MuscleMeat

'k ben het lijnen zat!

Bezoekers in dit topic

Esperantisto

Freaky Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
11 okt 2002
Berichten
6.844
Waardering
25
Ben nu al sinds oktober en in feite sinds vorig jaar februari aan het trachten af te vallen.
Tot ik wegging naar Brazilië had het weinig effect, zolang ik niet veel sportte.
In Brazilië ben ik in 3 maanden 7 kg afgevallen omdat ik te lui was om veel eten in te slaan en dan merkte dat ik me had verrekend en letterlijk op een houtje moest bijten omdat het langer duurde dan ik dacht voor ik me weer kon bevoorraden (bijv. toen er 10% hellingen opdoemden en ik omhoog moest lopen, zelfs omlaag omdat de weg onverhard en te glibberig bleek te zijn).

Beetje de boel op zijn gat gelegd zo. Ik moet echt achterlijk weinig eten of achterlijk veel cardio doen wil ik resultaat boeken.

Nu ik met HST begonnen ben, merk ik sterk toegenomen eetlust op.. het is dan echt heel moeilijk sterk in de schoenen te blijven staan.. ergo, ik kom weer aan!

Nu heb ik eerlijk gezegd nog nooit van mijn leven gebulkt.. ik at of veels te weinig, of in 1x te veel (nooit ontbijten en 's avonds te veel van het verkeerde soort eten (junkfood, troostvoedsel noem maar op), was zelfs 3 jaar semi-vegetariër (at nog wel vis).

Kortom.. .zou het interessant zijn eens te gaan bulken of minimaal op onderhoudsniveau te gaan zitten. Schijnt bij mij op 1700 kcal te liggen zonder sporten.

Nu blijkt dat mijn test gehalte te hoog is voor een vrouw (2x max-waarde), ben ik er enerzijds bang voor wat het zou doen en anderzijds toch wel nieuwsgierig naar...
Voor ik aan de test-verlagende hormonen word gezet of zo... ?

Nut heeft het absoluut niet voor me, ik moet nog steeds 8 kg kwijt aan vetmassa voor ik enigszinds tevreden ben.. (weeg nu 68 kg bij 29% vet).

Wat vinden jullie.. ?

Espi, beetje dieetmoe!
 
doorgaan Espi.. wat er in jaren bijgekomen is gaat er niet makkelijk af! Focus je niet op het lijnen steeds, maar maak je manier van eten / bewegen je levensstijl, zodat je ook niet per abuis maaltijden overslaat.
 
Originally posted by ErEf
Focus je niet op het lijnen steeds, maar maak je manier van eten / bewegen je levensstijl, zodat je ook niet per abuis maaltijden overslaat.Ik denk ook dat het een soort automatisme moet worden en je moet leren je wat minder te focussen op voedingsschematjes en calorien tellen, maar gewoon aanvoelen hoe je moet eten... zodat je het automatisch gaat doen.

Ikzelf heb gemerkt dat het eten dan een stuk gemakkelijker word!
 
Het probleem is nu vooral dat ik 's ochtends eig weinig eetlust heb, en dan na de training wel heel veel. Dan is er vaak best wel een groot gat tussen twee maaltijden in en die wei-maltodextrine-honing drank levert niet genoeg kcal.

En 's avonds heb ik dan vaak erge honger en ik kan me vaak haast niet beheersen... ik weeg afgezien van de wei-drank en pistachenoten trouwens haast niets meer af.

Espi
 
Originally posted by Esperantisto
Het probleem is nu vooral dat ik 's ochtends eig weinig eetlust heb, en dan na de training wel heel veel. Dan is er vaak best wel een groot gat tussen twee maaltijden in en die wei-maltodextrine-honing drank levert niet genoeg kcal.

En 's avonds heb ik dan vaak erge honger en ik kan me vaak haast niet beheersen... ik weeg afgezien van de wei-drank en pistachenoten trouwens haast niets meer af.

Espi


Er toch een gewoonte van maken 's morgens te blijven eten, desnoods gewoon iets wat je lekker vind...
 
Probleem ontstond vooral door het onregelmatige leefpatroon tijdens al die reizen afgelopen maanden en de noodzaak WEL veel KH te eten met lange fietstochten (plm 2000 km, waarvan rond 1700km in 5 weekends).

En dan ook nog eens aan yohimbine begonnen, waar geen insulinepiek bij mag zijn (en dan op de nuchtere maag gaan sporten) om effectief te zijn.. maar als ik niet ontbijt, duurt het tot in de namiddag voor ik honger heb.. en dan is het dus te laat.

Beste blijkt nog altijd een ontbijt met gebakken eieren en zalm.. blijf ik altijd lekker vinden.

Toch... het is vervelend.. ik kom nu weer aan, terwijl ik me de tandjes heb gefietst de afgelopen weken.. dit is dus een terugslag omdat ik spieren verloren heb... :(
Bij HST hoort ook eig een bulkdieet... ik weet niet of het klopt dat je er enorme honger van krijgt. Vandaag voelde ik me niet zo lekker, dus schuif ik de ma-wo-vr training door naar di-do-za...

Ik zal verslag uitbrengen of ik opnieuw zulke geeuwhonger na de training krijg!

Espi
 
Laatst bewerkt:
68 kg? hoe lang ben jij ? want 68 kg met 1.65-1.70 is toch niet verkeerd?
 
Originally posted by Esperantisto

Bij HST hoort ook eig een bulkdieet...


Maar wil je vermageren of powerliftrecords breken?? Of allebei??
Volgens mij moet je een prioriteit leggen...
 
Je kan er een ingewikkelde verklaring aan gaan geven, maar simpel feit is (dacht ik) dat je niet moet gaan bulken als je je vet% naar omlaag wil zien gaan...
 
Originally posted by Oom Oli
Je kan er een ingewikkelde verklaring aan gaan geven, maar simpel feit is (dacht ik) dat je niet moet gaan bulken als je je vet% naar omlaag wil zien gaan...

Dat is inderdaad water naar de zee dragen. Cutten en bulken gaat niet samen.

En je hebt naar mijn mening ook gelijk Oli voor wat het betreft het te veel bezig zijn met voeding. Heb dat al eens eerder in een andere thread gezegd, voeding moet je eigenlijk ongemerkt naar binnen krijgen, niet er constant mee bezig zijn.

Als ik soms de threads van Espi lees lijkt het wel of de focus alleen nog maar ligt op allemaal schemaatjes en waardes. Misschien dat zoiets werkt, maar het lijkt wel of het een obsessie word zo. Niet als aanval bedoeld trouwens, alleen het teveel met iets bezig zijn is nooit goed. Ook niet voor je geestelijk welzijn.
 
Um ja, daar kon je wel gelijk in hebben. Ik ben op zich de manier van eten niet zat, maar wel het afwegen.

Uiteraard moet dat vet% verder omlaag, liefst van 29 naar 20%. Maar ik ben al sinds oktober zo gefocust dat de fut er wat uit is.. en als je dan zo'n honger krijgt van trainen en tegelijkertijd bij gebruik van yohimbine niet zou mogen eten, dan lopen er een paar dingen uit de hand..
Maar alla, dan neem ik toch wel een ontbijt.

Het is gewoon dat ik had gedacht door de 66 kg grens heen te schieten (2 wkn terug woog ik 66 kg) maar ik schommel nu weer tussen 67 en 69 kg.. en dat is echt te veel voor iemand van maar 1,58 m! Al vind ik vet% een belangrijker indicatie.. bij 25% kan ik enigszins tevreden zijn, bij 20% zou ik een gat in de lucht springen...

Ik wou dat ik aan cortisol-blokkers kon komen... dat lichaam van mij werkt me gewoon aan alle kanten tegen (of liever, dat doe ik zelf met mijn hobbies).

Espi
 
ik ben het lijnen inderdaad ook zat geweest een tijdje en ik was toen 10 kilo bijgekomen in een maandje.. dat werd me ook teveel waardoor ik 20 kilo ben afgevallen... en nu zit ik weer vast.. en ik heb zin om weer lekker gewoon te eten wat ik wil en daarna weer afvallen.... kan je overwegen om te doen.. gewoon een maandje ofzo lekker eten wat je wil veel en vaak...dan ligt je stofwisseling echt op het toppunt en kan je in korte tijd veel afvallen aangezien jij ook zeer veel fietst.

mja tis maar een idee.
 
Ik denk dat ik gewoon het beste niet meer kan gaan tellen en rekenen(afgezien van weipoeder afwegen) , maar wel om de 3 uur blijven eten en blijven low-carben, want op zich bevalt me die eetgewoonte echt heel goed.. ik heb dan ook het minste trek in zoetigheid.

Ik wou ook gewoon dat al die afspraken met specialisten sneller gemaakt konden worden, er zit steeds zowat 6 weken of meer tussen..
En behalve als je er heel nadrukkelijk naar vraagt, krijg je het labresultaat ook niet in handen .. :fire:

Espi
 
Originally posted by Esperantisto
Ik denk dat ik gewoon het beste niet meer kan gaan tellen en rekenen(afgezien van weipoeder afwegen) , maar wel om de 3 uur blijven eten en blijven low-carbenKijk dat is nou 1 van je intelligentere posts....

Ik moet eerst mijn karma meer rondstrooien voor ik positief karma kan geven komt erop :(
 
Haha, Oli, misschien worden we toch nog vriendjes..

Espi

PS: maar mijn posts zijn toch (bijna) ALTIJD intelligent! :rocker:
 
Laatst bewerkt:
Originally posted by Esperantisto
Haha, Oli, misschien worden we toch nog vriendjes..

Espi

PS: maar mijn posts zijn toch (bijna) ALTIJD intelligent! :rocker:


:rolleyes:
 
Originally posted by Esperantisto
Haha, Oli, misschien worden we toch nog vriendjes..


Geen probleem, zolang je maar van mijn ****** afblijft... :p
 
zoals ik op andere boards ook al heb gezegd. Probeer het eens op puur gevoel te doen, het eten dan. Luister goed naar je lichaam.

Net zoals die carb van drie dagen die je laatst gedaan hebt. Je voelde je er niet lekker bij en t werkte niet echt. Dus dan weet je dat voedsel hoog in de GI niet werkt voor jou. PRobeer gewoon eens lage GI zoals ik voorgesteld heb. Experimenteer met bepaalde voedingsmiddelen, laat af en toe wat weg en kijk hoe je er op reageert.

Niet alles hoeft met een wetenschappelijke achtergrond gedaan te worden. JE hebt de kennis en de achtergrond, maar ga vanaf nu eens luisteren naar je lichaam. Niet blindstaren op boeken.

En je zal nu eenmaal keuzes moeten gaan maken, kijk laten we eerlijk wezen zoveel km`s fietsen is natuurlijk zo katabool als wat. Dus tis of tevreden zijn met wat je nu bent/hebt en gewoon voor het fietsen gaan. Of het fietsen minderen en je gaan richten op dieten. Beide lukt gewoon niet daar ben je nu ook wel achter denk ik.
 
Heel goed advies Patrick, maar vertrouw ik mezelf goed genoeg daarvoor?

Ik heb jarenlang het bestaan van alles wat beneden mijn nek zit ontkend.. en me eig navenant verwaarloosd door veel te weinig te eten qua voedingswaarde en te veel qua troosteten.
Als ik even niet oplet, dan eet en drink ik gewoon niet meer... moet ik echt de wekker voor zetten!

Ik ben dus van plan om ALS het me lukt die rit van 1200 km succesvol uit te rijden, er niet meer nog een te doen.. gelukkig is PBP maar 1x per 4 jaar. Fietsvakanties blijf ik wel doen, maar ik hoop dan minder fanatiek te zijn en niet meer tot 10-12 uur 's nachts door te fietsen...

Nu heb ik dus naast me mijn ontbijt staan (had het een uur geleden al op moeten hebben, werd onderbroken) en had nu al in de sportschool moeten zijn.... opschieten!!!

Ik baal wel ontzettend.. woog vanochtend 69 kg en gisteravond alweer 70kg.. hopelijk komt het doordat ik nu zoveel vocht vasthoud.. maar leuk is anders!

Espi
 
Originally posted by Esperantisto

Ik baal wel ontzettend.. woog vanochtend 69 kg en gisteravond alweer 70kg.. hopelijk komt het doordat ik nu zoveel vocht vasthoud.. maar leuk is anders!

Espi

waarom zou je je elke dag gaan wegen. Daar schiet je toch niets mee op? wertk enkel demotiverend zoals je dat zelf ook inziet. Je moet je er niet teveel mee bezig houden want zoals ikt zie zie jij dti allemaal als een verplichting waarbij het dus niet meer zozeer lifestyle is maar een sleur. weeg je gewoon om de week op een vast tijdstip en hou t advies van Patrick in je achterhoofd
 
Back
Naar boven