MuscleMeat

Hogere hartslag in rust op trainingsdagen

Bezoekers in dit topic

Lid sinds
17 jan 2024
Berichten
3
Waardering
0
Lengte
1m76
Massa
77kg
Hoi allemaal
Eind vorig jaar had ik ineens een hogere hartslag in rust op mijn trainingsdagen. Ik heb dat volledig laten checken door huisarts/cardioloog met de nodige bloedtesten/inspanningstesten.
In mijn bloedresultaten konden ze niets speciaal halen (enkel dat ik blijkbaar een zeer lage cholesterol waarde heb waarvoor ik trouwens geen medicatie of dergelijke neem). Uit de inspanningstest konden ze wel zien dat ik zeer traag recupereer na de inspanning.

Cardioloog zegt dat ik geen conditie heb en dit wellicht mede hierdoor komt. Van mezelf weet ik dat ik vrij snel gestresseerd ben maar dat is al heel mijn leven zo. Haar advies was: ofwel stop je met trainen ofwel moet je vroeger op de dag trainen. stoppen is geen optie want dit is mijn uitlaatklep.

Ik nam een tijdje Metarelax (magnesium supp). In deze periode stabiliseerde mijn hartslag.
Mijn metarelax is op en daar is de hoge hartslag terug. Of het iets met elkaar te maken heeft weet ik niet.

ter info: ik heb snachts een hartslag van ongeveer 80 ipv de gebruikelijke 69 a 70. Ik ben 1m76 en weeg 77 kg (39j oud). trainen doe ik 3x per week en dit al sinds 2019. Toen trainde ik 5a6x week, ondertussen afgezwakt naar 3x per week. Het ene programma is meer kracht gerelateerd en het andere met wat meer cardio. ik heb een zittende job.

MIjn vraag: zijn er ng mensen die dit ineens ervaren? wat hebben jullie er mee gedaan?
 
Ik drink al jaar en dag 2 kopjes koffie smorgens. Nooit last van gehad.
 
Ben ermee bezig maar vroeg mij gwn af of dit een veel voorkomend iets was.
 
Back
Naar boven