Fitness Seller

Ik ben veel te dik en wil graag een recomp doen.

Users who are viewing this thread

veelstedik

Novice
Lid geworden
8 dec 2020
Berichten
4
Karma
2
Lengte
1m83
Massa
140kg
Vetpercentage
40%
Hoy ik ben veelstedik,

en ik ben veel te dik. Ik plaats dit hier om kennis te maken met de forum en jullie om hulp te vragen.
Ik heb al heel mijn leven problemen met mijn gewicht. Ik heb namelijk constant honger, half uur na het eten heb ik weer honger.
het maakt niet uit of het nou een hoge carb maaltijd was of proteine, gezond of ongezond. ik heb gewoon weer honger. (Ik heb adhd en neem concerta, wat zogenaamd mijn honger weghaalt, mijn etenslust merkt geen verschil of ik het neem of niet)
Nou heb ik meerdere keren geprobeerd af te vallen door veel te sporten en echt op mijn voeding letten.
grote maaltijden met bijv alleen eiwit, kalkoen spek en cherry tomaatjes, die ik dan weer meerdere keren eten, of soep maaltijd die niet veel calorieen hebben zodat ik weer kan eten.
dan gaat het even soort van goed maar dan krijg ik weer een blessure,
heb er al inmiddels meerdere:
schouders, linker knie en onderrug.
in de sportscholen deed ik vaak krachttraining met langzaam opbouwend gewicht dus eerst een maand max 70% reps op 15-25 per set, en dan weer langzamerhand opbouwen.
dan heb ik uit het niets een blessure nooit iets wat ik op het moment aan het trainen was.
dus dan kan ik niet meer sporten en wordt ik weer depressief en heb ik het gevoel dat het allemaal niet uitmaakt.
dan ga ik weer voor mij doen normaal eten, kom ik weer 10 kilo aan boven wat ik was afgevallen.
Vorig jaar was ik het zat en heb toen wat extra sterke supp geprobeerd voor het eerst. 250te/250mast/500bold.
ik ben namelijk ook bang voor overtollig huid dus dacht van, ik kom hiermee spieren aan en verlies vet.
nou ging mijn bloeddruk van +-120/80 naar +-174/110 en kon letterlijk niet meer lezen van de druk op mijn ogen. ( heb nu medicatie maar mijn bloeddruk is nooit meer terug gegaan naar hoe het was)
nu met de quarantaine, ben ik nog verder in de diepte gezakt en weeg nu 145 kg soms meer soms minder kan zomaar 5 kilo van een dag op de ander schelen.
nou moet ik er bij zeggen dat 183 cm 25 jaar oud en +- 145kg ben. het meest dunne wat ik in de afgelopen 10 jaar ben geweest was 110 en toen had ik geen buik maar was niet dun.


Nou komt mijn vraag:

Hoe realistisch is het voor mij, om binnen 1.5 jaar een soort van normaal gewicht te behalen, en hopelijk genoeg spier aankom om geen overtollig huid te hebben?
ik ben tot alles toe in staat om dit te realiseren.
 

CityTrip

Colossal Buffalo
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
28 nov 2007
Berichten
304
Karma
129
Lengte
1m88
Massa
112kg
Vetpercentage
13%
Zou eens dokter afspraak maken misschien werkt je schildklier te snel
 
OP
V

veelstedik

Novice
Lid geworden
8 dec 2020
Berichten
4
Karma
2
Lengte
1m83
Massa
140kg
Vetpercentage
40%
Zou eens dokter afspraak maken misschien werkt je schildklier te snel
hartelijk bedankt voor je reactie, ik ben jammer genoeg al naar een hormoon specialist geweest waar ik 3 maanden op moest wachten zodat hij kon zeggen tegen mij(zonder bloed onderzoek) dat ik mijn puberteit moest afwachten en dat ik gewoon minder moest eten. dit was 12 jaar geleden ongv
 

Col_inc

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
20 jan 2017
Berichten
4.590
Karma
4.958
Lengte
1m78
Massa
104kg
Vetpercentage
9%
Als je niet afvalt eet je gewoon te veel. Probeer elke week een beetje te verminderen, begin als eerst met water drinken scheelt al een hoop calorie's.
 

Portonia1

Ripped Bodybuilder
Podcast meister
Lid geworden
9 jan 2014
Berichten
3.737
Karma
5.380
Lengte
1m90
Massa
100kg
Vetpercentage
14%
Zou eens dokter afspraak maken misschien werkt je schildklier te snel

Te snel en dan moeilijk kunnen afvallen/ zo dik zijn?


Hoe realistisch is het voor mij, om binnen 1.5 jaar een soort van normaal gewicht te behalen, en hopelijk genoeg spier aankom om geen overtollig huid te hebben?
ik ben tot alles toe in staat om dit te realiseren.
Het is zeker realistisch om in 1,5 jaar een normaal gewicht te behalen.
 

marina1975

Never give up!
Moderator
Elite Member
Lid geworden
3 feb 2013
Berichten
30.727
Karma
15.112
Lengte
1m68
Het is realistisch maar je moet niet te snel willen. Je hebt een goed voedingsschema nodig en vooral geduld. Niet een crash schema en middeltjes.
Het is ook normaal dat je honger hebt bij afvallen. Maar het is ook normaal dat Als jij eenmaal gewend bent zoveel te eten dat je ichaam erom vraagt. Je lichaam went er nu eenmaal aan. Het is alleen aan jou om weerstand te bieden en ook strict te zijn.
Ik ken ook iemand die zonder sporten van 145 naar 115 is afgevallen in 1 jaar puur op voeding en wandelen. Hij kon niet sporten maar dus wel een uur wandelen per dag.

Dus je moet in kaart gaan brengen wat je eet. Je onderhoud bepalen (alhoewel dat ook lastig is vanwege je overgewicht). En dan ook echt een goed schema maken en je daaraan houden. Kijk hier even mee en vraag het als je vragen hebt.

Hou er ook rekening mee dat door je overgewicht een blessure best snel kan opkomen. Bij een persoon op gezond gewicht kan een verkeerde beweging wat ongemak geven maar met een zwaarder gewicht kan dat al snel "mis" gaan. Snap je?
Dus met trainen. Richt je dan wel op een goede uitvoering van oefeningen. Ga niet overmatig en extreem lang sporten. Maak ook hiervoor een schema.
Zorg vooral dat het leuk blijft.

en dat geld ook met voeding. SChrap niet alles wat je lekker vind, maak het niet te laag in kcal, ga niet crashen, ook dit moet je haalbaar maken en met kleine stappen omlaag. NIet in 1 klap. Je lijf moet wennen en jij ook. Je bent ook niet in ene dik geworden... dus het afvallen zal ook een lange adem nodig hebben.
Het is moeilijk... maar zeker doenbaar. Met geduld en strict zijn.
 
Laatst bewerkt:

tymboo

Colossal Veteran
Elite Member
Challenge Winner
+10 jaar member
Lid geworden
12 jun 2007
Berichten
15.671
Karma
10.032
Lengte
1m87
Massa
120kg
Welkom, en wat goed van je dat je aan de slag wilt gaan.
Ik denk dat er een aantal zaken is die je eerst voor jezelf op een rijtje moet hebben, daarom stel ik onderstaande vragen. Wellicht kan je die beantwoorden?

Allereerst voeding: hoeveel calorieën krijg je nu echt binnen, hoeveel verbruik je er en hoeveel moet je dus eten en bewegen om af te vallen? Kijk daarvoor hier https://forum.bodybuilding.nl/topics/hoe-bereken-ik-mijn-energiebehoefte.34649/ en hier https://forum.bodybuilding.nl/topics/waar-kan-ik-voedingswaarden-vinden.24805/

Op het gebied van training: welke blessures hebben we het over? Zijn het echte blessures of 'pijntjes'? Wat bedoel je met '70% reps op 15-25 reps per set'? Is dat überhaupt een schema? Heb je al eens een simpel beginnersprogramma in de richting van Stronglifts of Rippetoe geprobeerd en dit ook langere tijd consistent vol gehouden? Weet je überhaupt waar ik het over heb als ik die begrippen noem?

Waarom ben je aan de anabolen gegaan? Alleen uit frustratie of speelt er meer? Voortgekomen uit je ADHD waardoor je moeite hebt met oorzaak en gevolg? Uit pure frustratie de spuit er in rammen terwijl je eigenlijk nog geen idee hebt waar je mee bezig bent, overal in faalt, telkens blessures krijgt, weer begint en weer stopt, ook nog eens gecombineerd met ADHD, is een zeer slechte basis voor enhanced gaan. Je problemen verdwijnen niet als sneeuw voor de zon.

Als laatste lijkt in je hele tekst door te sijpelen dat er meer aan de hand is. Ik proef dat het overgewicht misschien ook veroorzaakt wordt - en zo ja, ongetwijfeld ook weer versterkt wordt - door depressieve gevoelens, besluiteloosheid, van de hak op de tak springen (allemaal in zekere mate te linken aan ADHD). Dit benoem je al min of meer. Heb je moeite om iets langere tijd vol te houden? Heb je een baan, studie, vriendin, bepaalde succeservaringen in het leven? Wat heb je gedaan om dat te laten slagen? Weet je van jezelf wat je moet doen om je goed te laten voelen? Heb je enig relativeringsvermogen?

Veel vragen, maar ik heb het idee dat er meer achter zit als ik je verhaal zo lees.
 

RonReves

Ripped Bodybuilder
Lid geworden
20 nov 2019
Berichten
3.665
Karma
3.357
Lengte
1m87
Massa
93kg
Vetpercentage
12%
Tussen de 25 jaar en anderhalf jaar
Reken maar op 25 jaar om al je bad habbits af te leren, duurt meestal langer om iets af te leren dan aan te leren.
Daarnaast heb je een mega achterstand wat fysieke prestaties betreft op leeftijdsgenoten die wel ' gezond ' hebben geleefd.

Hoe zit het met jouw cardio ?
Kun je wandelen? Zwemmen of fietsen?

Waarom wil je dit eigenlijk? Want als je het echt wil, had je het niet zo uit de hand laten lopen, toch ?
 

Sparks79

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
19 mei 2019
Berichten
6.402
Karma
7.933
Lengte
1m94
Massa
103kg
Vetpercentage
12%
Ik denk dat een bezoekje aan de dokter wel verstandig is als ik eerlijk ben. Je puberteit is nu echt wel even voorbij...

Als het gaat over afvallen, dat heb ik zelf ook gedaan. En vrijwel iedereen op dit forum in meer of mindere mate. Voor mij werkt het volgende:

1. Wees consistent, liever heel lang een klein beetje afvallen dan heel snel veel en dan terugvallen, dit lijkt bij jou aan de hand te zijn
a. Als je te hard gaat sporten raak je geblesseerd, zeker met jouw gewicht. Dan raak je gedemotiveerd en ga je ook niet gezonder eten. Ga gewoon eens elke dag een half uur wandelen.
b. Je moet je gezonde gedrag langzaam opbouwen. Zodat je dit volhoudt.
2. Gewicht (vet) verliezen doe je door je voeding
3. Gewicht gezond houden door sport (spiermassa opbouwen, voldoende kcal blijven verbranden)


Concreet kun je het volgende doen:
1. Ga naar de dokter en vraag advies en hulp. Kijk of je geen medische oorzaken hebt. Dit kan een steun in de rug zijn maar vooral ook een stok achter de deur. Elke twee weken wegen bij een dietist is toch iets wat consitentie brengt. Die kan je ook helpen met slimmer eten.
2. Zorg dat je weet hoeveel kcal je nodig hebt en eet minder dan dat. Ja. Dat is afzien. Ja dat is niet leuk. Nee, op een andere manier gaat het je niet lukken. Je zult zien dat je dagbehoefte aan kcals heel snel op is met gemaksvoedsel. Je zult dus andere dingen moeten eten om niet extreem veel honger te hebben.
3. Ga sporten - zorg elke dag voor minstens een half uur lichaamsbeweging, dat hoef echt niet enorm veel te zijn. Elke dag een half uur wandelen, 3x per week een uurtje krachttraining (en dan rustig beginnen, rustig opbouwen)
4. Qua voeding: een dietist kan helpen maar: eet voeding die veel volume heeft per kcal. Vermijd vloeibare calorieen (dus nee, zelfs geen melk, neem maar een bak kwark), je drinkt dus water, thee, koffie of light frisdrank. Geen alcohol. Geen snacks en koekjes, snoep etc. Gewoon eerste periode helemaal niet doen. Het enige zoete wat je eet is fruit. Eet zaken die weinig kcal hebben en wel veel volume en waarvan je veel verzadiging hebt. Salade, groenten. Mager vlees, kipfilet, biefstuk. Eet minder brood en rijst or aardappelen, vervang dat met groenten. Bij de lunch een zak wortelen, bij het avondeten komkommer en tomaat bijvoorbeeld. Daarvan eet je zo veel dat je vol zit. Leer koken met gezonde ingredienten, het kan heel lekker zijn. Rooster tomaten, grill je groenten, leer je kipfilet goed te bakken en te kruiden.
5. Besef jezelf dat dit geen paar weken afvallen is, maar je zult jezelf gewoonten moeten aanleren waar je de rest van je leven mee verder kunt. Keihard honger lijden lukt misschien een tijdje, maar je zult ook moeten leren normaal op gewicht te blijven.
6. Het is een marathon - zoiets duurt lang en het allerbelangrijskte is volhouden. Een kleine terugval - kan gebeuren. Eventjes een plateua, kan gebeuren. Maar je moet dit zomaar 2 jaar doen, daarna moet je de rest van je leven een gezond gewicht vast zien te houden.

Je komt er vanzelf achter dat je beter een kilo aardbeien kunt eten (70 gram suiker, +-300kcal) dan 1 donut (ook 300+ kcal) van die aardbeien zit je goed vol. Neem je 250gr aarbeien en 250gr vanilleskyr (met zoetstof, niet die met suiker) dan heb je echt voorlopig geen honger en valt het qua kcal mee.


P.S. Ritalin/concerta dempt de honger en verhoogt je kcal verbruik. Dus het is wel wat apart dat jij enorm honger hebt.

Daarnaast ben ik het eens met @tymboo wat zit er verder niet goed waardoor het niet lukt? En als je concerta slikt krijg je ook therapie neem ik aan - kunnen die je ook niet helpen met je aanleren hoe je je gedrag zelf beter in de hand kunt houden? Dat hoort heel erg bij ADHD, die pillen zijn geen wondermiddel natuurlijk.

P.P.S. Er zitten hier meerdere mensen die flinke hoeveelheden vet zijn kwijtgeraakt. Het is dus echt mogelijk.
 
OP
V

veelstedik

Novice
Lid geworden
8 dec 2020
Berichten
4
Karma
2
Lengte
1m83
Massa
140kg
Vetpercentage
40%
Welkom, en wat goed van je dat je aan de slag wilt gaan.
Ik denk dat er een aantal zaken is die je eerst voor jezelf op een rijtje moet hebben, daarom stel ik onderstaande vragen. Wellicht kan je die beantwoorden?

Allereerst voeding: hoeveel calorieën krijg je nu echt binnen, hoeveel verbruik je er en hoeveel moet je dus eten en bewegen om af te vallen? Kijk daarvoor hier https://forum.bodybuilding.nl/topics/hoe-bereken-ik-mijn-energiebehoefte.34649/ en hier https://forum.bodybuilding.nl/topics/waar-kan-ik-voedingswaarden-vinden.24805/

Op het gebied van training: welke blessures hebben we het over? Zijn het echte blessures of 'pijntjes'? Wat bedoel je met '70% reps op 15-25 reps per set'? Is dat überhaupt een schema? Heb je al eens een simpel beginnersprogramma in de richting van Stronglifts of Rippetoe geprobeerd en dit ook langere tijd consistent vol gehouden? Weet je überhaupt waar ik het over heb als ik die begrippen noem?

Waarom ben je aan de anabolen gegaan? Alleen uit frustratie of speelt er meer? Voortgekomen uit je ADHD waardoor je moeite hebt met oorzaak en gevolg? Uit pure frustratie de spuit er in rammen terwijl je eigenlijk nog geen idee hebt waar je mee bezig bent, overal in faalt, telkens blessures krijgt, weer begint en weer stopt, ook nog eens gecombineerd met ADHD, is een zeer slechte basis voor enhanced gaan. Je problemen verdwijnen niet als sneeuw voor de zon.

Als laatste lijkt in je hele tekst door te sijpelen dat er meer aan de hand is. Ik proef dat het overgewicht misschien ook veroorzaakt wordt - en zo ja, ongetwijfeld ook weer versterkt wordt - door depressieve gevoelens, besluiteloosheid, van de hak op de tak springen (allemaal in zekere mate te linken aan ADHD). Dit benoem je al min of meer. Heb je moeite om iets langere tijd vol te houden? Heb je een baan, studie, vriendin, bepaalde succeservaringen in het leven? Wat heb je gedaan om dat te laten slagen? Weet je van jezelf wat je moet doen om je goed te laten voelen? Heb je enig relativeringsvermogen?

Veel vragen, maar ik heb het idee dat er meer achter zit als ik je verhaal zo lees.
super bedankt voor je reactie, het lijkt wel alsof ik deel van mijn leven van af mijn scherm af lees haha.
Nou ik heb wel een klein idee van een schema maken, ik ging normaal maandag borst tricep/ dinsdag rug bicep/ woesndag benen/ donderdag shouders en probeerde buik en beetje ondearmen ook te doen. vrijdag fullbody of niks. en na een tijdje doe ik supersets tussen mijn normale oefeningen.
Probeerde meer proteine, vezel en niet gesatureerd vetten in te nemen. Bijv:
volkoren roggebrood met kipfilet en avocado als ontbijt na training.
lunch vaak soep of wat vloeibaar eiwit met lean vlees erin als omelette,
avond eten was vaak zalm, kip of dan wel roodvlees(probeer zo min mogelijk). alles wordt gebakken in beetje avocado olie, dat heeft een hoge rook punt, dus blijft het gezond en dus ideaal om vlees in te bakken. Dit deed ik toen ik aan de supps zat, ook al scheelde het niet veel met mijn normale pogingen, alleen minder supersets.

In het weekend ging/ga ik vaak drinken wat ik nu probeer te cutten van mijn leven ookal is het indd het enige wat mij ooit genot heeft gegeven.
Cardio vindt ik zo ontzettend saai dat ik na 10 min helemaal gek wordt en er mee kap, behalve als het bakszak cardio is waar ik dan mijn frustraties beetje kwijt kan, maar dan ben ik na 15 minuten dood op.
Ik kan gewoon wandelen maar het is zo saai dat het enige wat door mijn hoofd gaat is:"wat is dit saai, ik wordt gek".

met pijntjes bedoel ik dat ik bijv zo goed als niet normaal flat of incline kan drukken, decline gaat wel redelijk(altijd wel bang dat ik de stang laat vallen op me keel haha) me schouders maken geluid waar je bang van wordt, lijkt wel zo een duizend klapper wnr dumdbell shoulder press doe.
knie is het zelfde ook al doet die niet meer echt pijn, en onderrug die komt en gaat waardoor ik soms voel of ik een hele pijnlijk pump/ druk heb daar.
De psychiater(niet psycholoog) waar ik sinds kort mee aan de praat ben geraakt, die denkt dat velen van mijn kwalen verslaving, paniekerig, etc (heb het nog niet over depressie gehad) door mijn adhd zijn ontstaan. nu ben ik dus van kort werkend methylfenidaat(ritalin) naar lang werkend methylfenidaat(Concerta) over gestapt.

Het enige wat ik ooit behaald heb in mijn leven is mijn havo diploma, heb meerdere studies geprobeerd en vindt ze allemaal ontzettend saai, behalve toen ik geneeskunde deed in het buitenland(kon niet in nl ivm dat je eenvwo diploma nodig hebt), maar weg moest ivm met een nare interventie vanuit andere landen wat tot een burgeroorlog heeft geleid en de scholen dicht moesten.

Ik ben sinds kort weer met mijn ex, ben een training begonnen dat hopelijk tot een baan gaat lijden, daarbij studeer ik parttime logistiek en economie, wat alsnog heel saai is want de helft vergeet je toch en de rest gebruik je bijna niet. daarbij met een maat een opdracht gekregen waarmee ik sinds kort mee ben begonnen. dus dit gaat in ieder geval de goede kant op vergeleken met 3 maanden geleden waar ik echt dat van dit heeft geen zin meer.

maar goed ik ben 20 kilo sinds vorig jaar aangekomen, te veel gedronken in de quarantaine en ook veel te slecht gegeten.

ik heb dus besloten om dit om te draaien en vandaar dat ik hier ben.
 
OP
V

veelstedik

Novice
Lid geworden
8 dec 2020
Berichten
4
Karma
2
Lengte
1m83
Massa
140kg
Vetpercentage
40%
Ik denk dat een bezoekje aan de dokter wel verstandig is als ik eerlijk ben. Je puberteit is nu echt wel even voorbij...

Als het gaat over afvallen, dat heb ik zelf ook gedaan. En vrijwel iedereen op dit forum in meer of mindere mate. Voor mij werkt het volgende:

1. Wees consistent, liever heel lang een klein beetje afvallen dan heel snel veel en dan terugvallen, dit lijkt bij jou aan de hand te zijn
a. Als je te hard gaat sporten raak je geblesseerd, zeker met jouw gewicht. Dan raak je gedemotiveerd en ga je ook niet gezonder eten. Ga gewoon eens elke dag een half uur wandelen.
b. Je moet je gezonde gedrag langzaam opbouwen. Zodat je dit volhoudt.
2. Gewicht (vet) verliezen doe je door je voeding
3. Gewicht gezond houden door sport (spiermassa opbouwen, voldoende kcal blijven verbranden)


Concreet kun je het volgende doen:
1. Ga naar de dokter en vraag advies en hulp. Kijk of je geen medische oorzaken hebt. Dit kan een steun in de rug zijn maar vooral ook een stok achter de deur. Elke twee weken wegen bij een dietist is toch iets wat consitentie brengt. Die kan je ook helpen met slimmer eten.
2. Zorg dat je weet hoeveel kcal je nodig hebt en eet minder dan dat. Ja. Dat is afzien. Ja dat is niet leuk. Nee, op een andere manier gaat het je niet lukken. Je zult zien dat je dagbehoefte aan kcals heel snel op is met gemaksvoedsel. Je zult dus andere dingen moeten eten om niet extreem veel honger te hebben.
3. Ga sporten - zorg elke dag voor minstens een half uur lichaamsbeweging, dat hoef echt niet enorm veel te zijn. Elke dag een half uur wandelen, 3x per week een uurtje krachttraining (en dan rustig beginnen, rustig opbouwen)
4. Qua voeding: een dietist kan helpen maar: eet voeding die veel volume heeft per kcal. Vermijd vloeibare calorieen (dus nee, zelfs geen melk, neem maar een bak kwark), je drinkt dus water, thee, koffie of light frisdrank. Geen alcohol. Geen snacks en koekjes, snoep etc. Gewoon eerste periode helemaal niet doen. Het enige zoete wat je eet is fruit. Eet zaken die weinig kcal hebben en wel veel volume en waarvan je veel verzadiging hebt. Salade, groenten. Mager vlees, kipfilet, biefstuk. Eet minder brood en rijst or aardappelen, vervang dat met groenten. Bij de lunch een zak wortelen, bij het avondeten komkommer en tomaat bijvoorbeeld. Daarvan eet je zo veel dat je vol zit. Leer koken met gezonde ingredienten, het kan heel lekker zijn. Rooster tomaten, grill je groenten, leer je kipfilet goed te bakken en te kruiden.
5. Besef jezelf dat dit geen paar weken afvallen is, maar je zult jezelf gewoonten moeten aanleren waar je de rest van je leven mee verder kunt. Keihard honger lijden lukt misschien een tijdje, maar je zult ook moeten leren normaal op gewicht te blijven.
6. Het is een marathon - zoiets duurt lang en het allerbelangrijskte is volhouden. Een kleine terugval - kan gebeuren. Eventjes een plateua, kan gebeuren. Maar je moet dit zomaar 2 jaar doen, daarna moet je de rest van je leven een gezond gewicht vast zien te houden.

Je komt er vanzelf achter dat je beter een kilo aardbeien kunt eten (70 gram suiker, +-300kcal) dan 1 donut (ook 300+ kcal) van die aardbeien zit je goed vol. Neem je 250gr aarbeien en 250gr vanilleskyr (met zoetstof, niet die met suiker) dan heb je echt voorlopig geen honger en valt het qua kcal mee.


P.S. Ritalin/concerta dempt de honger en verhoogt je kcal verbruik. Dus het is wel wat apart dat jij enorm honger hebt.

Daarnaast ben ik het eens met @tymboo wat zit er verder niet goed waardoor het niet lukt? En als je concerta slikt krijg je ook therapie neem ik aan - kunnen die je ook niet helpen met je aanleren hoe je je gedrag zelf beter in de hand kunt houden? Dat hoort heel erg bij ADHD, die pillen zijn geen wondermiddel natuurlijk.

P.P.S. Er zitten hier meerdere mensen die flinke hoeveelheden vet zijn kwijtgeraakt. Het is dus echt mogelijk.
Toffe reactie bedankt,

Ik zal het zeker onder armen nemen wat allemaal staat geschreven, ik heb net reactie bij @tymboo geplaatst met extra informatie. ik ben echt super verbaasd met hoe aardig jullie hier zijn.
 

chrash

Monstrous Giant
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
24 jul 2007
Berichten
11.013
Karma
19.732
Lengte
1m85
Massa
110kg
Vetpercentage
20%
super bedankt voor je reactie, het lijkt wel alsof ik deel van mijn leven van af mijn scherm af lees haha.
Nou ik heb wel een klein idee van een schema maken, ik ging normaal maandag borst tricep/ dinsdag rug bicep/ woesndag benen/ donderdag shouders en probeerde buik en beetje ondearmen ook te doen. vrijdag fullbody of niks. en na een tijdje doe ik supersets tussen mijn normale oefeningen.
Probeerde meer proteine, vezel en niet gesatureerd vetten in te nemen. Bijv:
volkoren roggebrood met kipfilet en avocado als ontbijt na training.
lunch vaak soep of wat vloeibaar eiwit met lean vlees erin als omelette,
avond eten was vaak zalm, kip of dan wel roodvlees(probeer zo min mogelijk). alles wordt gebakken in beetje avocado olie, dat heeft een hoge rook punt, dus blijft het gezond en dus ideaal om vlees in te bakken. Dit deed ik toen ik aan de supps zat, ook al scheelde het niet veel met mijn normale pogingen, alleen minder supersets.

In het weekend ging/ga ik vaak drinken wat ik nu probeer te cutten van mijn leven ookal is het indd het enige wat mij ooit genot heeft gegeven.
Cardio vindt ik zo ontzettend saai dat ik na 10 min helemaal gek wordt en er mee kap, behalve als het bakszak cardio is waar ik dan mijn frustraties beetje kwijt kan, maar dan ben ik na 15 minuten dood op.
Ik kan gewoon wandelen maar het is zo saai dat het enige wat door mijn hoofd gaat is:"wat is dit saai, ik wordt gek".

met pijntjes bedoel ik dat ik bijv zo goed als niet normaal flat of incline kan drukken, decline gaat wel redelijk(altijd wel bang dat ik de stang laat vallen op me keel haha) me schouders maken geluid waar je bang van wordt, lijkt wel zo een duizend klapper wnr dumdbell shoulder press doe.
knie is het zelfde ook al doet die niet meer echt pijn, en onderrug die komt en gaat waardoor ik soms voel of ik een hele pijnlijk pump/ druk heb daar.
De psychiater(niet psycholoog) waar ik sinds kort mee aan de praat ben geraakt, die denkt dat velen van mijn kwalen verslaving, paniekerig, etc (heb het nog niet over depressie gehad) door mijn adhd zijn ontstaan. nu ben ik dus van kort werkend methylfenidaat(ritalin) naar lang werkend methylfenidaat(Concerta) over gestapt.

Het enige wat ik ooit behaald heb in mijn leven is mijn havo diploma, heb meerdere studies geprobeerd en vindt ze allemaal ontzettend saai, behalve toen ik geneeskunde deed in het buitenland(kon niet in nl ivm dat je eenvwo diploma nodig hebt), maar weg moest ivm met een nare interventie vanuit andere landen wat tot een burgeroorlog heeft geleid en de scholen dicht moesten.

Ik ben sinds kort weer met mijn ex, ben een training begonnen dat hopelijk tot een baan gaat lijden, daarbij studeer ik parttime logistiek en economie, wat alsnog heel saai is want de helft vergeet je toch en de rest gebruik je bijna niet. daarbij met een maat een opdracht gekregen waarmee ik sinds kort mee ben begonnen. dus dit gaat in ieder geval de goede kant op vergeleken met 3 maanden geleden waar ik echt dat van dit heeft geen zin meer.

maar goed ik ben 20 kilo sinds vorig jaar aangekomen, te veel gedronken in de quarantaine en ook veel te slecht gegeten.

ik heb dus besloten om dit om te draaien en vandaar dat ik hier ben.
ik herken hier ook wel wat in. al eens strattera besproken? Deed bij mij wonderen maar wel belachelijk duur.

succes met je doelen alvast.
 

Vypaw

Ripped Bodybuilder
Lid geworden
24 aug 2020
Berichten
4.376
Karma
7.541
Lengte
1m72
Massa
68kg
Vetpercentage
11%
Als je niet afvalt eet je gewoon te veel. Probeer elke week een beetje te verminderen, begin als eerst met water drinken scheelt al een hoop calorie's.
Alleen water en als je dat echt te moeilijk vind kun je eventueel altijd nog zero kcal fanta/cola of siroop drinken.
Frisdrank mijden zal inderdaad al een heel verschil geven.

Ik weet niet wat voor drank je drinkt.
Ik zou zeggen probeer het zoveel mogelijk te mijden in het begin.
Maar ik drink altijd sterke drank i.c.m zero frisdrank.
Als ik 1,5l bacardi drink ben ik ongeveer 450 kcal kwijt i.c.m zero frisdrank.
Als je heel de avond biertjes drinkt (16 biertjes ofzo) zit je al op een 1600/1700 kcal.
Het nadeel met drinken is wel dat je op een gegeven moment honger krijgt, je grenzen verminderen en je dus al snel met een kapsalon in je maag zit.
 

Col_inc

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
20 jan 2017
Berichten
4.590
Karma
4.958
Lengte
1m78
Massa
104kg
Vetpercentage
9%
Alleen water en als je dat echt te moeilijk vind kun je eventueel altijd nog zero kcal fanta/cola of siroop drinken.
Frisdrank mijden zal inderdaad al een heel verschil geven.

Ik weet niet wat voor drank je drinkt.
Ik zou zeggen probeer het zoveel mogelijk te mijden in het begin.
Maar ik drink altijd sterke drank i.c.m zero frisdrank.
Als ik 1,5l bacardi drink ben ik ongeveer 450 kcal kwijt i.c.m zero frisdrank.
Als je heel de avond biertjes drinkt (16 biertjes ofzo) zit je al op een 1600/1700 kcal.
Het nadeel met drinken is wel dat je op een gegeven moment honger krijgt, je grenzen verminderen en je dus al snel met een kapsalon in je maag zit.

drink zelf niks anders dan alleen water, heel af en toe melk met me shakes
 

RonReves

Ripped Bodybuilder
Lid geworden
20 nov 2019
Berichten
3.665
Karma
3.357
Lengte
1m87
Massa
93kg
Vetpercentage
12%
super bedankt voor je reactie, het lijkt wel alsof ik deel van mijn leven van af mijn scherm af lees haha.
Nou ik heb wel een klein idee van een schema maken, ik ging normaal maandag borst tricep/ dinsdag rug bicep/ woesndag benen/ donderdag shouders en probeerde buik en beetje ondearmen ook te doen. vrijdag fullbody of niks. en na een tijdje doe ik supersets tussen mijn normale oefeningen.
Probeerde meer proteine, vezel en niet gesatureerd vetten in te nemen. Bijv:
volkoren roggebrood met kipfilet en avocado als ontbijt na training.
lunch vaak soep of wat vloeibaar eiwit met lean vlees erin als omelette,
avond eten was vaak zalm, kip of dan wel roodvlees(probeer zo min mogelijk). alles wordt gebakken in beetje avocado olie, dat heeft een hoge rook punt, dus blijft het gezond en dus ideaal om vlees in te bakken. Dit deed ik toen ik aan de supps zat, ook al scheelde het niet veel met mijn normale pogingen, alleen minder supersets.

In het weekend ging/ga ik vaak drinken wat ik nu probeer te cutten van mijn leven ookal is het indd het enige wat mij ooit genot heeft gegeven.
Cardio vindt ik zo ontzettend saai dat ik na 10 min helemaal gek wordt en er mee kap, behalve als het bakszak cardio is waar ik dan mijn frustraties beetje kwijt kan, maar dan ben ik na 15 minuten dood op.
Ik kan gewoon wandelen maar het is zo saai dat het enige wat door mijn hoofd gaat is:"wat is dit saai, ik wordt gek".

met pijntjes bedoel ik dat ik bijv zo goed als niet normaal flat of incline kan drukken, decline gaat wel redelijk(altijd wel bang dat ik de stang laat vallen op me keel haha) me schouders maken geluid waar je bang van wordt, lijkt wel zo een duizend klapper wnr dumdbell shoulder press doe.
knie is het zelfde ook al doet die niet meer echt pijn, en onderrug die komt en gaat waardoor ik soms voel of ik een hele pijnlijk pump/ druk heb daar.
De psychiater(niet psycholoog) waar ik sinds kort mee aan de praat ben geraakt, die denkt dat velen van mijn kwalen verslaving, paniekerig, etc (heb het nog niet over depressie gehad) door mijn adhd zijn ontstaan. nu ben ik dus van kort werkend methylfenidaat(ritalin) naar lang werkend methylfenidaat(Concerta) over gestapt.

Het enige wat ik ooit behaald heb in mijn leven is mijn havo diploma, heb meerdere studies geprobeerd en vindt ze allemaal ontzettend saai, behalve toen ik geneeskunde deed in het buitenland(kon niet in nl ivm dat je eenvwo diploma nodig hebt), maar weg moest ivm met een nare interventie vanuit andere landen wat tot een burgeroorlog heeft geleid en de scholen dicht moesten.

Ik ben sinds kort weer met mijn ex, ben een training begonnen dat hopelijk tot een baan gaat lijden, daarbij studeer ik parttime logistiek en economie, wat alsnog heel saai is want de helft vergeet je toch en de rest gebruik je bijna niet. daarbij met een maat een opdracht gekregen waarmee ik sinds kort mee ben begonnen. dus dit gaat in ieder geval de goede kant op vergeleken met 3 maanden geleden waar ik echt dat van dit heeft geen zin meer.

maar goed ik ben 20 kilo sinds vorig jaar aangekomen, te veel gedronken in de quarantaine en ook veel te slecht gegeten.

ik heb dus besloten om dit om te draaien en vandaar dat ik hier ben.
Wat een saai verhaal.
Havo is ook maar omdat je leerplichtig was.
En nu weer terug bij je ex-heks.
Eigenlijk heb je in 25 jaar alleen maar gegeten, saai man.
 

Sparks79

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
19 mei 2019
Berichten
6.402
Karma
7.933
Lengte
1m94
Massa
103kg
Vetpercentage
12%
super bedankt voor je reactie, het lijkt wel alsof ik deel van mijn leven van af mijn scherm af lees haha.
Nou ik heb wel een klein idee van een schema maken, ik ging normaal maandag borst tricep/ dinsdag rug bicep/ woesndag benen/ donderdag shouders en probeerde buik en beetje ondearmen ook te doen. vrijdag fullbody of niks. en na een tijdje doe ik supersets tussen mijn normale oefeningen.
Probeerde meer proteine, vezel en niet gesatureerd vetten in te nemen. Bijv:
volkoren roggebrood met kipfilet en avocado als ontbijt na training.
lunch vaak soep of wat vloeibaar eiwit met lean vlees erin als omelette,
avond eten was vaak zalm, kip of dan wel roodvlees(probeer zo min mogelijk). alles wordt gebakken in beetje avocado olie, dat heeft een hoge rook punt, dus blijft het gezond en dus ideaal om vlees in te bakken. Dit deed ik toen ik aan de supps zat, ook al scheelde het niet veel met mijn normale pogingen, alleen minder supersets.

In het weekend ging/ga ik vaak drinken wat ik nu probeer te cutten van mijn leven ookal is het indd het enige wat mij ooit genot heeft gegeven.
Cardio vindt ik zo ontzettend saai dat ik na 10 min helemaal gek wordt en er mee kap, behalve als het bakszak cardio is waar ik dan mijn frustraties beetje kwijt kan, maar dan ben ik na 15 minuten dood op.
Ik kan gewoon wandelen maar het is zo saai dat het enige wat door mijn hoofd gaat is:"wat is dit saai, ik wordt gek".

met pijntjes bedoel ik dat ik bijv zo goed als niet normaal flat of incline kan drukken, decline gaat wel redelijk(altijd wel bang dat ik de stang laat vallen op me keel haha) me schouders maken geluid waar je bang van wordt, lijkt wel zo een duizend klapper wnr dumdbell shoulder press doe.
knie is het zelfde ook al doet die niet meer echt pijn, en onderrug die komt en gaat waardoor ik soms voel of ik een hele pijnlijk pump/ druk heb daar.
De psychiater(niet psycholoog) waar ik sinds kort mee aan de praat ben geraakt, die denkt dat velen van mijn kwalen verslaving, paniekerig, etc (heb het nog niet over depressie gehad) door mijn adhd zijn ontstaan. nu ben ik dus van kort werkend methylfenidaat(ritalin) naar lang werkend methylfenidaat(Concerta) over gestapt.

Het enige wat ik ooit behaald heb in mijn leven is mijn havo diploma, heb meerdere studies geprobeerd en vindt ze allemaal ontzettend saai, behalve toen ik geneeskunde deed in het buitenland(kon niet in nl ivm dat je eenvwo diploma nodig hebt), maar weg moest ivm met een nare interventie vanuit andere landen wat tot een burgeroorlog heeft geleid en de scholen dicht moesten.

Ik ben sinds kort weer met mijn ex, ben een training begonnen dat hopelijk tot een baan gaat lijden, daarbij studeer ik parttime logistiek en economie, wat alsnog heel saai is want de helft vergeet je toch en de rest gebruik je bijna niet. daarbij met een maat een opdracht gekregen waarmee ik sinds kort mee ben begonnen. dus dit gaat in ieder geval de goede kant op vergeleken met 3 maanden geleden waar ik echt dat van dit heeft geen zin meer.

maar goed ik ben 20 kilo sinds vorig jaar aangekomen, te veel gedronken in de quarantaine en ook veel te slecht gegeten.

ik heb dus besloten om dit om te draaien en vandaar dat ik hier ben.
Saai ken ik. Maar als je je doelen wilt bereiken zul je toch echt soms moeten volhouden. Dat is niet eenvoudig, maar hoort er wel bij.

Wandelen mag natuurlijk best met een muziekje op je koptelefoon. Je kunt het leuk maken. Ikzelf beloof mezelf iets leuks als ik een bepaald tussendoel bereikt heb. Nieuwe schoenen na 500km hardlopen, of een nieuw shirtje bij een PR. Een nieuwe iphone toen ik mijn streefgewicht bereikt gad.

Maar in ieder geval zorg voor beweging. loop elke dag even naar de bakker om verse brood, whatever. Als je elke weekend 4000kcal aan bier drinkt... tsja, dan kun je door de weeks nog zo je best doen.... dan wordt het niets natuurlijk. Of andersom - je zit doordeweeks voor niets zo je best te doen, dat verzuip je in het weekend weer.
 

Pren

Ripped Bodybuilder
Lid geworden
27 jun 2014
Berichten
3.649
Karma
4.170
Wat een saai verhaal.
Havo is ook maar omdat je leerplichtig was.
En nu weer terug bij je ex-heks.
Eigenlijk heb je in 25 jaar alleen maar gegeten, saai man.

Bewaar je trolls maar voor de zoveelste festivalkuurder. Deze jongen heeft het al zwaar genoeg.

@ts Goed dat je het probeert om te gooien! Ik zou je adviseren om een standaard beginners schema te volgen. Stronglifts, starting strength of greyskull zijn goede opties.
Dan hoef je je over schema's en trainen voorlopig niet druk te maken. Ook zit er een sterke lineaire progressie waardoor je al snel resultaat ziet. Dat zal voor iemand in jouw situatie wss erg motiverend werken.
 

nevS

Cool Novice
Lid geworden
2 okt 2020
Berichten
41
Karma
75
Lengte
2m02
Massa
109kg
Hoe realistisch is het voor mij, om binnen 1.5 jaar een soort van normaal gewicht te behalen, en hopelijk genoeg spier aankom om geen overtollig huid te hebben?
Als je streefgewicht rond de 85kg zou zijn is dat zeker haalbaar (78 weken om 60kg te verliezen). Overtollige huid is echter iets dat je bij sommigen meer ziet dan bij anderen, en naast chirurgie niet heel veel invloed op hebt (mijn ervaring).

Als trainingsprogramma kan ik 5x5 van Stronglifts aanraden. Verder goed op je voeding letten en dan zullen de resultaten zeker komen. Vergeet ook niet om regelmatig foto's te maken van je progressie, die werken voor mij altijd heel motiverend :)

Succes!
 

tymboo

Colossal Veteran
Elite Member
Challenge Winner
+10 jaar member
Lid geworden
12 jun 2007
Berichten
15.671
Karma
10.032
Lengte
1m87
Massa
120kg
super bedankt voor je reactie, het lijkt wel alsof ik deel van mijn leven van af mijn scherm af lees haha.
Nou ik heb wel een klein idee van een schema maken, ik ging normaal maandag borst tricep/ dinsdag rug bicep/ woesndag benen/ donderdag shouders en probeerde buik en beetje ondearmen ook te doen. vrijdag fullbody of niks. en na een tijdje doe ik supersets tussen mijn normale oefeningen.
Klinkt alsof het best veel is voor een 'beginner' (ik classificeer je voor het gemak even als zodanig, ook al ben je misschien al een tijdje bezig, je liep steeds vast, bent meerdere keren gestopt etc). Ik zou je aanraden om 3 / 4 keer in de week te trainen a.d.h.v. een fullbody schema of eventueel UB / LB split. Als je eens een DM stuurt wil ik je best een beetje op weg helpen, mocht je dat fijn vinden.
Probeerde meer proteine, vezel en niet gesatureerd vetten in te nemen. Bijv:
volkoren roggebrood met kipfilet en avocado als ontbijt na training.
lunch vaak soep of wat vloeibaar eiwit met lean vlees erin als omelette,
avond eten was vaak zalm, kip of dan wel roodvlees(probeer zo min mogelijk). alles wordt gebakken in beetje avocado olie, dat heeft een hoge rook punt, dus blijft het gezond en dus ideaal om vlees in te bakken. Dit deed ik toen ik aan de supps zat, ook al scheelde het niet veel met mijn normale pogingen, alleen minder supersets.
Deze informatie is heel prettig maar we hebben er allemaal niet zo veel aan als we niet weten wat je totaal aantal caolorieën ongeveer is dat je dagelijks binnen krijgt, hoeveel je verbruikt en hoeveel je dus moet eten om af te vallen. Die avocado olie is echt heel prima enzo maar zonder lullig te klinken maken dat soort details eigenlijk geen reet uit wanneer blijkt dat je 1000 kcal boven je onderhoud zou eten.
In het weekend ging/ga ik vaak drinken wat ik nu probeer te cutten van mijn leven ookal is het indd het enige wat mij ooit genot heeft gegeven.
Ik drink ook graag een lekker biertje of een drankje. Probeer het ook daarbij te houden, één lekker biertje of lekker drankje. Misschien twee. Je hoeft je niet alles te onthouden. Maar heb wel voor ogen wat er gebeurt wanneer je een heel krat weg tankt in een weekend.
Cardio vindt ik zo ontzettend saai dat ik na 10 min helemaal gek wordt en er mee kap, behalve als het bakszak cardio is waar ik dan mijn frustraties beetje kwijt kan, maar dan ben ik na 15 minuten dood op.
Ik kan gewoon wandelen maar het is zo saai dat het enige wat door mijn hoofd gaat is:"wat is dit saai, ik wordt gek".
Ook hier geldt: je moet wel iets voor ogen hebben. Een bepaald doel. Daarvoor moet je eerst weten wat de huidige stand van zaken is qua voeding en training. Dus zorg dat die variabelen goed geregeld zijn. Begin met bij te houden hoeveel je elke dag eet en start met een goed trainingsschema. Misschien blijkt dan wel dat cardio niet of nauwelijks nodig is. Of ga je wel elke dag wandelen, omdat je in je achterhoofd weet waar je naartoe aan het werken bent en wat je daar voor moet doen. Zet ook kortetermijndoelen: morgen sta ik zo en zo laat op en voordat het zo en zo laat is heb ik dit en dat gedaan. Elke stap, hoe klein ook, is er één en is ontzettend belangrijk voor je mental state.
met pijntjes bedoel ik dat ik bijv zo goed als niet normaal flat of incline kan drukken, decline gaat wel redelijk(altijd wel bang dat ik de stang laat vallen op me keel haha) me schouders maken geluid waar je bang van wordt, lijkt wel zo een duizend klapper wnr dumdbell shoulder press doe.
knie is het zelfde ook al doet die niet meer echt pijn, en onderrug die komt en gaat waardoor ik soms voel of ik een hele pijnlijk pump/ druk heb daar.
Ik kan me zo indenken dat het een en ander te maken heeft met je overgewicht, maar dat weet ik niet zeker. Iedereen in Nederland is verzekerd voor zo ver ik weet en een (extra) bezoekje aan de huisarts of de fysio kan nooit kwaad. Ook al weet je niet wat er wél aan de hand is, een specialist kan vaak wel wat zaken uitsluiten.
De psychiater(niet psycholoog) waar ik sinds kort mee aan de praat ben geraakt, die denkt dat velen van mijn kwalen verslaving, paniekerig, etc (heb het nog niet over depressie gehad) door mijn adhd zijn ontstaan. nu ben ik dus van kort werkend methylfenidaat(ritalin) naar lang werkend methylfenidaat(Concerta) over gestapt.
Als je goed gaat op deze medicatie: prima. Ik heb er enige ervaring mee (niet persoonlijk) en weet hoe deze medicatie iemand ook kan afvlakken. Ik heb gezien hoe het soms emoties uitschakelt, wat in vele gevallen prettig is want je gaat door de ADHD vaak enorm heen en weer tussen allerlei emoties. Maar soms is het ook niet prettig. Het kan je lamlendig maken, mentaal afvlakken, afwachtend en afgestompt. Ik chargeer misschien wat en ik zeg zéker niet dat je zomaar zou moeten stoppen ergens mee. Maar praat je ook hierover met je psychiater? Zo nee: doen!
Het enige wat ik ooit behaald heb in mijn leven is mijn havo diploma, heb meerdere studies geprobeerd en vindt ze allemaal ontzettend saai, behalve toen ik geneeskunde deed in het buitenland(kon niet in nl ivm dat je eenvwo diploma nodig hebt), maar weg moest ivm met een nare interventie vanuit andere landen wat tot een burgeroorlog heeft geleid en de scholen dicht moesten.

Ik ben sinds kort weer met mijn ex, ben een training begonnen dat hopelijk tot een baan gaat lijden, daarbij studeer ik parttime logistiek en economie, wat alsnog heel saai is want de helft vergeet je toch en de rest gebruik je bijna niet. daarbij met een maat een opdracht gekregen waarmee ik sinds kort mee ben begonnen. dus dit gaat in ieder geval de goede kant op vergeleken met 3 maanden geleden waar ik echt dat van dit heeft geen zin meer.
Dus potentieel kan dit ook weer een draai richting het positieve geven. Probeer dat ook als zodanig in te zien! Wat heb je te verliezen? Ga er gewoon voor en dan zien we wel waar het schip strandt. Wees eerlijk: doe je er momenteel alles aan om deze zaken zo succesvol mogelijk af te ronden? Of gaat alles op zijn elvendertigst en kijk je het allemaal wel een beetje aan? Je antwoord is niet goed of fout, maar weet dan wel dat je er hoe dan ook nog lang niet bent. Je hebt die succeservaringen nodig, elke dag weer. Kleine stapjes.
maar goed ik ben 20 kilo sinds vorig jaar aangekomen, te veel gedronken in de quarantaine en ook veel te slecht gegeten.
Zie je? Het gaat nog niet allemaal goed. Je laat je tegenhouden door externe factoren, en praat je eigen gedrag goed. "Door de quarantaine". Nee: door jou en je slappe mindset. En dat geeft niet. Want dat ga je vanaf nu anders aanpakken.
ik heb dus besloten om dit om te draaien en vandaar dat ik hier ben.
Dat is sowieso al een super goeie ontwikkeling en daar mag je trots op zijn. De eerste stap is gezet, op naar meer!


Ik of niemand anders hier heeft de wijsheid in pacht, en (bijna) iedereen heeft in meer of mindere mate dezelfde problemen gekend als jij, of kent ze nog steeds. Het gaat er om dat je dat onderkent, hulp zoekt en aanneemt, er over praat, de nodige veranderingen aanbrengt, doelen stelt en plezier hebt in het proces. Je bent al heel goed bezig door hier je verhaal zo te delen, nu de rest nog.
 

Frankje

Dutch Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
26 mei 2004
Berichten
523
Karma
404
Lengte
1m75
Massa
120kg
Vetpercentage
18%
Hoy ik ben veelstedik,

en ik ben veel te dik. Ik plaats dit hier om kennis te maken met de forum en jullie om hulp te vragen.
Ik heb al heel mijn leven problemen met mijn gewicht. Ik heb namelijk constant honger, half uur na het eten heb ik weer honger.
het maakt niet uit of het nou een hoge carb maaltijd was of proteine, gezond of ongezond. ik heb gewoon weer honger. (Ik heb adhd en neem concerta, wat zogenaamd mijn honger weghaalt, mijn etenslust merkt geen verschil of ik het neem of niet)
Nou heb ik meerdere keren geprobeerd af te vallen door veel te sporten en echt op mijn voeding letten.
grote maaltijden met bijv alleen eiwit, kalkoen spek en cherry tomaatjes, die ik dan weer meerdere keren eten, of soep maaltijd die niet veel calorieen hebben zodat ik weer kan eten.
dan gaat het even soort van goed maar dan krijg ik weer een blessure,
heb er al inmiddels meerdere:
schouders, linker knie en onderrug.
in de sportscholen deed ik vaak krachttraining met langzaam opbouwend gewicht dus eerst een maand max 70% reps op 15-25 per set, en dan weer langzamerhand opbouwen.
dan heb ik uit het niets een blessure nooit iets wat ik op het moment aan het trainen was.
dus dan kan ik niet meer sporten en wordt ik weer depressief en heb ik het gevoel dat het allemaal niet uitmaakt.
dan ga ik weer voor mij doen normaal eten, kom ik weer 10 kilo aan boven wat ik was afgevallen.
Vorig jaar was ik het zat en heb toen wat extra sterke supp geprobeerd voor het eerst. 250te/250mast/500bold.
ik ben namelijk ook bang voor overtollig huid dus dacht van, ik kom hiermee spieren aan en verlies vet.
nou ging mijn bloeddruk van +-120/80 naar +-174/110 en kon letterlijk niet meer lezen van de druk op mijn ogen. ( heb nu medicatie maar mijn bloeddruk is nooit meer terug gegaan naar hoe het was)
nu met de quarantaine, ben ik nog verder in de diepte gezakt en weeg nu 145 kg soms meer soms minder kan zomaar 5 kilo van een dag op de ander schelen.
nou moet ik er bij zeggen dat 183 cm 25 jaar oud en +- 145kg ben. het meest dunne wat ik in de afgelopen 10 jaar ben geweest was 110 en toen had ik geen buik maar was niet dun.


Nou komt mijn vraag:

Hoe realistisch is het voor mij, om binnen 1.5 jaar een soort van normaal gewicht te behalen, en hopelijk genoeg spier aankom om geen overtollig huid te hebben?
ik ben tot alles toe in staat om dit te realiseren.
5kg minder op een dag dat zal dan voornamelijk vocht zijn.
Heb je al eens consistent 2 tot 4 weken een vast eetschema geprobeert vol te houden?
Hoeveel wil je eraf? Uitgaande van een verlies van een halve per week in 1,5 jaar (78 weken) zou je een kleine 40kg kunnen afvallen. Je moet er echter wel voor werken en bepaalde dingen voor opgeven.
 

Naar boven