MuscleMeat

Hulp nodig bij password


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 0)

avg

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
2.172
Waardering
63
Ik heb een password zitten in een laptob een toschiba enkel weet ik het password er niet meer van. Weet iemand hoe ik dit op kan lossen het ww zit in de bios en komt de bios niet meer in.
 

Guest

Gargantuan Beast
+15 jaar member
Lid geworden
19 mei 2002
Berichten
33.747
Waardering
1
Heb je hem gestolen of zo?
 

Smalluser

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
1.088
Waardering
1
BIOS >> password >> disabled.

Groet Smalluser :thumb:
 

avg

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
2.172
Waardering
63
Het probleem is dat ik niet in de bios kan komen om hem te disabelen. En het is een laptob een gewone pc heb je het ww zo ervan uit.
 

KaLe

Mommy's little monster
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
26.155
Waardering
412
Lengte
1m69
Massa
95kg
Originally posted by smalluser
BIOS >> password >> disabled.

Groet Smalluser :thumb:
`

ging dat maar zo makkelijk smalluser... hij heeft dat password ook nodig om in de bios te komen ;)

hier een tweetal probeersels:

- probeer het biospassword te omzeilen met ctrl+alt+esc of ctrl+esc

- als je de laptop kan openmaken, ff het batterijtje loswippen en terugzetten, word de boel geresset. (wel even statisch ontladen voordat je in een pc begint te rommelen, dus ff iets van ijzer zoals een cv aanraken met je vingers). Meestal zitten er in Toshiba's een knoopcelletje (ronde platte batterij), dus die ff loshalen en na 15 a 30 minuten weer terugzetten.

Suc6!
 

M@k@vElI

Cool Novice
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
185
Waardering
0
Kijk op internet naar instellingen van het moederbord.
Er zit namelijk altijd een jumper op die je anders moet zetten zodat het wachtwoord word uitgeschakeld
 

Anoniem1001

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
789
Waardering
221
Lengte
1m80
Massa
96kg
Originally posted by KaLe
`

ging dat maar zo makkelijk smalluser... hij heeft dat password ook nodig om in de bios te komen ;)

hier een tweetal probeersels:

- probeer het biospassword te omzeilen met ctrl+alt+esc of ctrl+esc

- als je de laptop kan openmaken, ff het batterijtje loswippen en terugzetten, word de boel geresset. (wel even statisch ontladen voordat je in een pc begint te rommelen, dus ff iets van ijzer zoals een cv aanraken met je vingers). Meestal zitten er in Toshiba's een knoopcelletje (ronde platte batterij), dus die ff loshalen en na 15 a 30 minuten weer terugzetten.

Suc6!

Werkt niet met de bios, en zeker niet met de comp's van tegenwoordig.

Opstarten met de DEL toets ingedrukt. kom je in de bios settings. daar kan je de defaults laden of bij supervisorwachtwoord het wachtwoord meestal kraken met 1 2 3 4 5 6 7 8 9 enter.

Anders heb je een probleem. (waarom staat er een wachtwoord in je bios)

Zijn voor gewone wachtwoorden van windows dingen te downloaden waarmee je alle wachtwoorden kan zien die in de pc staan. Ze staan ook ergens diep in het register.

succes
 

KaLe

Mommy's little monster
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
26.155
Waardering
412
Lengte
1m69
Massa
95kg
werkt zeer zeker wel! is voor mij ook niet de eerste keer dat ik dat heb gedaan ;)
 

avg

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
2.172
Waardering
63
Originally posted by Olimantado
Heb je hem gestolen of zo?

Ja, ik heb de eigenaar ook al gebeld want het nummer stond op de labtop maar hij wil me het wachtwoord niet geven. :( :( :( :(
 

Guest

Gargantuan Beast
+15 jaar member
Lid geworden
19 mei 2002
Berichten
33.747
Waardering
1
Originally posted by avg


Ja, ik heb de eigenaar ook al gebeld want het nummer stond op de labtop maar hij wil me het wachtwoord niet geven. :( :( :( :(


Misschien zijn adres opzoeken en de harde middelen gebruiken om in extremis toch nog het wachtwoord te kunnen bemachtigen... :D
Als je zegt dat je een bodybuilder bent geeft hij het misschien wel direct!!!
 

Anoniem1001

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
789
Waardering
221
Lengte
1m80
Massa
96kg
Originally posted by KaLe
werkt zeer zeker wel! is voor mij ook niet de eerste keer dat ik dat heb gedaan ;)

Werkt niet met een BIOS, dat is een eprom met een vast geheugen.

Die kan je alleen reseten met bv een magneet maar niet kortsluiten door de bat te vervangen of er uit te halen. Anders was het wel heel lastig bij ons op het werk of juist heel makkelijk. Nadeel als je een bat wissel is alles weg maar als je niet in een pc kom gewoon ff de bat er uit halen.
Handig als je een pc steel bij een bedrijf en je kan zo makkelijk alle wachtwoorden omzeilen.
 

Bovenaan