- Lid geworden
- 18 jan 2005
- Berichten
- 3.184
- Waardering
- 8
Leuk is dat: ik vreet me ongans aan kip en kalkoen, zoals iedereen weet veel eiwitten en weinig vet.
Blijkt dat kip en kalkoen barsten van de cholesterol. Ik heb een uurtje rond geGoogled en eigenlijk nix zinnigs gevonden, behalve dat directe cholesterol inname niet heel erg schadelijk is, het schijnt erger te zijn om verzadigde vetten te eten en die zelf om te zetten naar cholesterol.
Wie o wie van de voedingsdeskundigen kan me vertellen of veel (300- 500 gram per dag) kip/kalkoen eten schadelijk is? Ik ben 44 dus aderverkalking/hartaanvallen en zo zijn niet echt denkbeeldig meer...
Ik neem aan dat ik het negatieve effect (deels) teniet kan doen met omega 3,6,9 vetzuren?
Blijkt dat kip en kalkoen barsten van de cholesterol. Ik heb een uurtje rond geGoogled en eigenlijk nix zinnigs gevonden, behalve dat directe cholesterol inname niet heel erg schadelijk is, het schijnt erger te zijn om verzadigde vetten te eten en die zelf om te zetten naar cholesterol.
Wie o wie van de voedingsdeskundigen kan me vertellen of veel (300- 500 gram per dag) kip/kalkoen eten schadelijk is? Ik ben 44 dus aderverkalking/hartaanvallen en zo zijn niet echt denkbeeldig meer...
Ik neem aan dat ik het negatieve effect (deels) teniet kan doen met omega 3,6,9 vetzuren?