Net zoals God botten van dinosauriërs in de grond heeft gestopt. Satan heeft de evolutietheorie bedacht.

hahahahhahahahhaha :roflol: :roflol: :roflol: geniaal :D
 
Ik zie niet in waarom het bestaan van andere planeten in het licht van de bijbel een probleem zou zijn. Het past wellicht zelfs wel goed in het plaatje; zonder bijvoorbeeld Jupiter, die een fiks deel van het ruimtepuin voor ons incasseert, had het leven op aarde er heel anders (of niet) uitgezien.
Dit heeft god dan van te voren maar mooi gezien in zijn zelfgemaakte universum!

@snoob: de filosoof Karl Popper heeft ook dingen in dergelijke strekking behandeld, zoals in je strip naar voren komen. Alleen is de wetenschap in zijn visie niet in staat om dergelijke lichthoeveelheden te produceren. De wetenschap is als een donkere man met donkere kleding in een donkere kamer, die op zoek is naar een zwarte hoed. :D Maar goed, dat het duidelijk moge zijn dat het wellicht nog zwakke schijnsel van de wetenschap, het sterkste is dat we hebben en oneindig veel sterker dan 'het licht van de wereld' zoals we het op de ergerlijke posters op stations door heel Nederland zien aangeprijst als een Tell Sell reclame voor het oplossen van je problemen!
 
Zijn er geen leuek intepretaties over dit onderwerp in de bijbel/ dat ding van moslims te vinden ? :D
 
Dat ding heet de Koran meisje! Pas op wat jij zegt je weet...

Meld je maar aan bij het A'dams politiekorps, krijg je een vrije vertaling.
 
Wat dacht je er van dat je eens zelf 'dat ding van de moslims' of een bijbel ging lezen. Ook al zal je zeer weinig vinden in die religieuze geschriften dat ook maar enig raakvlak heeft met de huidige wetenschappelijke kennis. Het is allemaal van een sprookjesachtige kwaliteit en in sprookjes geloven de meesten hier ook niet meer sinds hun kleutertijd.
 
Of wat dacht je van we leven in een vicieuze cirkel;

waarin de mensheid telkens weer een kans kreeg zich te bewijzen en
de geschiedenis zich in alle melkwegstelsels en triljarden en meer planeten herhaalden en keer op keer faalden;

nu zijn we op deze planeet terrecht gekomen waarin we WEER Jezus aan het kruis hebben genageld en hij maar moest boeten voor onze zonden en dit WEER niet geholpen heeft; daar wij heden allemaal verloren zijn door de verlokkingen van satan’s vuile bedriegelijke illusies en andere ‘verraderlijke’ Goden; het zal ook maar nog hooguit een paar eeuwen duren of geschiedenis herhaalt zichzelf, de mensheid verwoest de planeet met honger, oorlog en haat.

Gevolg: over een aantal eeuwen start God een nieuwe poging tot een creatie van gods volk.

Tussentijds vindt het teveel moeite om die andere misbaksels van planeten en melkwegstelsels op te ruimen omdat tot nu toe nog nooit zijn mensheid heeft voldaan aan de verwachtingen van God want telkens dat technologie verder ontwikkelde had de mensheid weer gefaald en starte de circel opnieuw.
 
Laatst bewerkt:
Dat ding heet de Koran meisje! Pas op wat jij zegt je weet...

Meld je maar aan bij het A'dams politiekorps, krijg je een vrije vertaling.

Ja sorry moest ff snel reargeren en kwam eventjes niet op de naam.. :o
@ EricR ken de Bijbel en zou graag een keer de koran lezen, maar weet niet of je wel zo gemakkelijk aan een fatsoenlijk vertaalde koran kan komen. :D gewoon om je eens te verdiepen in religies van anderen.
 
Waarom ?? verdiepen in religie...zinloos.

Je gaat je toch ook niet verdiepen in hans & grietje.
 
Gewoon, zodat je ook een keer met wat meer verstand en inzicht met anderen over hun religie kan praten ipv te snel conclussies trekken. Ben ook erg onder de indruk van dat hele geboorte-dood-wedergeboorte idee van Boedha meen ik, maar heb daar totaal het verstand niet van om daar ook maar iets over te kunnen zeggen. Lijkt wel op dat karma systeem op DBB toen de negatieve karma er nog was. Doe je goed kom je hoger, doe je slecht ga je achteruit. :D
 
Gewoon, zodat je ook een keer met wat meer verstand en inzicht met anderen over hun religie kan praten ipv te snel conclussies trekken.



Wil je ook wat van me leren over vampirisme/sanguinarianisme?
 
Waarom ?? verdiepen in religie...zinloos.

Je gaat je toch ook niet verdiepen in hans & grietje.

Ben ook dol op sprookjes, ken ze allemaal :D
 
Gewoon, zodat je ook een keer met wat meer verstand en inzicht met anderen over hun religie kan praten ipv te snel conclussies trekken.

Ik maakte maar gein. :)

Maar dan nog...over religie praten/discussieren blijft zinloos zolang die mensen daadwerkelijk geloven dat het allemaal echt is...en daar verander jij niks aan.
Mensen willen nu eenmaal zich zelf graag voor de gek houden om wat voor reden dan ook.
Ben er ook van overtuigd dat 50% van alle "gelovigen" er zelf ook geen zak van geloven maar het komt ze gewoon goed uit.
 
Hoe verklaren gelovigen andere planeten?

"Het staat geschreven"


voor de mensen die Hans Teeuwen kennen :D
 
Hoe verklaren gelovigen andere planeten?

"Het staat geschreven"


voor de mensen die Hans Teeuwen kennen :D

Daarom heb ik altijd een boekje bij me waarin staat geschreven; "God bestaat niet" :P

Zoiets toch ? :D Iig iets in die richting..
 
Back
Naar boven