- Lid geworden
- 25 okt 2009
- Berichten
- 1.699
- Waardering
- 232
- Lengte
- 1m68
- Massa
- 75kg
- Vetpercentage
- 20%
Yo,
Voor m'n eetschema eet ik dagelijks rond middagstijd en nog eens om 3 uur 150 g zilvervliesrijst & 100 g kipfilet.
Ik bereid het meestal als volgt:
1) Rijst koken
2) Groenten snijden (hangt ervan af, uien/brocolli/champignons/wortels/paprika; meestal een combinatie van 3 hieruit)
3) Kipfilet afwegen en in blokjes snijden (hangt standaard geen vet meer aan)
4) 2 & 3 in een pan gooien met olijfolie; braden tot gaar
5) Rijst erbij en eten maar (of in een potje en koelkast in voor op school)
Ik heb de laatste tijd geëxperimenteerd met het marineren van de kipfilet met sojasaus/olie & knoflookkruiden (laten intrekken) en/of het toevoegen van sojasaus/olie aan de pan voor een betere smaak maar ik krijg die smaak er gewoon niet door. Erger nog, de geur is wel lekker maar ik krijg de smaak gewoon niet in de kip/groenten.
Hebben jullie enige tips of tricks waardoor dit wel kan? En zijn er andere combinaties waardoor het vlees en de groenten wat sappiger worden doch niet aan voedingswaarden zullen verliezen?
Alvast bedankt!
P.S: Zal de volgende keer als ik kook eens een fotootje online gooien
Voor m'n eetschema eet ik dagelijks rond middagstijd en nog eens om 3 uur 150 g zilvervliesrijst & 100 g kipfilet.
Ik bereid het meestal als volgt:
1) Rijst koken
2) Groenten snijden (hangt ervan af, uien/brocolli/champignons/wortels/paprika; meestal een combinatie van 3 hieruit)
3) Kipfilet afwegen en in blokjes snijden (hangt standaard geen vet meer aan)
4) 2 & 3 in een pan gooien met olijfolie; braden tot gaar
5) Rijst erbij en eten maar (of in een potje en koelkast in voor op school)
Ik heb de laatste tijd geëxperimenteerd met het marineren van de kipfilet met sojasaus/olie & knoflookkruiden (laten intrekken) en/of het toevoegen van sojasaus/olie aan de pan voor een betere smaak maar ik krijg die smaak er gewoon niet door. Erger nog, de geur is wel lekker maar ik krijg de smaak gewoon niet in de kip/groenten.
Hebben jullie enige tips of tricks waardoor dit wel kan? En zijn er andere combinaties waardoor het vlees en de groenten wat sappiger worden doch niet aan voedingswaarden zullen verliezen?
Alvast bedankt!
P.S: Zal de volgende keer als ik kook eens een fotootje online gooien