Oef... er is zoveel meer...
Overigens is ongepaneerde schnitzel juist mager vlees
- Schnitzel
- Varkenshaas (culinair variant wat zout maar supermals, nu Vomar 10 euro per kg)
- Beenham (culinair variant is wat zout maar supermals)
- Fricandeau
- Varkensfiet (lapjes), haaskarbonade is overigens ook mager
- varkens oester, wel duurder
- varkensshoarma heeft tegenwoordig opvallend goede macros en varieert van 140-170 kcal per ons. Vaak bij vomar/lidl 750 gr voor 6 euro aanbieding
- varkenslever. Moet je van houden en vaak goedkoop
- runderlappen (mager)
- sukade lapjes (middel vet, stoven)
- riblappen zijn wel vet, maar bereiden met vet eraan en dan na braden eraf halen. Is het nog mager en blijft mals)
- kijk ook eens naar runderreepjes. Is vaak betaalbaar maar zijn de kleine stukjes en ca. 130 kcal per 100 gr
- mager runder gehakt/ tartaar
- biefstuk (duur)
- runderlever. Moet je van houden en vaak goedkoop
- rosbief (dacht rond 15 euro per kg aanbieding)
- kipfilet
- kippendij
- kiphaasjes
- kippenlever (favo van mij... eet zo 250 gr per meal weg)
- kipgehakt
- drumsticks of poten. Bakken met vel evt vel eraf halen
(Noem ook maar even muscle meat, ontloopt prijs niet reteveel als je ziet dat t kant en klaar is. Geen vochtverlies, gekruid en dus geheel verschillend in smaak. Zijn echt supergoed en 10 smaken)
- Kalkoen
- wild is duur helaas (hert, struisvogel --> na kerst afprijzingen scoren)
- paardenbiefstuk, vroeger goedkoop. Helaas nu niet meer.
- witvis (koolvis, pangasius etc. Behoeft wel kruiding)
- wilde zalm (eigenlijk zalmforel, mager en goedkoper dan zalm)
- tonijn in blik (in blik in groente heb je meteen saus)
- sardine in blik of vers. Schoonmaken is niet lastig.
- verse wijting
- op de markt verse vis halen. Dagvis is vaak goedkoper.
- inktvis (stoven is zalig)
- poon,schar, schol... net wat ze hebben
- diepvries varianten vaak goedkoper.
- sommige visboer gooien hom en kuit van spekbokking weg of verkopen dit goedkoop
Koop groot in als je een vriezer hebt.
Combineer met peulvruchten. Kan je met wat minder vlees/vis af.
Weet nog wel meer...