MuscleMeat

Is er een pan waar je vlees op kunt grillen zonder olie/boter? rvs? (2 bezoekers)

Bezoekers in dit topic

chrisk

Elite Member
10 jaar lid
Lid geworden
24 aug 2009
Berichten
19.954
Waardering
11.163
Heb nu al een paar keer een pan weg moeten gooien omdat de antiaanbaklaag stuk gaat.

Grillen moet toch zonder vet kunnen. Net als een bbq eigenlijk.
 
Sous vide en daarna een gasbrander er overheen, voor een steaks wil ik niets anders meer. En anders een gietijzeren grillpan zoals hierboven staat.

 
of pamspray gebruiken
 
of pamspray gebruiken
Ik zit met allergieën voor in elk geval de sojalecithine en dergelijke wat ze overal in stoppen, en mogelijk wat plantaardige oliën in het algemeen. Sowieso ontwijk ik het liefst zo veel mogelijk kunstmatige toevoegingen ed.
 
Laatst bewerkt:
Waarom niet gewoon een vetproduct gebruiken? Evt. geklaarde boter indien je allergisch bent voor bijvoorbeeld kokosolie.
 
Waarom niet gewoon een vetproduct gebruiken? Evt. geklaarde boter indien je allergisch bent voor bijvoorbeeld kokosolie.
Boter op m'n steak is vies. We hebben 2 miljoen jaar lang gewoon vlees op het vuur opgewarmd hoeveel gekke dingen moeten we als moderne mens ermee doen om gewoon wat te eten.

Als het op een rvs pannetje of zo'n contactgril kan en niet aanbakt is dat ideaal.
 
Gietijzeren grillpannen moet je na het schoonmaken invetten met olie?
 
Flikker je steak gewoon op een echt vuur.
Kookgerei is veel te modern.
 
Boter op m'n steak is vies. We hebben 2 miljoen jaar lang gewoon vlees op het vuur opgewarmd hoeveel gekke dingen moeten we als moderne mens ermee doen om gewoon wat te eten.

Als het op een rvs pannetje of zo'n contactgril kan en niet aanbakt is dat ideaal.
Heb zelf een hekel aan de smaak van boter. Maar een grillpan met aangeklaagd en even insmeren met wat olijfolie proef je echt niet terug.
En anders airfryer achtige apparaten pf buiten een bbq zetten.
 
Boter op m'n steak is vies. We hebben 2 miljoen jaar lang gewoon vlees op het vuur opgewarmd hoeveel gekke dingen moeten we als moderne mens ermee doen om gewoon wat te eten.

Als het op een rvs pannetje of zo'n contactgril kan en niet aanbakt is dat ideaal.
Maak een kampvuur voor je vlees
 
Welke? Moet je daar nog iets mee doen om te voorkomen dat het aanbakt (waarom zijn er antiaanbaklagen?) of gewoon hup vlees er op hup op het vuur en het komt goed?
Deze bijvoorbeeld

De pan goed heet laten worden, het vlees met een drupje olie invetten en dan in de pan na 60-90 seconden laat het vlees vanzelf los. Gebruik de pan goed schoonmaken en inwrijven met en drupje olie.
 
Welke? Moet je daar nog iets mee doen om te voorkomen dat het aanbakt (waarom zijn er antiaanbaklagen?) of gewoon hup vlees er op hup op het vuur en het komt goed?
Gaan je pannen in de vaatwasser?
Want dan gaat het sowieso wat minder lang mee.

Tefallaag kan wat slechter tegen hoge temperaturen dan een gietijzeren, dacht ik. En je hebt ook nog gewoon een grillpan.
 
Laatst bewerkt:
Een contact grill is vooral makkelijk, maar niet ideaal. Het vlees kan zijn vocht niet kwijt omdat het aan twee kanten ingesloten zit en dan gaat het vrij snel stomen.

chrisk welke soorten vlees wil je er eigenlijk op gaan bereiden?
 
Back
Naar boven