Wat voor vlees heb je gebruikt en heb je iets met de pan gedaan? Als je de pan heet genoeg stookt moet het in principe met elk stuk vlees werken, maar heel mager vlees zoals biefstuk, varkenshaas e.d. kan zeker op een nieuwe pan wat minder makkelijk loskomen tijdens het grillen, vandaar het advies om dat vlees met een drupje olie of vet in te smeren. Als je dat echt niet wilt, kan het al veel helpen om eerst iets vetters te bereiden (hamburger, rib-eye, bacon of zelfs vetspek) en het vet dat daaruit komt goed over de pan te verdelen en deze dan niet weer brandschoon te maken. De opmerking dat het aangebrande vlees haast niet los te schrobben is doet me vooral denken dat je de pan niet heet genoeg hebt laten worden voor het gebruik, als ik een gietijzeren (grill)pan gebruik laat in hem zeker 5 minuten op een laag vuurtje warm worden en voordat het vlees erin gaat het vuur nog een minuut op de hoogste stand en pas als het vlees loslaat draai ik indien gewenst het gas wat lager.