AndroidHealthClinic

Ken jij iemand die bij Quick werkt?? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

nicodemus6

Competitive Bodybuilder
Elite Member
15 jaar lid
Lid geworden
25 feb 2003
Berichten
2.026
Waardering
5
Het is even geleden dat ik me smoel hier nog es heb laten zien :p Ma goed, ik heb een ernstige vraag, dus stel ik m'n vraag hier nog es op het "ernstige" forum:

Onlangs ging ik naar de Quick en at ik een chicken salade. Deze salade is overheerlijk en hun kip is EXTREEM geweldig lekker en sappig. Ik ben een echte kippevlees specialist, ik bak al jaar en dag kip sinds men 14e. Heb al veel irritantheden, ergernisjes en probleempjes overwonnen maar toch krijg ik m'n kip nog niet zooo lekker vochtig en sappig als die van de Quick salades.

Het probleem van droge kip is dat deze niet zo lekker is, en als je moet gaan schijten.. BAKSTENEN.. Je kent het vast..

Mijn vraag is of iemand in quick heeft gewerkt of iemand kent die er heeft gewerkt en weet hoe ze deze kipstukjes bereiden? Ik denk dat ze ze eerst grillen, dan snijden en dan in een soort sausbadje laten "trekken".

Verder: ik heb niets aan "tips en tricks" die geen hol te maken hebben met de Quick kipfilets; ik wil echt specifiek weten HOE de quick zijn kip zo sappig krijgt..

;)
 
Ik verwacht dat het een stuk malse sappige massa is met veel kipsmaak en kipkleur toevoegingen.

Heb je al eens geprobeerd je kip te koken?
 
Ik verwacht dat het een stuk malse sappige massa is met veel kipsmaak en kipkleur toevoegingen.

Heb je al eens geprobeerd je kip te koken?

Lol, ik wilde het nog bij m'n post zetten: "En ja, Ik heb m'n kip al proberen te koken.." Ik dacht dat men miss al zou kunnen gissen dat ik dat ook al geprobeerd had..

Ik heb dus m'n kip al gekookt, maar dat was niet echt praktisch. Bovendien krijg je er naar mijn ervaring NOG drogere kip van.

Een aantal zaken die kip droger maken zijn:
1. eerst kip in dikke filets bakken, rustig laten garen en pas dan in schijfjes/blokjes snijden. Nooit eerst dus snijden en pas dan in blokjes bakken.
2. Nooit dunne sneetjes bakken

PS: het gaat niet zozeer om de kipsmaak, die valt best wel mee, ik denk niet dat er echt zoveel mee wordt aangevangen wat betreft conservanten, smaakstoffen, etc. Het gaat em gewoon om de sappigheid, de natheid...
 
Is het wellicht gefrituurd?
Ik heb zelf wel eens stukken kip in een jasje gemaakt en die zeer sappige smaak is zeer herkenbaar als je het frituurt.
Ikzelf heb kip al gekookt,gebakken en gegrillt, maar nog nooit een heel mals en sappig stuk kip gehad behalve uit de frituur, maar ja die 2x in het jaar dat ik dat maak.
 

wtf is brine?

Is het wellicht gefrituurd?
Ik heb zelf wel eens stukken kip in een jasje gemaakt en die zeer sappige smaak is zeer herkenbaar als je het frituurt.
Ikzelf heb kip al gekookt,gebakken en gegrillt, maar nog nooit een heel mals en sappig stuk kip gehad behalve uit de frituur, maar ja die 2x in het jaar dat ik dat maak.

Het malste dat ik ze krijg is:
  • filets snijden in middelmatige dikte +- 3cm
  • eerst bakken of grillen kort op hoog vuur/temp
  • tijdig van vuur of grill nemen
  • laten afkoelen
  • in sneetjes snijden van 1.5 cm
  • minuutje beide kanten laten trekken in citroensap

Dan pas heb je lekkere sappige kip, tevens voegt de citroen antioxidanten toe ;) Vervolgens niet meer ophitten in de microgolf, anders krijg je weer droge zemelappen :D

Of de smaak dan optimaal is, +- citroen, is // van persoon tot persoon.. Toch gaat mijn voorkeur naar de quickfilets..
 
wat doe je moeilijk en ga het zelf vragen bij quick dan weet je gelijk dat het de juiste methode is.
 
Vraag het daar in de Quick...
 
Ziet eruit naar gerookte kip. Dat is idd geweldig lekker en mals. Om zelf kip te roken heb je een rookoventje nodig, maar je kunt ze ook kant en klaar in de supermarkt krijgen. Iig in de AH hebben we ze wel.

[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 
Wellicht stomen van je vlees? In het ziekenhuis hedden ze zeer malse (en verder vooral smaakloze) kipfilet en alles is daar gestoomd.
 
Als je naar het plaatje kijkt, zie je een bruin randje om de kip. Dan is deze gerookt ;)
 
Ziet eruit naar gerookte kip. Dat is idd geweldig lekker en mals. Om zelf kip te roken heb je een rookoventje nodig, maar je kunt ze ook kant en klaar in de supermarkt krijgen. Iig in de AH hebben we ze wel.

[Link niet meer beschikbaar]

Hmmm roken, daar had ik nog niet aan gedacht.. Miss kan het dat wel zijn, want conentioneel grillen is het alvast niet..

Hier in België hebben we geen AH, en kant en klare gerookte kip denk ik ook niet.. :p
 
Ziet eruit naar gerookte kip. Dat is idd geweldig lekker en mals. Om zelf kip te roken heb je een rookoventje nodig, maar je kunt ze ook kant en klaar in de supermarkt krijgen. Iig in de AH hebben we ze wel.

[Link niet meer beschikbaar]

Lol, ik betaal 5.70 euro voor wat konijnenfreet en 2 marginale stukken kip. De "echte" salade die je krijgt voorgeschoteld heeft bijlange nog niet 1/4 kip dan op het plaatje.. :rolleyes:
 
Als je naar het plaatje kijkt, zie je een bruin randje om de kip. Dan is deze gerookt ;)

jep, kwou net hezelfde zeggen:D erg goed te doen trouwes, die gerookte kip:meal:
 
Hmmm roken, daar had ik nog niet aan gedacht.. Miss kan het dat wel zijn, want conentioneel grillen is het alvast niet..

Hier in België hebben we geen AH, en kant en klare gerookte kip denk ik ook niet.. :p

Maybe de Aldi?
 
De opengeklapte kipfilets van binnen met geklutste ei instrijken en de gember en wat
zwarte peper er op strooien. Filets dichtklappen en dan eerst in meel en vervolgens in opgeklopte ei wentelen .
 
Hmmm roken, daar had ik nog niet aan gedacht.. Miss kan het dat wel zijn, want conentioneel grillen is het alvast niet..

Hier in België hebben we geen AH, en kant en klare gerookte kip denk ik ook niet.. :p

Nergens in België gerookte kip?

De opengeklapte kipfilets van binnen met geklutste ei instrijken en de gember en wat
zwarte peper er op strooien. Filets dichtklappen en dan eerst in meel en vervolgens in opgeklopte ei wentelen .

Robke78 werkt bij de Quick?
 
Goed, zal ik ook meteen langs Coca cola gaan voor hun formule? Ze zullen het blijde aan me mededelen :study:

Je kunt het altijd proberen he. (Bij de Quick dan, niet bij Coca Cola.)
 
Back
Naar boven