AndroidHealthClinic

Homegym semi budget

Bezoekers in dit topic

Panda

Novice
Lid geworden
3 jul 2018
Berichten
3
Karma
0
Beste allen,

Al een tijd ben ik bezig om een homegym samen te stellen. Lees al een tijd mee op dit forum om inspiratie op te doen. Ben zelf eigenlijk een beginner qua gewichten, de perioden waarin ik niet heb getraind zijn langer dan de perioden dat ik wel heb getraind, sinds kort ben ik weer begonnen. Wil het redelijk budget houden, zeker omdat ik niet verwacht dat ik een gigantisch beest zal worden op den duur. Alles bij elkaar wordt het eigenlijk al een behoorlijk bedrag vind ik zelf, maar ach een aantal jaren gym abo kost ook wat. Had al een poos marktplaats in de gaten gehouden, maar in mijn regio is er weinig aanbod. Wat vinden jullie hiervan:

- Half rack met lat pulley van Workoutsupply voor 313,60 euro
https://www.workoutsupply.nl/kracht...-rack-met-lat-pull-uitbreiding-lf161hrlp.html
Graag wil ik een half rack met lat pulley, had reeds op fitness seller gekeken maar een Megatec of Barbarian is mij wat te prijzig. Een half rack lijkt mij handig omdat je niet telkens onhandig je barbbell hoeft te verplaatsen wanneer je wilt deadliften.

- Marbo trainingsbank MS-L101 of MS-L102 voor 129 euro met leg-lift accessoire voor 49 euro
https://www.fitness-seller.nl/marbo-trainingsbank-ms-l101/
https://www.fitness-seller.nl/marbo-trainingsbank-ms-l102/
Verstelbaar bankje, belastbaar tot 300 kg zo te lezen en handig zo'n leg-lift accessoire lijkt mij. De bankjes lijken mij identiek, is het enige verschil dat 102 in lengte kleiner is? Weet niet wat handiger is, ik denk 102? En neem aan dat de bench wel past bij de half rack? Lastig om te controleren eigenlijk. Heeft iemand ervaring met de leg-lift accessoire?

- Barbbell 185 cm voor 95 euro
https://www.fitness-seller.nl/olympische-halterstang-185-cm/
Zocht een compacte barbbell voor in de garage die verder ook nog past in de half rack. Moest nog best lang zoeken, dacht eerst aan de 180 cm barbbell van helisport, maar kwam erachter dat het dan lastig gaat worden met de opleghaken ivm totale lengte van de halfrack en greepbreedte van de barbbell.

- Hastings rubberen olympische tri-grip schijven, in totaal 120 kg voor 297,01 euro
https://www.helisports.nl/gewichten/halterschijven.html
Momenteel in de aanbieding bij helisports. Deze rubberen schijven zijn nu even duur als de rubberen schijven van workoutsupply. Maar dit leek mij een merkje (geen idee of dit wat zegt over een schijf). De meest goedkope rubberen schijven van helisport zijn hoekig, die leek mij niet zo handig bij deadliften. Keuze voor rubber is vanwege minder geluidoverlast. Las verder nog ergens een verhaal over afbrokkelende coating van gietijzeren schijven, dus dit blijft wat langer nieuw uitzien.
Wat vinden jullie van eventueel het idee om een set bumperplates van 15 kg te doen ipv de Hastings rubberen schijf van 15 kg, kost ongeveer 23 euro extra. Lijkt mij wat meer geluid te dempen bij deadliften. Weet niet of dit veel scheelt?

- Verder bij workoutsupply nog wat kabelgrepen, halterschijven standaard, jaw locks, set olymp dumbbells en misschien nog riempje van fitness seller https://www.fitness-seller.nl/iron-force-nylon-powerlift-riem/ (zijn deze goed?). Heb de neiging om uit te geven bij workoutsupply, omdat boven de 500 euro het gratis bezorgen is, daaronder is het voor mij 29,90 euro..:p

Heeft iemand nog suggesties of wellicht een veel beter alternatief in ongeveer dezelfde prijscategorie?

Met vriendelijke groet,
 
Ik zie dat niemand hier heeft op gereageerd. Nog advies nodig?
 
Back
Naar boven