Fitness Seller

Ineenstorting van de evolutietheorie in drie stappen

Bezoekers in dit topic

spiertje16

Monstrous Giant
15 jaar lid
Lid geworden
6 dec 2004
Berichten
10.641
Waardering
0
voor degene die geintresseerd zijn in een echte disscusie
dus de intellectuelen onder ons

STAP 1 : COMPLEXITEIT VAN DE CEL
Volgens de evolutietheorie is de CEL wat de bouwsteen van het leven is door ' toeval ' ontstaan.
Maar wetenschapelijke onderzoek naar de cel heeft duidelijk gemaakt dat het de ingewikkeldste systeem is waar de mensheid ooit mee te maken heeft gehad.
W.H. Thorpe, een evolutionistische wetenschapper, moet bekennen dat: "het eenvoudigste soort cel een mechanisme heeft, dat veel ingewikkelder is dan een"machine die een mens bedacht heeft, laat staan gemaakt."


De cel is het ingewikkeldste en elegantst ontworpen systeem dat de mens ooit heeft aanschouwd. Professor in de biologie, Michael Denton, legt met een voorbeeld de complexiteit in zijn boek 'Evolutie: een theorie in crises', uit:

"Om de realiteit van het leven te begrijpen, zoals zij door de microbiologie duidelijk is geworden, moeten we ons een cel voorstellen die duizend miljoen maal vergroot is, tot hij twintig kilometer in doorsnee is en op een gigantisch luchtschip lijkt, dat groot genoeg is om een grote stad als Londen of New York te bedekken. We zien dan een voorwerp van onvergelijkbare complexiteit en toegepast ontwerp. Aan de oppervlakte van de cel zien we miljoenen openingen, zoals poorten van een groot ruimteschip, deze gaan open en dicht om een voortdurende stroom materialen in en uit laten gaan. Als we één van deze openingen binnengaan, dan bevinden wij ons in een wereld van superieure technologie en ontzagwekkende complexiteit…(een complexiteit) die voorbij onze creatieve mogelijkheden ligt, een realiteit die de duidelijke tegenpool van het toeval is, wat in elk opzicht alles wat met de intelligentie van de mens gemaakt is, te boven gaat…."




STAP 2 mutaties

Mutaties worden omschreven als verbrekingen of veranderingen die in de DNA-molecule plaatsvinden, deze worden in de kernen van de cel van levende wezens gevonden, en bevatten alle genetische informatie. Deze verbrekingen of verplaatsingen zijn het resultaat van externe effecten, zoals straling of chemische handelingen. Elke mutatie is een "ongeluk" en beschadigt de nucleotiden die het DNA vormen of veranderen hun plaats. Meestal veroorzaken zij zoveel schade, dat de cel de verandering niet kan repareren.

De mutatie waarachter de evolutionisten zich zo vaak verschuilen, is geen magisch toverstokje dat levende wezens in een beter en meer ontwikkelde vorm verandert. De directe gevolgen van mutaties zijn schadelijk. De veranderingen die door mutaties veroorzaakt zijn, kunnen slechts zijn zoals het door de mensen van Hiroshima, Nagasaki en Chernobyl ervaren is; dat is de dood, mismaaktheid en misstanden van de natuur…

De reden hiervoor is eenvoudig: het DNA heeft een zeer ingewikkelde structuur en willekeurige effecten kunnen deze structuur enkel schade toebrengen. B.G. Ranganathan zegt:

"De mutaties zijn gering, willekeurig en schadelijk. Zij komen maar sporadisch voor en het beste is als zij geen effect hebben. Deze vier eigenschappen van mutaties houden in, dat mutaties niet naar een evolutionistische ontwikkeling kunnen leiden. Een willekeurige verandering in een hoog ontwikkeld organisme is of zonder effect of schadelijk. Een willekeurige verandering in een horloge kan het horloge niet verbeteren. Waarschijnlijk brengt het schade toe of heeft op z'n best geen effect. Een aardbeving verbetert de stad niet, het zorgt voor haar vernietiging."29

Samenvattend kunnen we zeggen, dat er drie belangrijke redenen zijn waarom mutaties niet kunnen dienen als ondersteuning van de beweringen van de evolutionisten:

1) De directe gevolgen van mutaties zijn schadelijk: omdat ze willekeurig voorkomen, brengen zij altijd schade toe aan het levende organisme dat ze ondergaat. Gezond verstand vertelt ons dat onbewuste inmenging in een perfecte en complexe structuur deze niet kan verbeteren. Er zijn nog nooit nuttige mutaties waargenomen.

2) Mutaties voegen geen nieuwe informatie toe aan het DNA van het organisme: de onderdelen die de genetische informatie vormen, worden of van hun plaats gerukt en vernietigd of naar andere plaatsen gebracht. Mutaties kunnen er niet voor zorgen, dat een levend wezen een nieuw orgaan of een nieuwe eigenschap krijgt. Zij zorgen slechts voor afwijkingen, zoals een been dat uit de rug komt of een oor uit de buik.

3) Om een mutatie naar een volgende generatie over te brengen, moet die in de voortplantingscellen van het organisme plaatsvinden: een willekeurige verandering die in een plaatselijke cel of orgaan van het lichaam plaatsvindt, kan niet naar de volgende generatie worden overgebracht. Bijvoorbeeld een menselijk oog dat door straling of om andere reden veranderd is, kan niet aan volgende generaties worden doorgegeven.

Kort gezegd, het is voor levende wezens onmogelijk om te evolueren, omdat er geen mechanisme in de natuur bestaat dat voor evolutie zorgt. Dit is in overeenstemming met het bewijs uit het fossielenarchief, dat laat zien, dat dit scenario ver van de werkelijkheid verwijderd is.



STAP 3 Het fossielenarchief verwerpt de evolutietheorie

Volgens de evolutietheorie stamt iedere levende soort van een voorafgaande af. De soorten die voorheen bestaan hebben zijn in de loop der tijden in iets anders veranderd en alle soorten zijn op deze manier ontstaan. Volgens de theorie verliep dit proces geleidelijk gedurende miljoenen jaren.

Als dit het geval was, dan zouden er ontelbare soorten bestaan moeten hebben die een overgang kenmerken en die zouden lang in deze overgangsperiode geleefd hebben.

Bijvoorbeeld, er zouden in het verleden sommige half-vis/half-reptielen geleefd hebben, die bepaalde trekken van reptielen gehad moeten hebben naast die van de vis die ze reeds hadden. Of er zouden sommige reptiel-vogels bestaan moeten hebben, die wat trekken van een vogel moesten krijgen naast de eigenschappen van de reptielen die ze al hadden. Evolutionisten verwijzen naar deze denkbeeldige wezens, waarvan ze geloven dat die in het verleden geleefd hebben als 'overgangsvormen'.

Als dit soort dieren echt bestaan hebben, dan zouden daar miljoenen of zelfs miljarden van moeten zijn in aantal en in variëteit. En wat nog belangrijker is, is dat de overblijfselen van deze dieren in het fossielenarchief aanwezig zouden moeten zijn. Het aantal van deze overgangsvormen zou zelfs groter moeten zijn dan het aantal dierlijke soorten van tegenwoordig en hun overblijfselen zouden over de hele wereld gevonden moeten worden. In 'Het ontstaan der soorten', legt Darwin uit:

Als mijn theorie waar is, zouden ontelbare tussenvormen die nauw verbonden zijn aan de soorten van dezelfde groep zeker hebben moeten bestaan… Daarom zou bewijs van hun vroegere bestaan onder de overblijfselen van de fossielen gevonden moeten worden.33

Zelfs Darwin was zich bewust van de afwezigheid van zulke overgangsvormen. Hij hoopte, dat deze in de toekomst gevonden zouden worden. Ondanks zijn hoop realiseerde hij zich, dat het grootste struikelblok in zijn theorie het ontbreken van de overgangsvormen was. Daarom schreef hij in zijn boek: 'Het ontstaan der soorten' het volgende in het hoofdstuk: "Moeilijkheden van de theorie":

"…Waarom is het zo, dat, als soorten van andere soorten afstammen door fijne gradaties, we nergens de ontelbare tussenvormen zien? Waarom is niet de hele natuur in verwarring, in plaats daarvan bestaan de soorten zoals we hen zien, goed ontworpen?… Maar volgens deze theorie hadden ontelbare tussenvormen moeten hebben bestaan, waarom vinden we ze niet ingebed in groten getale in de korst van de aarde?… Maar in een gebied dat een tussenvorm is, met voorwaarden die voor een tussenvorm van het leven zijn, waarom vinden we dan niet nauw-verwante variaties die een tussenvorm zijn? Dit probleem heeft me sinds lange tijd verbaasd."34


Een beroemde Britste paleontoloog, Derek V. Ager, geeft dit feit toe, ondanks dat hij zelf een evolutionist is:

Het punt is nu bereikt, dat, als we het fossielenarchief nauwkeurig bekijken, of dit nu naar de verschillende orden of soorten is, we steeds weer ontdekken, dat er geen geleidelijke evolutie heeft plaatsgevonden, maar een plotselinge uitbarsting van een groep ten koste van een andere.35

Een andere evolutionistische paleontoloog, Mark Carnecki, geeft hier het volgende commentaar op:

Een belangrijk probleem in het bewijzen van de theorie is het fossielenarchief; de overblijfselen van de verdwenen soorten blijven in de geologische formaties van de aarde bewaard. Dit archief heeft nooit de sporen van Darwin's hypothetische overgangsvormen onthuld - in plaats daarvan verschijnen en verdwijnen soorten abrupt, en deze verzwakking heeft aan de argumenten van de aanhangers van de schepping bijgedragen dat iedere soort door God geschapen is.36


Deze gaten in het fossielenarchief kunnen niet verklaard worden door te zeggen, dat de betreffende fossielen nog niet gevonden zijn, maar dat dat wel op een bepaalde dag zal gebeuren. De Amerikaanse paleontoloog R. Wessons merkt in zijn boek "Beyond natural selection", uitgegeven in 1991 op dat: "de gaten in het fossielenarchief echt en fenomenaal zijn":

De gaten in het fossielenarchief zijn echt. De afwezigheid van een archief van welke belangrijke tak dan ook is fenomenaal. Soorten zijn gewoonlijk statisch, of bijna statisch, gedurende lange perioden. Soorten laten zelden, en geslachten nooit een evolutie zien in een nieuwe soort of geslacht, maar de vervanging van de één door de andere, en de verandering is min of meer abrupt.37
 
Right, whatever.
Edit: bron?
 
Interessant. Maar als je naar de mens kijkt kun je toch in principe al 'het bewijs' voor evolutie zien? De witte mens in koudere gebieden, de zwarte mens in warmere. De mens die in de loop van tijd steeds langer is geworden. De mensen die ver moe(s)ten lopen voor water en voedsel winnen marathons.
 
Uhm, Spiertje16, snap je het zelf wel :scratch:
 
Volgens mij is de wereld gewoon één groot labo en is het menselijk ras geen toevalstreffer maar eerder een in de steek gelaten experiment

grtzz
 
kan iemand het vertalen naar 4 zinnen ?? :) :)
 
younggod zei:
kan iemand het vertalen naar 4 zinnen ?? :) :)
dat ieder zijn mening heeft en niemand zeker is de juiste te hebben :cool:
 
M@rsel zei:
Uhm, Spiertje16, snap je het zelf wel :scratch:

dank je wel voor het zo belachelijk laag inschatten van mij
komt zeker door me avatar :D
maar owke
@mans
een berekening : er zijn drie basis voorwaarden voor de vorming van een nuttig eiwit;
-1- Dat alle aminozuren in de eiwitketen van de juiste soort en op de juiste plaats zijn.
-2- Dat alle aminozuren in de eiwitketen ‘linkse’ aminozuren zijn.
-3- Dat al deze aminozuren verbonden zijn met elkaar door het vormen van peptide
verbindingen .
Om een eiwit te vormen moeten deze drie voorwaarden tegelijkertijd aanwezig zijn. De mogelijkheid dat een eiwit per toeval ontstaat is gelijk aan de vermenigvuldiging van de mogelijkheid van de realisatie van elk van deze voorwaarden. Bijvoorbeeld de kans dat een gemiddeld eiwit van 500 aminozuren ontstaat is als volgt:

-1- De kans dat de aminozuren in de juiste volgorde zijn: er zijn 20 soorten aminozuren die gebruikt worden bij de vorming van eiwitten.
De kans dat elk aminozuur correct wordt gekozen uit deze 20 soorten = 1:20
De kans dat al deze 500 aminozuren correct worden gekozen = 1:20500 = 1:10650
= 1 op de 10650

-2- De kans dat de aminozuren ‘links’ zijn: ze zijn óf links, óf rechts.
De kans dat slechts een aminozuur links is = 1:2
De kans dat alle 500 aminozuren links zijn op hetzelfde moment = 1:2500 = 1:10150
= 1 op de 10150
 
edit
 
Laatst bewerkt:
Allah Akbar
 
vervolg :
-3- De kans dat de aminozuren worden gebonden door een peptide verbinding: aminozuren kunnen aan elkaar gebonden worden door verschillende chemische verbindingen. Maar om een bruikbaar eiwit te vormen, moeten alle aminozuren in de keten gebonden worden met een speciale chemische verbinding; de peptide verbinding. Het is berekend dat de kans dat een aminozuur wordt gebonden met een andere verbinding dan de peptide verbinding, 50% is. Volgens dit gegeven:
De kans dat 2 aminozuren worden gebonden door een peptide verbinding = 1:2
De kans dat alle 500 aminozuren zo worden gebonden = 1:2499 = 1:10150
= 1 op de 10150

De totale kans is dan: 1:10650 x 1:10150 x 1:10150 = 1:10950
= 1 op de 10950

De kans dat een gemiddeld proteïnemolecuul, bestaande uit 500 aminozuren die allemaal precies in de juiste hoeveelheden én op de juiste plaats én allemaal linkse moleculen zijn én dat ze allemaal worden gebonden door een peptide verbinding is “1” op de 10950. We kunnen dit getal schrijven door 950 nullen achter de 1 te zetten:
10950 = 100.000.000.
Om je een idee te geven; een miljoen is 1.000.000 = 106 en een miljard is duizend miljoen = 109, een biljoen is duizend miljard = 1012 en een triljoen is miljoen maal biljoen = 1018. Zelfs deze gigantische getallen komen niet eens in de buurt van het getal 10950
 
spiertje16 zei:
owke die vat ik effe niet?
Ik wil, denk nog even na. En ik wacht nog op een bron. :)
Als we niet in de evolutietheorie moeten geloven, in wat dan wel? Een godsdienst? Het enige waarmee zij hun gelijk proberen te bewijzen is via 1 of ander boekje, dat stokoud is.
Wetenschap evolueert tenminste, daar komen dingen bij. Maar je mag ook niet verwachten dat we ooit àlles gaan weten.
 
dat begrijp ik ik ben namelijk zelf ook gelovige
maar ik wil graag een discussie starten en het liefst over de verschillende gedachtegangen over dit onderwerp en wat de reacties zijn op de gegeven info
 
ja tuurlijk joh, de wereld is toch geschapen in 7 dagen fo shizzle?
en dan verdwijnt god om zich nooit meer te tonen? :rolleyes:
 
Samu zei:
Ik wil, denk nog even na. En ik wacht nog op een bron. :)
Als we niet in de evolutietheorie moeten geloven, in wat dan wel? Een godsdienst? Het enige waarmee zij hun gelijk proberen te bewijzen is via 1 of ander boekje, dat stokoud is.
Wetenschap evolueert tenminste, daar komen dingen bij. Maar je mag ook niet verwachten dat we ooit àlles gaan weten.


ja dat weet ik
ik twijfel zelf ook heel erg
vooral toen ik wat info opzocht op cellen
en wat blijkt
dat we praktisch nog geen shit nog wetem over de ontstaansgeschiedenis van een cel.
Wat we wel weten, bijvoorbeeld uit de experimenten van Miller in de jaren 60, is dat zo iets complex als een aminozuur spontaan kan onstaan uit een soepje dat bepaald niet intelligent en bewust aandoet.
daaruit trek ik dus de conclussie dat het aan heel eenvoudige onbewuste natuurkunde kan liggen
 
spiertje16 zei:
…(een complexiteit) die voorbij onze creatieve mogelijkheden ligt, een realiteit die de duidelijke tegenpool van het toeval is, wat in elk opzicht alles wat met de intelligentie van de mens gemaakt is, te boven gaat…."
En dan, het gaat de mens te boven. So what, de mens is geen superieur wezen. Als we alles konden verklaren, zouden er geen onderzoeken meer moeten zijn.

De reden hiervoor is eenvoudig: het DNA heeft een zeer ingewikkelde structuur en willekeurige effecten kunnen deze structuur enkel schade toebrengen. B.G. Ranganathan zegt:

"De mutaties zijn gering, willekeurig en schadelijk. Zij komen maar sporadisch voor en het beste is als zij geen effect hebben. Deze vier eigenschappen van mutaties houden in, dat mutaties niet naar een evolutionistische ontwikkeling kunnen leiden. Een willekeurige verandering in een hoog ontwikkeld organisme is of zonder effect of schadelijk. Een willekeurige verandering in een horloge kan het horloge niet verbeteren. Waarschijnlijk brengt het schade toe of heeft op z'n best geen effect. Een aardbeving verbetert de stad niet, het zorgt voor haar vernietiging."29

Samenvattend kunnen we zeggen, dat er drie belangrijke redenen zijn waarom mutaties niet kunnen dienen als ondersteuning van de beweringen van de evolutionisten:

1) De directe gevolgen van mutaties zijn schadelijk: omdat ze willekeurig voorkomen, brengen zij altijd schade toe aan het levende organisme dat ze ondergaat. Gezond verstand vertelt ons dat onbewuste inmenging in een perfecte en complexe structuur deze niet kan verbeteren. Er zijn nog nooit nuttige mutaties waargenomen.

2) Mutaties voegen geen nieuwe informatie toe aan het DNA van het organisme: de onderdelen die de genetische informatie vormen, worden of van hun plaats gerukt en vernietigd of naar andere plaatsen gebracht. Mutaties kunnen er niet voor zorgen, dat een levend wezen een nieuw orgaan of een nieuwe eigenschap krijgt. Zij zorgen slechts voor afwijkingen, zoals een been dat uit de rug komt of een oor uit de buik.

3) Om een mutatie naar een volgende generatie over te brengen, moet die in de voortplantingscellen van het organisme plaatsvinden: een willekeurige verandering die in een plaatselijke cel of orgaan van het lichaam plaatsvindt, kan niet naar de volgende generatie worden overgebracht. Bijvoorbeeld een menselijk oog dat door straling of om andere reden veranderd is, kan niet aan volgende generaties worden doorgegeven.

Kort gezegd, het is voor levende wezens onmogelijk om te evolueren, omdat er geen mechanisme in de natuur bestaat dat voor evolutie zorgt. Dit is in overeenstemming met het bewijs uit het fossielenarchief, dat laat zien, dat dit scenario ver van de werkelijkheid verwijderd is.
Giraf krijgt lange nek door mutaties, kan daardoor makkelijker aan de bomen voor blaadjes, echt wel neg. evolutie. :rolleyes:

Deze gaten in het fossielenarchief kunnen niet verklaard worden door te zeggen, dat de betreffende fossielen nog niet gevonden zijn, maar dat dat wel op een bepaalde dag zal gebeuren. De Amerikaanse paleontoloog R. Wessons merkt in zijn boek "Beyond natural selection", uitgegeven in 1991 op dat: "de gaten in het fossielenarchief echt en fenomenaal zijn":
Hoi, het is 2005. Lekker belangrijk wat iemand 14 jaar geleden schreef.

En over die tussensoorten: Er zijn er toch wel gevonden. Voorbeeld: Longvis. (ondertussen uitgestorven, nog niet zo heel lang geleden).


Heb er maar enkele dingen uitgepikt. Iemand zin om te weerleggen?
 
Allemaal een mooi verhaal, maar in eerste instantie gaan de meeste religieuse geschriften uit van een aarde die misschien net 5.500 jaar oud is. Dat zou betekenen dat er mensen samen met dino's op de aarde hebben geleefd. Iets waar geen enkel bewijs van is, logisch ook, daar zit tientallen miljoenen jaren tussen.

Die anti evolutietheoristen willen met wijzen op onwaarschijnlijkheden de evolutietheorie onderuit halen. Daarbij voorbijgaan aan alle onwaarschijnljkheden die in religieuse geschriften voorkomen.

Dat er geen overgangsvormen gevonden worden is ook logisch, die overgangsvormen zijn nog voor de tijd dat dinosauriers op aarde leefden. In de tussentijd is de aarde geologisch totaal veranderd. Waarschijnlijk zijn er nog wel resten te vinden in zeer diepe aardlagen, maar dan op de zeebodem. We moeten niet vergeten dat de aarde voor meer dan 70% uit zeeen bestaat. Dus dat is nog lastiger dan zoeken naar een speld in hooiberg, als je al iets kan vinden.

Het terugvinden van bewijsmateriaal dat honderden miljoenen jaren terug gaat is zeer moeilijk, zeker omdat de overgangsvormen dus uit de zeeen komen.

De tegenhangers van de evolutietheorie kunnen ook niet verklaren waarom er dan zo'n groot specificisme is op aarde. Ieder continent huisvest zijn eigen soorten, als er een goddelijke schepping plaats zou hebben gevonden verwacht je veel meer een gelijkmatige verdeling van species op aarde. Maar overduidelijk zijn er op ieder continent andere soorten te vinden, iets wat alleen verklaard kan worden door evolutie.
 
Waarom kom je nou ineens met zo'n vage berekening? Om aan te tonen dat het leven nooit per toeval kan zijn ontstaan? Hoe iets begint is weing relevant voor een discussie over evolutie.
 
spiertje16 zei:
ja dat weet ik
ik twijfel zelf ook heel erg
vooral toen ik wat info opzocht op cellen
en wat blijkt
dat we praktisch nog geen shit nog wetem over de ontstaansgeschiedenis van een cel.
spiertje, we weten nog niet eens de basis van een atoom. Ja er zijn protonen en neutronen enzo, ondertussen heeft men al ontdekt dat deze ontstaan door quarks, wie weet hoeveel laagjes er nog onder liggen.
 
Back
Naar boven