MuscleMeat

Is er een pan waar je vlees op kunt grillen zonder olie/boter? rvs?


Bezoekers in topic

chrisk

-
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
24 aug 2009
Berichten
13.403
Karma
6.201
Heb nu al een paar keer een pan weg moeten gooien omdat de antiaanbaklaag stuk gaat.

Grillen moet toch zonder vet kunnen. Net als een bbq eigenlijk.
 

Camelus

Massive Warrior
Elite Member
Challenge Winner
Lid geworden
6 jun 2015
Berichten
18.914
Karma
28.256
of pamspray gebruiken
 

chrisk

-
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
24 aug 2009
Berichten
13.403
Karma
6.201
  • Topic Starter Topic Starter
  • #9
of pamspray gebruiken
Ik zit met allergieën voor in elk geval de sojalecithine en dergelijke wat ze overal in stoppen, en mogelijk wat plantaardige oliën in het algemeen. Sowieso ontwijk ik het liefst zo veel mogelijk kunstmatige toevoegingen ed.
 
Laatst bewerkt:

Sterling

Ripped Bodybuilder
Lid geworden
18 jun 2014
Berichten
3.019
Karma
2.319
Lengte
1m78
Massa
87kg
Waarom niet gewoon een vetproduct gebruiken? Evt. geklaarde boter indien je allergisch bent voor bijvoorbeeld kokosolie.
 

chrisk

-
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
24 aug 2009
Berichten
13.403
Karma
6.201
  • Topic Starter Topic Starter
  • #11
Waarom niet gewoon een vetproduct gebruiken? Evt. geklaarde boter indien je allergisch bent voor bijvoorbeeld kokosolie.
Boter op m'n steak is vies. We hebben 2 miljoen jaar lang gewoon vlees op het vuur opgewarmd hoeveel gekke dingen moeten we als moderne mens ermee doen om gewoon wat te eten.

Als het op een rvs pannetje of zo'n contactgril kan en niet aanbakt is dat ideaal.
 

chrisk

-
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
24 aug 2009
Berichten
13.403
Karma
6.201
  • Topic Starter Topic Starter
  • #12
Gietijzeren grillpannen moet je na het schoonmaken invetten met olie?
 

IRONic Drunker

♫♪→(C2H5OH)← ♪♫
Elite Member
Lid geworden
1 mei 2012
Berichten
11.001
Karma
18.545
Flikker je steak gewoon op een echt vuur.
Kookgerei is veel te modern.
 

marina1975

Never give up!
Moderator
Elite Member
Lid geworden
3 feb 2013
Berichten
30.012
Karma
14.521
Lengte
1m68
Boter op m'n steak is vies. We hebben 2 miljoen jaar lang gewoon vlees op het vuur opgewarmd hoeveel gekke dingen moeten we als moderne mens ermee doen om gewoon wat te eten.

Als het op een rvs pannetje of zo'n contactgril kan en niet aanbakt is dat ideaal.
Heb zelf een hekel aan de smaak van boter. Maar een grillpan met aangeklaagd en even insmeren met wat olijfolie proef je echt niet terug.
En anders airfryer achtige apparaten pf buiten een bbq zetten.
 

0rt3x

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
28 dec 2010
Berichten
544
Karma
42
Boter op m'n steak is vies. We hebben 2 miljoen jaar lang gewoon vlees op het vuur opgewarmd hoeveel gekke dingen moeten we als moderne mens ermee doen om gewoon wat te eten.

Als het op een rvs pannetje of zo'n contactgril kan en niet aanbakt is dat ideaal.
Maak een kampvuur voor je vlees
 

Steks

Massive Warrior
Lid geworden
21 feb 2017
Berichten
19.332
Karma
18.822
Lengte
1m82
Massa
92kg
Welke? Moet je daar nog iets mee doen om te voorkomen dat het aanbakt (waarom zijn er antiaanbaklagen?) of gewoon hup vlees er op hup op het vuur en het komt goed?
Deze bijvoorbeeld

De pan goed heet laten worden, het vlees met een drupje olie invetten en dan in de pan na 60-90 seconden laat het vlees vanzelf los. Gebruik de pan goed schoonmaken en inwrijven met en drupje olie.
 

Brainfart

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
4 jul 2020
Berichten
2.003
Karma
2.420
Lengte
1m65
Welke? Moet je daar nog iets mee doen om te voorkomen dat het aanbakt (waarom zijn er antiaanbaklagen?) of gewoon hup vlees er op hup op het vuur en het komt goed?
Gaan je pannen in de vaatwasser?
Want dan gaat het sowieso wat minder lang mee.

Tefallaag kan wat slechter tegen hoge temperaturen dan een gietijzeren, dacht ik. En je hebt ook nog gewoon een grillpan.
 
Laatst bewerkt:

Steks

Massive Warrior
Lid geworden
21 feb 2017
Berichten
19.332
Karma
18.822
Lengte
1m82
Massa
92kg
Een contact grill is vooral makkelijk, maar niet ideaal. Het vlees kan zijn vocht niet kwijt omdat het aan twee kanten ingesloten zit en dan gaat het vrij snel stomen.

@chrisk welke soorten vlees wil je er eigenlijk op gaan bereiden?
 

Naar boven