AndroidHealthClinic

kip, t meest veelzijdige stukje vlees? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

dandyman

Huge Freak
15 jaar lid
Lid geworden
1 mrt 2003
Berichten
7.925
Waardering
1
SP: verbod op vleesafval in kip.

AMSTERDAM - De Socialistische Partij wil opheldering van het ministerie van Landbouw over de productie van kipfilet in Nederland. De partij heeft kamervragen gesteld naar aanleiding van een artikel in Het Parool van donderdag, dat de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) vijf kipverwerkers heeft bestraft.

Volgens de Britse Food Safety Authority heeft de Nederlandse VWA (Keuringsdienst van waren) de vijf bedrijven beboet, omdat deze water en vleesafval aan hun producten toevoegden, zonder dit op de verpakking te vermelden. Een woordvoerder van de VWA weigerde dat tegenover deze krant te bevestigen.

De SP wil nu van staatssecretaris Berend Jan Odink van Landbouw het exacte aantal bestrafte bedrijven weten, welke stappen zijn genomen en of de volksgezondheid gevaar loopt. Ook eist de partij dat het toevoegen van vleesafval aan kipproducten wordt uitgebannen. Volgens de VWA (voorheen Keuringsdienst van Waren) is dat niet verboden zolang de toevoeging op de verpakking staat vermeld.

In het BBC-programma Panorama was donderdagavond te zien hoe Nederlandse kipverwerkers water toevoegden aan kipfilets. Door de filets te vermengen met een poeder, hielden deze veel meer water vast. Sommige filets bestaan volgens Panorama voor meer dan de helft uit water.

Het toegevoegde poeder bestond uit vermalen vleesafval van varkens, runderen en kippen. De Britse keuringsdienst FSA heeft in 31 van 130 geteste kipproducten sporen van varkens- en rundvlees gevonden, zonder dat dit op de verpakking was vermeld. Bijna alle producten claimden geschikt te zijn voor moslims. Het vleesafval zou niet op BSE zijn gecontroleerd.


--------------------------------------------------------------------------------

bron: Parool/BBC's Panorama.


ok, dat water is al bekend om t mals te houden maar de rest was mij onbekend

:(
 
snik..:sob:
 
Gewoon zelf kalkoenen in je tuin zetten, per beest mag je na 6 maanden op zo'n 15kg vlees rekenen.

en idd ERG laag om zo'n misselijke streek uit te halen!

:mad:
 
mensen, donderdag om 21.40 op SBS een reportage hierover
 
ok dan zal kijken.. wat een schoften... betekend dus ook dat we minder eiwitten binnen zitten te krijgen met een beetje pech dat we zo'n filet oppeuzelen.
 
kipfilet wordt al heel lang ingewaterd.. tenminste dat gebeurt in de VS. Ik heb me altijd afgevraagd of ze dat in NL nu wel of niet doen.

In ieder geval weer een argument om biologisch vlees te eten.. en daar zit je dan met je gedrag hè als groot-eiwit-verbruiker van goedkoop eiwit: kwark, tonijn (ook al bijna uitgemoord en anders de dolfijnen wel meegevangen.. nog steeds hoor!) en industrie-kip...

Zit maar een beetje te stoken, maar toch... ;)

Espi
 
ik eet altijd biologisch vlees!!
 
Daarom is het duurder, het bevat gewoon dubbel zoveel vlees :D

Wel een smerige streek dit ...
 
hopelijk dat er nu wat aan gedaan wordt.

zullen de moslims ook leuk vinden. geen varkensvlees mogen en dus maar aan de kip
 
Dat van dat water toevoegen is idd al een tijd bekend. Sommigen spuiten gewoon extra water in het kippenvlees om het zwaarder te maken en er dus meer aan te verdienen :mad:

Of er aan zo'n filet water is toegevoegd merk je echter gelijk. Als je een lekker fileetje gebakken hebt en die smaakt een beetje worst-achtig dan kan je er vanuit gaan dat er water aan is toegevoegd. Ik heb dit jammergenoeg al vaak meegemaakt :(
 
En dan iedereen zich maar afvragen waar al die ziekten zoals volgelpest vandaan komen...
Met melk word dit ook gedaan, magere melk is gewoon toegevoegd water, nog een van de redenen waarom het zulke bocht is!
 
en ik maar kip vreten en nix aankomen :p
nu weetik wrom ik niet groter wordt :D

lage streek iig !! :mad:
 
Wat belachelijk, denk je netjes veel eiwitten binnen te krijgen! :(
 
Back
Naar boven