- Lid sinds
- 11 okt 2002
- Berichten
- 6.844
- Waardering
- 25
Isocalorisch weekmenu met calorie/carb cycling
Een wattes?
Een Triple-Anti-Kiss schema
1. elke dag ander (gepland avondeten)
2. variatie zeer laag - middel - hoog in KH
3. variatie in laag - middel - zeer hoog kcal
Het gevoel begon me te bekruipen dat ik stiekem best veel meer at dan wat ik altijd zei te eten omdat ik niet meer afwoog.
Ik wilde ook niet dag-in-dag-uit hetzelfde eten en bovendien rekening houden met de KH-behoeften op trainings- versus niet-trainingsdagen en mbv een refeed kan ik de hoeveelheid KH nog iets verder afknijpen (en dan lekkere dingen eten).
Dus.. ik vermoed dat de geplande kcal-inname aan de krappe kant is, maar mezelf kennende zal er her en der wel een 100kcal of zo bij insluipen (stukje fruit, wat extra kaas of zo..).
Een van de wellicht opvallende zaken is de aandacht voor groenten.. van huisuit eet ik die vrij weinig maar heb ze leren waarderen (fytochemicaliën) en ook gezien, dat het belangrijk is hier genoeg variatie in te hebben.
Vond het iig zeer interessant eens een menu volledig uit te rekenen.
Ik heb ook nog 2 maaltijd varianten voor zowel ma-vr als za-zo, maar die zal ik jullie besparen..
En uiteraard hoop ik gebruik te maken van de laatste trucs op het terrein van lijnen: laag-middel-hoog KH dagen, het timen van je KH inname evenals het gebruik MCTs (snel soort vet uit kokos).
Even uitleggen: ik train di-do-za en doe evt op wo nog een extra spinningles (zonder extra daarvoor te eten).
Op niet-trainingsdagen wil ik zowel heel laag in de KH gaan zitten (15%) als in het totaal aantal kcal (1480kcal)
Op trainingsdagen ga ik iets hoger in de KH zitten (33%) en ook wat hoger in totaal aantal kcal (1890 kcal)
Op zaterdag heb ik een refeeddag waar ik extra hoog in de KH ga zitten (70%) en ook heel hoog in kcal uitkom (2950 kcal).
Zondag is vrijgesteld van planning maar ik zal trachten low-carb te eten en deze dag op maandag te laten lijken.
Eiwit is vastgesteld op 150 gram/dag. Vet is restant.
Alles staat in gram K - E - V en kcal vermeld...
O ja: mijn lich.gew. en MLM schommelen tussen 65-67 en 47-49 kg (gem. 28% vet, althans volgens de Omron vetmeter).
Ik ga uit van een onderhoudsniveau van rond 2000 kcal.
...........................
Norm ma-wo-vr 55g KH (15%) - 150 g eiwit (41%)- 73g vet (44%)- 1478 kcal (500kcal minder dan onderhoudsniveau)
Zal het even editen, want het is wat onoverzichtelijk.
De hele week zelfde ontbijt en nachtsnack. Enige verschil is dat er di, do en za extra KH in zitten.
ONTBIJT (9u) en LUNCH (12u)
kwark (500g) 20 50 5 325
weipoeder 1 schep 2 23 1 109
bosvr (100g)
of banaan (75g)
of 2 kwi's
of25ml diksap 15 0 0 60
som 37 73 6 494
[kan evt. ook minder/geen KH zijn en in plaats daarvan kokos voor de MCTs evenals koffiepoeder voor de caff en uiteraard allebei voor het lekkere, daarmee duik ik voor die dag onder 20 gram KH en wordt het een echte keto-dag]
extra KH op di, do en za:
honing (40g) of extra 67ml diksap (=samen 2 eierdopjes) 33 0 0 132
som:ONTBIJT/POST-WO 70 73 6 626
NACHTSNACK (22u)
pistache, 45g ongepeld
25g netto 1,25 4,75 13,75 148
[kan ook wel eens wat anders zijn, bijv. harinkje of wat kaas]
Verder gaat er op di, do en za een shake doorheen tijdens de training (niet erna, dan eet ik rest ontbijt op):
WORKOUT SHAKE (10-11u)
weipoeder 1schep 2 23 1 109
maltodextrine60g+lim 80 0 0 320
som SHAKE 82 23 1 429
evenals een levertraan moment (alleen di-do, kan evt ook zaterdag)... op andere dagen niet omdat ik al redelijk wat vette vis eet en er zoveel kcal in zitten.
LEVERTRAAN (14u)
15 ml levertraan 0 0 14 122
Om het niet saai te maken dus voor elke dag een ander menu:
MAANDAG
MIDDAG-AVOND (15u, 18u)
mamelet met groenten
bijv 250 g spruitjes 8 1 4 72
of 2struikjes witlof
of 1courgette+1paprika)
eieren: 4st = 200g 2 29 35 439
kaas:100 g 0 24 31 375
som 10 54 70 886
[ipv kaas ook wel tonijn oid]
MAANdagsom 48 132 90 1528
verhouding% 12,6 34,5 52,9
AFWIJKING tov norm (mawovr)-7,2g -18,3g 16,8g 49,3kcal
WOENSDAG
zelfde als maandag voor ONTBIJT (9), LUNCH (12) en NACHTSNACK (22)
MIDDAG-AVOND (15u en 18u)
wo: maaltijdsalade
fetakaas (Deens:75g) 1 14 15 195
ei gekookt (200g, 4) 0 26 21 293
olijfolie (10g) 0 0 10 90
honing (1/3e el = 6g) 5 0 0 20
olijven (8) 0 0 2 18
salade (200g) 2 2 0 16
tomaatjes (125g) 2 0 1 17
40 g gerookte zalm 0 25 11 199
augurkjes 3 3 1 0 16
zilveruitjes 20 3 0 0 12
som 16 68 60 876
WOENSDAGsom 54 146 80 1518
verhouding% 14 38 47
AFWIJKING tov norm (mawovr) -1 -4 7 39
VRIJDAG
zelfde als maandag voor ONTBIJT (9), LUNCH (12) en NACHTSNACK (22)
MIDDAG-AVOND (15u en 18u)
vrij: roerbakschotel
tonijn (2blikjes 260g) 0 68 4 30
roerbakmix (400) 22 9 10 214
ketjap asin (2el) 5 4 0 36
som 27 81 14 558
VRIJDAGsom 65 159 34 1200
verhouding% 22 53 25
AFWIJKING tov norm (mawovr) 10g 9g -39g -279
Dit zijn dus de laag-KH dagen
...........................................................
voor de middel-KH dagen dinsdag en donderdag (KTdagen) heb ik een andere KEV verhouding en neem ik in totaal meer kcal in.. vrijwel geheel gewijd aan extra KH. Nu ook extra levertraan dus.
Norm: 156g KH (33%) - 150g eiwit (32%) - 74g vet (35%) - 1892kcal
(ongeveer 100kcal minder dan onderhoudsniveau)
DINSDAG
MIDDAG-AVOND (15u en 18u)
di: maaltijdsalade (zie woensdag hierboven)
som 10 42 49 649
DINSDAGsom 163 143 83 1973
verhouding% 33 29 38
AFWIJKING (di-do) 7g -7g 9g 81kcal
DONDERDAG
zelfde als dinsdag muv
MIDDAG-AVOND (15u en 18u)
do: vis met venkel
koolvis:200g 2 44 2 202
venkel:300g 6 3 0 36
pesto: 1el 0 4 14 142
som 8 51 16 380
DONDERDAGsom 161 152 50 1704
verhouding% 38 36 27
AFWIJKING (di-do) 5g 2g -24g -188
..........................
Het weekend is verdeeld aan enerzijds een carb-up dag en anderzijds een vrij in te plannen dag (maar dan wel laag in kcal en KH), dus bijv vette snacks (frikandel, worst en wellicht toch een KH-maaltijd).
Zaterdag is refeed-dag en geheel anders dan de andere dagen op het ontbijt en de workoutshake na, die gelijk is aan die op di en do.
Norm: 516 g KH (70%) - 150 g eiwit (20%) - 32 g vet (10%) - 2950kcal
(zowat 1000kcal boven onderhoudsniveau)
ZATERDAG
MIDDAGSNACK (13u)
rijstpudding 56 19 14 426
honing (3el:55g) 43 0 0 172
som 99 19 14 598
NAMIDDAGSNACK (15)
snoep (150g) 143 0 0 570
[kan ook wat anders zijn, bijv. sorbet ijs.. zolang het maar veel KH en bijna geen vet bevat]
AVONDETEN (18u en 21u)
basmatirijst (75g) 59 6 1 265
tandoorisaus (0,5pot) 32 5 3 175
1kipfilet (125g) 0 30 3 141
roerbakmix (200g) 11 5 5 107
som 102 45 12 688
[ ook hier geldt dat het iets anders kan zijn, bij voorkeur echter tragere KH, zoals basmatirijst of zilvervliesrijst ]
ZATERDAGsom 495 160 33 2911
verhouding% 68 22 10
AFWIJKING (za) -21g 10g 1g -40kcal
ZONDAG
vrij van planning: wel laag-kcal (ook weer 500kcal minder dan onderhoud)
bijv zoals maandag 48 132 90 1528
WEEKTOTAAL 1036 1022 459 12361
gem/dag 148 146 66 1766
verhouding% 34 33 33
AFWIJKING (33%/1880)0 0 0 -114
zo, en nu kijken of het te volgen is....
Espi
PS: er wordt, zodra de kaas op is, tonijn toegevoegd voor extra eiwit en kokos voor het vet. Duurt nog wel weekje of 2
Een wattes?
Een Triple-Anti-Kiss schema
1. elke dag ander (gepland avondeten)
2. variatie zeer laag - middel - hoog in KH
3. variatie in laag - middel - zeer hoog kcal
Het gevoel begon me te bekruipen dat ik stiekem best veel meer at dan wat ik altijd zei te eten omdat ik niet meer afwoog.
Ik wilde ook niet dag-in-dag-uit hetzelfde eten en bovendien rekening houden met de KH-behoeften op trainings- versus niet-trainingsdagen en mbv een refeed kan ik de hoeveelheid KH nog iets verder afknijpen (en dan lekkere dingen eten).
Dus.. ik vermoed dat de geplande kcal-inname aan de krappe kant is, maar mezelf kennende zal er her en der wel een 100kcal of zo bij insluipen (stukje fruit, wat extra kaas of zo..).
Een van de wellicht opvallende zaken is de aandacht voor groenten.. van huisuit eet ik die vrij weinig maar heb ze leren waarderen (fytochemicaliën) en ook gezien, dat het belangrijk is hier genoeg variatie in te hebben.
Vond het iig zeer interessant eens een menu volledig uit te rekenen.
Ik heb ook nog 2 maaltijd varianten voor zowel ma-vr als za-zo, maar die zal ik jullie besparen..
En uiteraard hoop ik gebruik te maken van de laatste trucs op het terrein van lijnen: laag-middel-hoog KH dagen, het timen van je KH inname evenals het gebruik MCTs (snel soort vet uit kokos).
Even uitleggen: ik train di-do-za en doe evt op wo nog een extra spinningles (zonder extra daarvoor te eten).
Op niet-trainingsdagen wil ik zowel heel laag in de KH gaan zitten (15%) als in het totaal aantal kcal (1480kcal)
Op trainingsdagen ga ik iets hoger in de KH zitten (33%) en ook wat hoger in totaal aantal kcal (1890 kcal)
Op zaterdag heb ik een refeeddag waar ik extra hoog in de KH ga zitten (70%) en ook heel hoog in kcal uitkom (2950 kcal).
Zondag is vrijgesteld van planning maar ik zal trachten low-carb te eten en deze dag op maandag te laten lijken.
Eiwit is vastgesteld op 150 gram/dag. Vet is restant.
Alles staat in gram K - E - V en kcal vermeld...
O ja: mijn lich.gew. en MLM schommelen tussen 65-67 en 47-49 kg (gem. 28% vet, althans volgens de Omron vetmeter).
Ik ga uit van een onderhoudsniveau van rond 2000 kcal.
...........................
Norm ma-wo-vr 55g KH (15%) - 150 g eiwit (41%)- 73g vet (44%)- 1478 kcal (500kcal minder dan onderhoudsniveau)
Zal het even editen, want het is wat onoverzichtelijk.
De hele week zelfde ontbijt en nachtsnack. Enige verschil is dat er di, do en za extra KH in zitten.
ONTBIJT (9u) en LUNCH (12u)
kwark (500g) 20 50 5 325
weipoeder 1 schep 2 23 1 109
bosvr (100g)
of banaan (75g)
of 2 kwi's
of25ml diksap 15 0 0 60
som 37 73 6 494
[kan evt. ook minder/geen KH zijn en in plaats daarvan kokos voor de MCTs evenals koffiepoeder voor de caff en uiteraard allebei voor het lekkere, daarmee duik ik voor die dag onder 20 gram KH en wordt het een echte keto-dag]
extra KH op di, do en za:
honing (40g) of extra 67ml diksap (=samen 2 eierdopjes) 33 0 0 132
som:ONTBIJT/POST-WO 70 73 6 626
NACHTSNACK (22u)
pistache, 45g ongepeld
25g netto 1,25 4,75 13,75 148
[kan ook wel eens wat anders zijn, bijv. harinkje of wat kaas]
Verder gaat er op di, do en za een shake doorheen tijdens de training (niet erna, dan eet ik rest ontbijt op):
WORKOUT SHAKE (10-11u)
weipoeder 1schep 2 23 1 109
maltodextrine60g+lim 80 0 0 320
som SHAKE 82 23 1 429
evenals een levertraan moment (alleen di-do, kan evt ook zaterdag)... op andere dagen niet omdat ik al redelijk wat vette vis eet en er zoveel kcal in zitten.
LEVERTRAAN (14u)
15 ml levertraan 0 0 14 122
Om het niet saai te maken dus voor elke dag een ander menu:
MAANDAG
MIDDAG-AVOND (15u, 18u)
mamelet met groenten
bijv 250 g spruitjes 8 1 4 72
of 2struikjes witlof
of 1courgette+1paprika)
eieren: 4st = 200g 2 29 35 439
kaas:100 g 0 24 31 375
som 10 54 70 886
[ipv kaas ook wel tonijn oid]
MAANdagsom 48 132 90 1528
verhouding% 12,6 34,5 52,9
AFWIJKING tov norm (mawovr)-7,2g -18,3g 16,8g 49,3kcal
WOENSDAG
zelfde als maandag voor ONTBIJT (9), LUNCH (12) en NACHTSNACK (22)
MIDDAG-AVOND (15u en 18u)
wo: maaltijdsalade
fetakaas (Deens:75g) 1 14 15 195
ei gekookt (200g, 4) 0 26 21 293
olijfolie (10g) 0 0 10 90
honing (1/3e el = 6g) 5 0 0 20
olijven (8) 0 0 2 18
salade (200g) 2 2 0 16
tomaatjes (125g) 2 0 1 17
40 g gerookte zalm 0 25 11 199
augurkjes 3 3 1 0 16
zilveruitjes 20 3 0 0 12
som 16 68 60 876
WOENSDAGsom 54 146 80 1518
verhouding% 14 38 47
AFWIJKING tov norm (mawovr) -1 -4 7 39
VRIJDAG
zelfde als maandag voor ONTBIJT (9), LUNCH (12) en NACHTSNACK (22)
MIDDAG-AVOND (15u en 18u)
vrij: roerbakschotel
tonijn (2blikjes 260g) 0 68 4 30
roerbakmix (400) 22 9 10 214
ketjap asin (2el) 5 4 0 36
som 27 81 14 558
VRIJDAGsom 65 159 34 1200
verhouding% 22 53 25
AFWIJKING tov norm (mawovr) 10g 9g -39g -279
Dit zijn dus de laag-KH dagen
...........................................................
voor de middel-KH dagen dinsdag en donderdag (KTdagen) heb ik een andere KEV verhouding en neem ik in totaal meer kcal in.. vrijwel geheel gewijd aan extra KH. Nu ook extra levertraan dus.
Norm: 156g KH (33%) - 150g eiwit (32%) - 74g vet (35%) - 1892kcal
(ongeveer 100kcal minder dan onderhoudsniveau)
DINSDAG
MIDDAG-AVOND (15u en 18u)
di: maaltijdsalade (zie woensdag hierboven)
som 10 42 49 649
DINSDAGsom 163 143 83 1973
verhouding% 33 29 38
AFWIJKING (di-do) 7g -7g 9g 81kcal
DONDERDAG
zelfde als dinsdag muv
MIDDAG-AVOND (15u en 18u)
do: vis met venkel
koolvis:200g 2 44 2 202
venkel:300g 6 3 0 36
pesto: 1el 0 4 14 142
som 8 51 16 380
DONDERDAGsom 161 152 50 1704
verhouding% 38 36 27
AFWIJKING (di-do) 5g 2g -24g -188
..........................
Het weekend is verdeeld aan enerzijds een carb-up dag en anderzijds een vrij in te plannen dag (maar dan wel laag in kcal en KH), dus bijv vette snacks (frikandel, worst en wellicht toch een KH-maaltijd).
Zaterdag is refeed-dag en geheel anders dan de andere dagen op het ontbijt en de workoutshake na, die gelijk is aan die op di en do.
Norm: 516 g KH (70%) - 150 g eiwit (20%) - 32 g vet (10%) - 2950kcal
(zowat 1000kcal boven onderhoudsniveau)
ZATERDAG
MIDDAGSNACK (13u)
rijstpudding 56 19 14 426
honing (3el:55g) 43 0 0 172
som 99 19 14 598
NAMIDDAGSNACK (15)
snoep (150g) 143 0 0 570
[kan ook wat anders zijn, bijv. sorbet ijs.. zolang het maar veel KH en bijna geen vet bevat]
AVONDETEN (18u en 21u)
basmatirijst (75g) 59 6 1 265
tandoorisaus (0,5pot) 32 5 3 175
1kipfilet (125g) 0 30 3 141
roerbakmix (200g) 11 5 5 107
som 102 45 12 688
[ ook hier geldt dat het iets anders kan zijn, bij voorkeur echter tragere KH, zoals basmatirijst of zilvervliesrijst ]
ZATERDAGsom 495 160 33 2911
verhouding% 68 22 10
AFWIJKING (za) -21g 10g 1g -40kcal
ZONDAG
vrij van planning: wel laag-kcal (ook weer 500kcal minder dan onderhoud)
bijv zoals maandag 48 132 90 1528
WEEKTOTAAL 1036 1022 459 12361
gem/dag 148 146 66 1766
verhouding% 34 33 33
AFWIJKING (33%/1880)0 0 0 -114
zo, en nu kijken of het te volgen is....
Espi
PS: er wordt, zodra de kaas op is, tonijn toegevoegd voor extra eiwit en kokos voor het vet. Duurt nog wel weekje of 2
Laatst bewerkt: