MuscleMeat

Sticky Klaar voor je eerste kuur?

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.
Klaar voor je eerste kuur?

Als beginnende bodybuilder of fitnessbeoefenaar word je er al snel mee geconfronteerd, je kan er ook niet naast kijken want doping en sport zijn onafscheidbaar. Anabolen zijn echter niet ongevaarlijk, het zijn zware medicijnen die in de medische wereld gebruikt worden om ernstige ziekten en aandoeningen te genezen of te behandelen. Ik denk dat volgende info essentieel is voor iedereen die voor de eerste keer hoort van anabole steroïden en overweegt te gaan gebruiken.

Anabole steroïden en andere doping worden door outsiders wel eens als rotzooi aanzien, als er iemand een verhaal verteld en het gaat over doping dan is het meestal negatief. Wat je krijgt is een slechte naam voor de sport en een vertekend beeld, namelijk dat anabolengebruik per definitie dom en slecht is. Ik ben het daar niet mee eens, niet de stof, maar de gebruiker zelf is de schuldige als het misgaat. Dit board heeft één belangrijk doel: iedereen die van plan is om prestatieverhogende middelen te gaan gebruiken, leren om er op een verantwoordelijke manier mee om te gaan.

De meeste gebruikers hebben te weinig research gedaan voor ze aan hun eerste kuur beginnen. Het gevolg hiervan is dat ze meer neveneffecten ondervinden, minder resultaat hebben en minder resultaat overhouden. Al die fouten kunnen vermeden worden als men gewoon de tijd neemt om wat studie te doen naar het onderwerp. Oftewel, eerst denken dan pas doen. Meestal is de reden dat men zo snel mogelijk wil kuren simpel; 'Snel groot worden' alhoewel elke persoon die hierover een beetje kennis heeft opgedaan zeer goed weet dat anabolen je niet zomaar 'snel groot maken'. Hieronder enkele belangrijke punten die iedereen in acht zou moeten nemen vooraleer aan een kuur te denken.

1. Research en studie, dit is essentieel. Elke gebruiker zou minimum één jaar voldoende over anabolen en bodybuilding moeten opzoeken om te weten waarmee hij of zij bezig is. Deze basiskennis kan komen uit boeken maar ook uit discussieforums op het internet zoals hier op forum.bodybuilding.nl. De basis zou moeten zijn dat je weet wat de gebruikelijke AAS inhouden en hoe ze werken. Welke medicijnen je ermee mag combineren en welke niet. Je moet geen AAS-goeroe worden om te weten hoe je moet injecteren, wat belangrijk is tijdens een kuur en wat de gevaren zijn die je in acht moet nemen. Het anabolen-subforum is er om je te helpen, maar sommige dingen zou je moeten weten door eigen opzoekwerk. Bovendien zijn veel vragen al eens gesteld en kan je de zoekfunctie bovenaan dit forum gebruiken om de meest frequente vragen en antwoorden terug te vinden. Vind je het antwoord niet of twijfel je nog, stel dan gerust je vraag en je zal zeker geholpen worden.

2. Een goede basis hebben. Iedereen die gaat kuren zou enkele jaren trainingservaring moeten hebben. Belangrijk is dat je eerst zoveel mogelijk natuurlijke groei uit je spieren haalt want zodra je een eerste kuur hebt gedaan zal je erna minder goed zonder kunnen. Zie het als een lat die steeds hoger word gelegd; je begint aan de grond en door natuurlijke spiergroei kan je de lat relatief hoog brengen. Eens je tegen de natuurlijke genetische limiet aanzit zal de groei veel trager gaan en zullen andere manieren moeten gezocht worden om het niveau nog verder te verhogen. Begin je echter al van de grond af met anabolen dan gaat die lat van laag naar plots heel hoog, je lichaam kan die sprong niet aan en je loopt kans blessures e.a. problemen op te lopen. Bovendien is de gewonnen spiermassa wanneer je niet kuurt dan zeer moeilijk vast te houden en zal je snel terug bij de grond zitten. Denk niet dat je zonder anabolen niet aanzienlijk zwaarder en breder kan worden. Zelfs al gaat het moeilijk, iedereen kan, indien voeding, training en rust optimaal zijn, zeer goed vooruitgaan als naturel sporter. De minimumleeftijd voor anabolengebruik zou ergens rond de 20 á 21 jaar moeten liggen, maar niet iedereen is op dezelfde leeftijd volwassen en klaar is voor kuren.

3. Voeding en training. Zorg dat je weet welke training het beste werkt voor jou. Welke split, oefeningen, reeksen en herhalingen. Hoelang en hoeveel je moet trainen enz. Weet hoever je kan gaan en wat jou lichaam aan kan. Hoe je overtraining kan vermijden en optimaal kan groeien. Dit leer je niet op een paar dagen of weken. Voor de basisprincipes raad ik je aan Bodybuilding en Fitness voor Beginners: een Korte Intro! eens te lezen. Zorg dat je genoeg hebt leren eten, voeding is het allerbelangrijkste onderdeel van een kuur als je wilt slagen. Voeding is eigenlijk het enige wat anaboler is dan anabolen. Als je voeding niet goed is moet je nog niet eens denken aan kuren want of je nu naturel of gebruiker bent, als de voeding niet deugt dan groei je niet, zo eenvoudig is het.

4. Je gezondheid. Die moet in orde zijn voor je aan een kuur begint. Ga naar je huisdokter en vraag om je te laten testen op bloed, lever, nieren en hart. Een algemene controle op je gezondheid is belangrijk, een kuur is altijd een aanslag op je lichaam dus wil je in elk geval gezond beginnen. Als je op dit punt al serieuze problemen hebt dan moet je jezelf de vraag stellen of kuren wel voor jou is. Indien je medicijnen neemt, vraag dan altijd eerst aan je arts of deze in combinatie gebruikt mogen worden met de anabole middelen die je wil gebruiken.

5. De wetgeving. Anabolen zijn illegaal in België en Nederland wanneer zonder voorschrift gekocht. In België is het illegaal gebruik zelfs strafbaar. Men kan je in de sportscholen/fitnesscentra vragen om te plassen. Als er wat gevonden wordt kan je een boete krijgen, ook als amateur en zelfs hobbysporter! Als je wilt gebruiken zal je de middelen waarschijnlijk van een dealer moeten kopen. Vraag niet openlijk naar bronnen want zo breng je jezelf in gevaar en ben je een gemakkelijk doelwit voor scammers/oplichters (dealers die namaak en/of fake producten verkopen). Probeer rond te hangen in sportscholen/centra en op fora, win het vertrouwen van ervaren leden en koop niet van de eerste de beste. Zie deze sticky voor meer info hierover.

6. Zijn anabolen iets voor mij? Deze vraag moet je jezelf stellen en denk goed na voor je antwoord. Anabolen zijn niet voor iedereen, zoveel is zeker. Denk aan je familie en vrienden, hoe denken zij erover? Wat zouden zij ervan vinden en welke invloed heeft dat op jou en hen? Misschien ben je nog schoolgaand of heb je juist een vriendin en hebben jullie plannen. Een kuur kost niet alleen geld, maar heeft ook een enorme invloed op je gedrag en omgeving. Kan je vriendin hier wel mee leven? Is het wel verantwoord tegenover je werk? Kan je de lichamelijke neveneffecten wel aan? De humeurschommelingen? Ben je bereid na een kuur het verlies aan gewicht en kracht te accepteren en ook naturel door te gaan? (Dus zonder meteen een nieuwe kuur te doen). Dat zijn nog maar enkele dingen waar je rekening mee moet houden als verstandige gebruiker. Als je serieus bent over de sport en je wilt er echt iets mee bereiken, dan kunnen anabolen een hulpmiddel zijn om je te brengen waar je wil zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Naar boven