Hangt van de verhoudingen af.
Eet je bij je ouders thuis?
Vraag eens hoeveel pasta ze erin gooien. Kijk eens mee.
Stel ze nemen 300 gr pasta (normaal is 100 gram per persoon al eten de meeste "hollanders" maar zo een 50-60 gram.
Dan per persoon 100 gr gehakt al nemen de meeste gezinnen 250 gram voor 2 volwassenen en een kind.
1 pak groenten... al zou het bij ons 500 gr per 2 personen zijn. De meeste mensen pakken 500 gr voor 4 personen.
Dan vaak 1 pot saus en de meesten...
een zakje.
Als je dan naar een gemiddeld gezin kijkt van 4 personen
ca. 300 gr pasta (ruim gerekend) = 1050 kcal
ca. 300 gr gehakt-400 gr (400 nemen en ruim gerekend)= ca 800 kcal (geen boter erbij want gehakt kan je prima rul bakken zonder.
1 pak groenten a 500 gr = ca. 100 kcal
1 pot basis saus a 40 kcal per 100 gr (potten zijn vaak 400 gr) = 160 kcal
optellen en delen door 4 is ca. 530 kcal.
Maar ja... het is een schatting voor een doorsnee normaal gezin. Niet een portie die een sporter of iemand die aan wil komen eet.
Let dan ook wel op. Velen mikken er nog kaas op....
edit:
Op zoek naar Knorr Mix voor spaghetti? Dit product vind je in het grote assortiment van Albert Heijn. Bestel direct online!
www.ah.nl
zie hier een zakje.. als je alles volgens recept maakt kom je op ca. 580 kcal uit per portie.
Is mijn geschatte berekening zo slecht nog niet