Fitness Seller

Knieprobleem, wat te doen? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

downloadking23

Freaky Bodybuilder
Elite Member
15 jaar lid
Lid geworden
13 sep 2003
Berichten
5.669
Waardering
0
Hoi mede DBB-ers...

Ik heb sinds kort last van een rare pijn in de linkerknie.. waarschijnlijk gekomen doordat ik mijn concentratie verloor in een set squatten met een voor mij behoorlijk zwaar gewicht.. Ik heb al moeite mijn concentratie te houden..

Ik knikte als het ware op de 90 graden daardoor met min rug wat verder achteruit als normaal, kon de herhaling prima corrigeren en wist ook zonder al te veel problemen weer rechtop te komen staan..

De pijn zakt al langzaampjes wat weg, kon nauwelijks goed trap lopen een week terug, dat gaat al een stuk beter weer (bijna geen pijn meer, maar voel het nog wel) maar het is nog niet weg.. de pijn doet zich voor als je als voorbeeld op een stoel met wielen zit, en je wilt jezelf achteruit duwen...

Wat kan ik het beste doen vanavond ? (benendag vandaag) even helemaal rust nemen, of toch desnoods lichter wel weer gaan trainen ? en zojah welke oefening kan ik dan het beste doen ? Baal als de tering dat die knie lastig doet, maar toch wil ik trainen ! De pijn word ook wel minder en kan ik het dus beter nog een week rust geven? of toch wat doen vanavond ? laat maar horen wat jullie de beste keuze lijkt !

Ik wil niet aan dat bovenlijfbuilder imago voldoen en ik baal heus serieus als een stekker dat er iets is met me knie!
 
Pas gaan trainen als de blessure helemaal weg is.
 
Ik zou niet gaan trainen, zolang je nog pijn hebt. Straks word het weer nog erger. Als je toch persé wil trainen binnenkort zou ik naar een arts gaan en zijn advies vragen.
 
iemand nog meer reacties?
 
iemand nog meer reacties?

Ja gewoon rust nemen. Die ene week zal echt niet een ramp zijn hoor. En straks ga je toch en schiet het er weer in. Beter nog een weekje rust.
 
ik zou de benen ook ff niet trainen
 
ontsteking aan je knie..
"flector" op doen.. beste dat er is.. behandeld de pijn direct & lokaal.
Geen cremes & zever.. gewoon een " pleister "
 
dat zeg me helemaal niks ? heb je meer informatie ?
 
Gewoon rust nemen. Als je evengoed je benen wilt trainen, doe je dat met oefeningen, die geen druk uitoefenen op je knie. Doe de oefening, maar pijn is stoppen.
 
Knie is te zwaar belast geweest.. Je hebt daarmee waarschijnlijk een ontsteking opgelopen. Dat is zo een onaangename pijn die bij momenten wel intens kan zijn.
Die pees die ontstoken is loopt van je knie tot aan je midden onderbeen.

Wat je gewoon moet doen is er Flector op doen.
Ga naar de apotheker ( je hebt geen voorschrift nodig dachtek ) & vraag ernaar.
Je hebt dozen van 5 patches of 10. Neem maar best die van 10. Je moet die plaats lang behandelen anders ontsteekt het weer na een tijdje.

Je koopt tevens ook plakkertjes ( niet waarmee je papier mee samenkleeft ;p ) om die patches op die plaats te houden. De patch plakt normaal van zijn eigen maar dat is niet voldoende.
Bij het slapengaan doe je er eentje op die plek ( wat ik soms doe is die patch in twee knippen zodat ik langer toekom ) & bevestig je het nog eens extra met medische tape.

Ze zeggen dat het effect is uitgewerkt na 12 U maar dat is nietwaar. Ik loop soms een hele dag rond met dezelfde patch & dat werkt ook.
Doe dat enkele dagen ( ook al is de pijn weg ) & normaal zou je der vanaf moeten zijn.

Anders langs de specialist... Wat ook aan te raden is dat je die knie nietmeer erg belast. Het kan erger worden & een knie heb je nog even nodig right?

gewoon rust nemen helpt in deze gevallen niet veel ;) Misschien bij jouw wel; ik liep echter 6 maand rond met een ontstoken knie tot ik hoorde van flector. ( via specialist )
Zeker flector ok; er zijn nog zo van die behandelingen maar flector is absoluut het beste.
S'wel niet goedkoop ;(
 
Dank je wel voor alle tips mannen tot zxoverre ... echter herstelt het redelijk snel .. ik kan zonder kramp inmiddels weer 2 treden tegelijk nemen op de trap .. dan voel ik het nog iets ...

het gaat dus aardig lekker
 
Ga voor de drie treden!
 
mm toch toch.. volg mn raad maar op..
& geef me karma slet ;)
 
hmz....

Ik zeg: laten chkn!
fysio kan mbv manipulatie technieken aan de knie al behoorlijk wat vaststellen.

Bij mij begon het ook met zo'n 'foutje', voelde een 'knakje', trainde zo goed en zo kwaad als het ging door en tadaaaaa, meniscus kapoet.
Imo zijn jouw klachten genoeg om dit wel even te doen. Een revalidatie kost altijd meer (in iedere zin van het woord) dan een kleine check up.
 
Ich bin ein mummi

Als je nooit geblesseerd raakt, train je niet hard genoeg. Dus je bent op de goede weg. Gebruik je wel knee wraps? Die knieën moet je superstrak mummificeren om problemen te voorkomen.
 
Kun je het ook voorkomen tijden squatten door je benen iets anders te plaatsen?
Bijv je benen iets uit elkaar en beetje achterover leunen (in de smith)
 
Als je nooit geblesseerd raakt, train je niet hard genoeg. Dus je bent op de goede weg. Gebruik je wel knee wraps? Die knieën moet je superstrak mummificeren om problemen te voorkomen.

Wat is dat nu weer voor onzin boerenkool? Blessures krijg je niet van hard trainen.
 
Volgens mij krijg je blessures altijd nog van de oefening niet juist uitvoeren.
Of te zwaar in gewicht gaan (waardoor je de oefening niet meer juist kan uitvoeren).
 
Volgens mij krijg je blessures altijd nog van de oefening niet juist uitvoeren.
Of te zwaar in gewicht gaan (waardoor je de oefening niet meer juist kan uitvoeren).

er zijn zo veel meer factoren in het wel of niet krijgen van een blessure imo. In principe komt het wel op deze zaken neer, maar dit is imo te simplistisch.

en ergens heeft boerenkool wel een beetje gelijk, de eerste blessurevrij topsporter moet nog komen denk ik.
 
Wat is dat nu weer voor onzin boerenkool? Blessures krijg je niet van hard trainen.

Xqz me, maar het is ene Arnold die dit geroepen heeft. Als hij op een wedstrijd stond en niet een of andere blessure had, wist hij dat hij niet hard genoeg getraind had.
 
Back
Naar boven