XXL Nutrition

kippengehakt met nog minder vet, is dit nodig?

Users who are viewing this thread

M3RL1JN

Cool Novice
Lid geworden
20 jun 2013
Berichten
30
Karma
0
Lengte
1m81
Massa
96kg
Vetpercentage
23%
Mijn vrouw kookt eerst het kippengehakt voor ze het bakt.
Ze zegt dat er zo meer vet uit komt dan als je het zo in de pan gooit.
Is dit nodig of mogen deze vetten erin blijven zitten?
De smaak blijf wel bij het gehakt.
Ik vind het lekker zo dan is het niet zo vettig maar als het moet erin blijven dan moet het natuurlijk.
 
Laatst bewerkt:

Molleninho

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
7 mrt 2012
Berichten
661
Karma
9
Lengte
1m72
Massa
74kg
Kip bevat toch bijna geen vet?
En je hebt het toch nodig, zolang het maar niet teveel wordt;)
 

corpaul

Superdude
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
25 jul 2009
Berichten
16.683
Karma
1.022
Lengte
1m95
Massa
150kg
Vetpercentage
24%
Kip bevat toch bijna geen vet?
En je hebt het toch nodig, zolang het maar niet teveel wordt;)
kipgehakt wordt gemaakt van de vette stukken van de kip dus het kan behoorlijk vet zijn.. het kipgehakt dat ik bij de slager krijg is vetter dan mager rundergehakt

volgens mij hoef je het niet eerst te koken, je kan ook gewoon het vet wegscheppen na het bakken
 

Casplantje

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
17 mrt 2013
Berichten
259
Karma
13
Lengte
1m80
Massa
70kg
Vetpercentage
12%
Ik denk dat de effectiefste manier is om van (een groot deel van) het vet af te komen is om het eerst te bakken en dan in een vergiet te laten uitlekken, eventueel nog met keukenpapier in het vergiet.
 
OP
M

M3RL1JN

Cool Novice
Lid geworden
20 jun 2013
Berichten
30
Karma
0
Lengte
1m81
Massa
96kg
Vetpercentage
23%
kipgehakt wordt gemaakt van de vette stukken van de kip dus het kan behoorlijk vet zijn.. het kipgehakt dat ik bij de slager krijg is vetter dan mager rundergehakt

volgens mij hoef je het niet eerst te koken, je kan ook gewoon het vet wegscheppen na het bakken

Bij ons zijn het gewoon kippenfilets gemalen. Na het afkoken en bakken blijft er wel nog vet over maar das een eetlepel of 2

Ik denk dat de effectiefste manier is om van (een groot deel van) het vet af te komen is om het eerst te bakken en dan in een vergiet te laten uitlekken, eventueel nog met keukenpapier in het vergiet.


Als het vlees gekookt is blijft er een wit/grijze brei achter op het kookwater
Na het afkoken blijft er ook nog vet in de pan maar niet meer zoveel.

Dat is wat ik kan zien als mijn vrouw bezig is, de smaak blijft zelfs dat moet ik erbij vermelden.
 

Naar boven