AndroidHealthClinic

Iemand die me op weg kan helpen met wat medische klachten?

Bezoekers in dit topic

Valandinz

Freaky Bodybuilder
Elite Member
Relnicht
10 jaar lid
IG Beheerder
Lid geworden
4 feb 2012
Berichten
4.526
Waardering
4.834
Lengte
1m84
Há DBB'ers.

Sinds oktober '21 heb ik van de ene op de andere dag ineens geen spiersensatie meer in m'n rechterbuik, ter hoogte van heup t/m begin stukje ribben.
Als ik m'n buikspieren aanspan, voel ik alleen links en in het midden de spiercontractie, rechts voel ik geen samentrekking meer, bij de obliques voel ik dus niks qua contractie en uberhaupt geen gevoel 'binnen'. De huid zelf voel ik natuurlijk nog wel.
Dit geeft permanent een soort dof, tintelend en drukkend gevoel aan m'n rechterkant buik, is echt heel irritant tijdens het sporten, slapen, lopen en zitten ga maar door, want gevoelsmatig krijg je gewoon geen steun meer vanuit die kant, in werkelijkheid natuurlijk wel.
Ze spannen nog wel aan verder, als ik m'n hand er op leg voel ik wel dat m'n buikspieren aanspannen, is een beetje lastig te omschrijven in woorden, hopelijk snappen jullie wat ik bedoel.

Begin november kreeg ik vervolgens ook nog eens last van gigantische darm/buikkrampen en aanhoudende koorts/griep.
Toen was ik inmiddels wel in behandeling bij de huisarts, dat loopt nu 2 maanden. In die tijd van alles gedaan, bloedtesten, buikoverzichtfoto, CT-scan, echo's, maar komt allemaal met goede resultaten. (Gelukkig natuurlijk :P)
Enige opmerkingen waren licht verhoogde leverwaarden (ALAT 87 IU/L) en licht verhoogde ontstekingswaarde (CRP 49 mg/L) en een niersteen links (waar ik geen last van heb) dus daar is niet echt iets bijzonders uit gebleken.
Dat gezeik met m'n darmen konden ze verklaren en dat hebben ze inmiddels gefixed, dus van de pijn ben ik gelukkig af.

Wat de dokter nu overweegt is ACNES (https://www.mmc.nl/solvimax/aandoeningen-en-behandelingen/buikwandpijnsyndroom-acnes/) en wilt me doorsturen naar een manueel therapeut om daar nog even naar te laten kijken.
Gezien ik d'r nu al een tijd mee loop en het me wel echt in de weg begint te zitten, hoop ik dat dit misschien bij een van jullie een belletje gaat rinkelen..

Hoor graag of jullie tips hebben, dan kan ik dat overleggen met de arts, want die weet het inmiddels ook ff niet meer :p
Verder is het ook echt een raar probleem en kan op internet ook niet echt goed vinden wat het überhaupt kan zijn.
Zal vast niks ernstigs zijn verder, maar zit me dus wel behoorlijk in de weg.
 
Laatst bewerkt:
en wat gaat die manueel therapeut aan ACNES doen? Volgens mij wordt er bij dit probleem gewerkt met een lokale injectie om de zenuw te verdoven die hier verantwoordelijk is.
 
en wat gaat die manueel therapeut aan ACNES doen? Volgens mij wordt er bij dit probleem gewerkt met een lokale injectie om de zenuw te verdoven die hier verantwoordelijk is.

Denk dat ik het een beetje verkeerd verwoord heb, het zijn twee opties die los staan van elkaar.
Eerst de manueel therapeut om te zien of die nog iets kan proberen / achterhalen, dan een doorverwijzing naar een specialist in het ziekenhuis en kijken of het e.v.t. ACNES is.
Ben er zelf niet helemaal van overtuigd gezien het geen echte 'pijn' is die ik ervaar. Meer dus gewoon een dof, drukkend gevoel. Een beetje als een permanent slapende hand/voet maar dan m'n rechterbuik/zij.
 
Back
Naar boven