XXL Nutrition

Justitie pakt haatsites aan (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Kan iemand mij een extreem linkse site aanwijzen waar haatzaaiende postings worden geplaatst? Wel een site die redelijk druk bezocht is natuurlijk, zoiets als Polinco of Stormfront aan de rechterkant. Ik ken ze in ieder geval niet.
 
Ken er genoeg van die zijde die heel blij waren met de moord op Fortuyn en van Gogh en die dat zelfs op de radio met zoveel woorden hebben gezegd, geen genocide, maar dat soort is soms net zo erg. Ander voobeeld: dansende jongeren op 9/11. Of bijv. haat tegenover autochtonen en Joden van radicaliserende Moslims... ook dat valt onder de noemer extreem links want ze stemmen allen voor links en denken extreem.

En ja Stormfront is net zo erg als een site die terrorisme of anarchie goedkeurd.

bij mijn weten valt religieus fanatisme eerder onder de noemer rechts ,desnoods noem je het Islamitisch fascisme maar dit heeft bijlange niets met socialisme/marxisme te maken.
 
bij mijn weten valt religieus fanatisme eerder onder de noemer rechts
Waar haal je dat?

Moslimextremisme of islamitisch extremisme is een sociaal-maatschappelijke en politieke stroming die uitgaat van de waarden van de islam en die combineert met een extremistische signatuur.
Moslimextremisme - Wikipedia
Als er iets is waar rechts recht tegenover staat is het wel Moslimextremisme. Iets waar ik ze geen ongelijk in kan geven. Het feit dat links in onze landen het steeds opneemt voor deze gelovigen, en het feit dat deze gelovigen ook vaak links stemmen maakt het dus alles behalve een rechts georiënteerde groep.

,desnoods noem je het Islamitisch fascisme maar dit heeft bijlange niets met socialisme/marxisme te maken.
Het woord fascisme word echt teveel gebruikt in de verkeerde context. Het heeft absoluut niets met rechts of links te maken, nog een quote:

Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen.
Fascisme - Wikipedia

Al wat ik zeg is: houd alle extreme groeperingen in het oog en doe ook iets aan extremisme aan de religieuze of extreem-linkse zijde, want het is minstens zo gevaarlijk.
 
Traditionele partijen, maar fascisme is overwegend wel een stroming die aan rechtse kant valt in te delen.

Radicale moslims verder niet verwarren met degenen die op normale wijze hun geloof belijden. Een radicale moslim zal zich niet kunnen vinden in de partijen die in Nederland bestaan, het is maar de vraag of zij links stemmen. Partijen die zeer seculier gericht zijn zoals veel linkse partijen hebben radicale moslims weinig te bieden. Rechtse partijen overigens ook niet, maar een PVV is niet veel beter dan een radicale moslimpartij die eventueel opgericht zou kunnen worden. Radicalen tegenover radicalen, eigenlijk zou je bij elkaar moeten zetten in een stadion en de sleutel weggooien.
 
Radicale moslims zullen altijd links stemmen, niet omdat ze die partijen zo geweldig vinden, maar omdat het alternatief hen zeker in de weg zal staan. Links beleid is beleid dat vaak passief is, geen strenge regels handhaaft en dus een ideale omgeving schept om je radicale geloof op te dringen aan de samenleving. Iets wat we trouwens al jaren zien gebeuren.
 
Altijd links stemmen? Denk nou niet dat een streng gelovige moslim zich gaat aansluiten bij een partij die zeer seculier te werk gaat. Daarmee verloochenen ze zichzelf. Als ze al politiek actief zijn is dat meestal buiten Nederland. Nogmaals, niet de normale gelovige (uit een achterstandsbuurt) verwarren met de radicalen.
 
In België is er stemplicht, dan zie ik een radicale moslim eerder stemmen voor een SPA dan voor een andere partij.

Trouwens er is een groot verschil tussen de keyboard warriors van Stormfront en de radicale moslims die hun gekke ideeën ook nog in de praktijk toepassen (ik moet hopelijk niemand meer herinneren aan de vele aanslagen in de wereld op naam van deze groep). Beiden zijn af te keuren maar het moge duidelijk zijn dat het gevaar zeker niet alleen van extreem-rechts komt.

PS: nee ik gooi niet alle gelovigen op 1 hoopje, dat hoor je mij niet zeggen.
 
Ah daarom was het extreem rechtse geweld zeker toegenomen vorig jaar? Niet alleen door kaalkopjes overigens, dat nam zelfs af. Maar niet iedere extreem rechtse is een kaalkopje.
 
Ik denk dat de toename van extreem-rechts geweld ook een gevolg is van de toename van radicale moslims. Ze houden elkaar in leven. Juist daarom beiden aanpakken.
 
Extreme moslims hebben weinig Internet uitingen, dat is eveneens een uiting die eigenlijk niet past bij hun extremisme. Die worden dus op een andere wijze aangepakt, maar er vind toch wel degelijk een aanpak plaats van radicalisering van moslims.

Er is geen excuus voor extremisme, ook niet als reactie op.
 
Extreme moslims hebben weinig Internet uitingen, dat is eveneens een uiting die eigenlijk niet past bij hun extremisme.
Tuurlijk hebben extreme moslims wel heel veel internet uitingen. Denk je dat ze braafjes zwijgen in discussie forums als Marokko.nl en haatsites als cyberjdihad?

Er komt van beide zijden heel wat haat en dat moet je evenredig aanpakken.


Die worden dus op een andere wijze aangepakt, maar er vind toch wel degelijk een aanpak plaats van radicalisering van moslims.
Te weinig.

Er is geen excuus voor extremisme, ook niet als reactie op.
Natuurlijk niet, maar iedereen moet vrij zijn of haar mening kunnen uiten. Als het overgaat op haat, dan moet je ingrijpen. En dat ingrijpen moet zowel voor extreem-rechts als voor extreem-links als voor moslim-radicalisme gelden.
 
Marokko.nl heeft niet als primair doel het zaaien van haat. Dat ze daar lakse mods hebben kan hun eigen ondergang zijn.

Als je met Cyberdjihad die site van Ertan bedoelt dan is die volgens mij al een keer aangepakt.

Maar laten we er niet omheen draaien, sites als Polinco, Stormfront etc zijn niet in het leven geroepen om gezellig de dialoog aan te gaan. Dat zijn sites waar personen maar al te graag dwepen met een verderfelijk gedachtengoed. Dat heeft weinig meer te maken met vrijheid van meningsuiting, dat houdt op als er discriminatie of openelijk racisme in het spel is.
 
Linkse sites zijn haatzaaiend in de zin dat als ik die crap lees ik een grote hekel krijg aan die bomenknuffelaars. Daarom moeten ze die sites sluiten verdorie!
 
Marokko.nl heeft niet als primair doel het zaaien van haat. Dat ze daar lakse mods hebben kan hun eigen ondergang zijn.

Als je met Cyberdjihad die site van Ertan bedoelt dan is die volgens mij al een keer aangepakt.

Maar laten we er niet omheen draaien, sites als Polinco, Stormfront etc zijn niet in het leven geroepen om gezellig de dialoog aan te gaan. Dat zijn sites waar personen maar al te graag dwepen met een verderfelijk gedachtengoed. Dat heeft weinig meer te maken met vrijheid van meningsuiting, dat houdt op als er discriminatie of openelijk racisme in het spel is.
Marokko.nl zal idd niet het doel hebben om haat te zaaien. Je hoeft ze ook niet uit de lucht te halen als er goed en streng toezicht is. Alleen heb ik grote vraagtekens bij het doel van dat forum. In plaats van het forum Marokko te noemen had men het misschien beter 'integratie.nl' genoemd. Tenzij men toch perse wilt vasthouden aan het land van herkomst en geen enkele band heeft met het land waarin men geboren is. Ik vind dit geen goede zaak en dat het financieel gesteund is door de overheid is natuurlijk helemaal te gek voor woorden, maar dat hebben we hier al eens besproken.

Goede zaak dat Cyberdjihad uit de lucht is (of dat lijkt toch na een Google search). Van mij mogen sites als Stormfront of Polinco (kende deze laatste niet eens) ook zo hard mogelijk en met alle legale middelen die er zijn worden aangepakt.
 
Back
Naar boven