MuscleMeat

knie ontsteking

Users who are viewing this thread

spitface

Cool Novice
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2002
Berichten
115
Karma
1
Ik heb last aan de pees net onder de knieschijf. Ik groeide vroeger namelijk veel te snel 1,5cm per maand en niet alle spieren zijn even snel meegegroeid. Ben al tientallen keren naar dokter en ziekenhuis geweest, altijd met hetzelfde resultaat=niks.
Dit begint stevig op mijn zenuwen te werken,soms heb ik er geen last van en soms schiet de pijn er gewoon in vooral dan bij het squatten of bij het thaiboksen. Deze pijn blijft dan gemiddeld 4 dagen aan. Gewoon al zittend je been strekken doet dan ongelooflijk veel pijn laat staan de trap opstappen ofzo. Ga nu naar de kinesist en doe de opgelegde oefeningen thuis(met rug tegen muur en benen in hoek van 90 graden en zo zolang mogelijk blijven staan na 4 minuten zak je gewoon ineen). Maar blijf ik hier last van hebben. Iemand toevallig gelijkaardig probleem en een eventuele oplossing? Alvast bedankt
 

Shadum

Dutch Bodybuilder
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
15 nov 2002
Berichten
704
Karma
0
Hmmm, bij mij is na een ongeluk een kruisband vervangen in mijn rechter knie door een stukje pees uit een andere spier.... geen aanrader, de eerste twee weken na de operatie zijn ronduit zeer pijnlijk, maar aan de andere kant als je er zo veel last van hebt wel iets om te overwegen en met een doctor te bespreken
 
OP
S

spitface

Cool Novice
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2002
Berichten
115
Karma
1
Ben al naar specialist voor knieën en naar sportdokter geweest, maar zeggen allemaal hetzelfde rusten en dan opbouwen. Heb al eens 3 maanden gerust met geen resultaat want na een tijdje komt dezelfde pijn weer terug. Kinesist zegt dan weer dat het wel eens zou kunnen komen doordat men linkerbeen iets langer is dan mijn rechter. Heb ook echografiën laten nemen en daarop bleek er een scheur te zijn onder mijn knie en daarvoor ga ik dus in behandeling bij kinesist maar de pijn blijft. En dat is dikke k*t zeker als je altijd hetzelfde moet aanhoren maar dat het toch nooit nut heeft,wordt ik soms echt razend van.:evil2:
 

Diverin

Cool Novice
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
80
Karma
0
Klinkt als een probleem bij je peesaanhechting die over je knieschijf naar je scheenbeen loopt. Er is een latijnse benaming voor, maar die ben ik even kwijt.

Je ziet deze aandoening veel bij jonge mensen die nog in de groei zijn. De pees hecht zich daarbij (nog) niet voldoende aan het bot, je ziet op een laterale rontgenopname dan ook een soort van loslating van het bot.
De pijn die dan in je been schiet is dat een gedeelte van je pees zo hard trekt dat hij een kleine beetje losscheurt. Als je dus blijft squatten en flink thaiboxen ( vooral trappen tegen je scheenbeen vlakbij je knie) zal dit dus niet ten gunste komen van je herstel.

Oplossing is gedeeltelijk rust, maar als je ouder wordt zal dit in de regel vanzelf overgaan. Het is dus een zogenaamd 'in de groei zijn' probleem.

Als ze dus in het ziekenhuis een laterale rontgenopname maken van je knie, zouden ze dit dus waarschijnlijk ( als dit werkelijk je probleem is natuurlijk) moeten zien, al zijn er ook gevallen bekend waarbij het níet goed op de foto te zien is, en het dus niet zeker is, maar wel waarschijnlijk.

Succes.

Als je per sé wilt blijven squatten/ thaiboxen zou je windsels om je scheenbeen kunnen doen, maar dit houdt dan ook wel weer de groei tegen om sterker te worden in je pezen. Het beste is rustig aan te doen, hopen dat je lichaam het vanzelf oplost, en je er na een paar jaar helemaal geen last meer van hebt. Ik zou het wel (normaal) blijven belasten, maar zeker niet té zwaar of het overbelasten.

De naam van die aandoening hou je nog van me tegoed, als het me ineens te binnen schiet.
 

bestoldschool

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
2.485
Karma
0
ligamentum patellae bedoel je in je eerste zin

:clap: Diverin :)
Bedoel je Osgood Schlatter?
 

Diverin

Cool Novice
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
80
Karma
0
Osgood Schlatter bedoelde ik! Thnx Bos!

Andere benaming is Ostechondrose= juveniele ossificatiestoornis in bepaalde groeicentra, bij Osgood Schlatter hecht de pees aan aan de tuberositas tibae.

Greetz
 
Laatst bewerkt:
OP
S

spitface

Cool Novice
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2002
Berichten
115
Karma
1
Dat het Osgood Schlatter heet,wist ik wel. Maar na je 18 jaar geven ze die naam er niet meer aan,omdat je dan niet meer in de groei zou zijn(hebben ze mij alleszins toch gezegd). Maar er bestaan van die bandjes die je dan onder je knie moet vastmaken rond de patellae pees. Zou dit een oplossing zijn of wordt je er dan aan gewend en wordt je er eigenlijk niet sterker van. Zo'n bandje zit trouwens ook wel in de weg als je door je benen moet gaan. En bedankt voor de replies.
 

bestoldschool

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
2.485
Karma
0
Zoveel mogelijk kapsel band apparaat actief aanspreken.
(senso-motoriek en propriosepsis zelf trainen
Passief mbv bandjes en andere fixaturen alleen in extreme gevallen
 

Naar boven